Η ΕΛ.ΑΣ. είχε στείλει στο Βέλγιο σχέδια του αεροδρομίου των Βρυξελλών, που βρήκε στο σπίτι του Αμπαούντ, αλλά το Βέλγιο δεν αξιοποίησε τα στοιχεία που στάλθηκαν απο την Ελλάδα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαρτίου 27, 2016

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε στείλει στο Βέλγιο σχέδια του αεροδρομίου των Βρυξελλών, που βρήκε στο σπίτι του Αμπαούντ, αλλά το Βέλγιο δεν αξιοποίησε τα στοιχεία που στάλθηκαν απο την Ελλάδα


Σχεδιαγράμματα και χάρτη του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών είχαν βρει οι ελληνικές αστυνομικές αρχές στα κρησφύγετα του «εγκεφάλου» των επιθέσεων του Παρισιού, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, στην Αττική.


Όλα τα ευρήματα είχαν αποσταλεί στις βελγικές αρχές, οι οποίες έχουν γίνει στόχος επικρίσεων για ολιγωρία στις αντιτρομοκρατική δράση τους, μετά τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες, που στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους σύμφωνα με τον ακόμη προσωρινό απολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η ΕΡΤ, οι ελληνικές αρχές είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν από κοινού με τις βελγικές σε διερεύνηση του διαμερίσματος του Παγκρατίου, όπου διέμενε ο Αμπαούντ. Τελικά η επιχείρηση ματαιώθηκε και ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν μόνες, όπως και έγινε τον Ιανουάριο του 2015.

Τα στοιχεία που συνελέγησαν, μεταξύ αυτών και το usb με τα σχέδια του αεροδρομίου, απεστάλησαν κατευθείαν στις βελγικές αρχές για διερεύνηση και επεξεργασία. Από ό,τι φαίνεται όμως δεν αξιοποιήθηκαν.

Επίσης ένα εκ των δύο ατόμων που εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν αφέθηκε ελεύθερο καθώς οι βελγικές αρχές είπαν ότι δεν αποτελούσε απειλή. Δέκα ημέρες μετά, ωστόσο, ενημέρωσαν ότι ο φερόμενος ως Συριακής καταγωγής άνδρας ήταν γνωστός για προσηλυτισμό στις τάξεις των τζιχαντιστών και ζήτησαν τη σύλληψή του, όμως τα ίχνη του είχαν πλέον χαθεί.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: