Απεργία - LIVE: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Ο λαός λέει βροντερό «όχι» στο ασφαλιστικό (photos+video - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

Απεργία - LIVE: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Ο λαός λέει βροντερό «όχι» στο ασφαλιστικό (photos+video

Μολότοφ πέφτουν στο Σύνταγμα.Σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια στη σκιά της μεγαλειώδους πορεία. Σε εξέλιξη και πορεία αντεξουσιαστών. Έχει «γεμίσει» η πλατεία από δακρυγόνα! Ένας τραυματίας δημοσιογράφος, νωρίτερα έξω από το Μουσείο.


Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (04/02/2016) μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα με αντιμνημονιακά και αντικυβερνητικά συνθήματα! Η λαοθάλασσα εκτείνεται από την Ομόνοια μέχρι το Ζάππειο!

Στην Αθήνα φωνάζουν:«Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει» και στα Χανιά κήδεψαν το ασφαλιστικό!

Πριν από λίγη ώρα, παραγωγοί λαϊκών αγορών κρέμασαν από τον βράχο της Ακρόπολης ένα γιγάντιο πανό το οποίο, όμως κατέβασαν μετά την επέμβαση της Αστυνομίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών συμμετέχει στο μπλόκο των ανθοπαραγωγών στις Αφίδνες, καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις εννέα το βράδυ. Μάλιστα, από την Ομοσπονδία απευθύνεται κάλεσμα στους παραγωγούς να μην προσέλθουν στις λαϊκές αγορές την Πέμπτη (04/02/2016) αλλά και την Παρασκευή (05/02/2016).

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ομάδα αντεξουσιαστών επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού 9.84. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. (Πηγή φώτο: 9.84)


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας στην παραπάνω Gallery του Newsbomb


Η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.


Και όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα συμμετοχή του κόσμου, όχι μόνον στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας, η ανταπόκριση είναι πρωτοφανής!

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ GALLERY TOY NEWSBOMB

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τους πολίτες να βρίσκονται στα «κάγκελα».


Στους δρόμους βρίσκονται συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς όλης της χώρας διεκδικώντας ένα ασφαλιστικό βιώσιμο με δουλειές και συντάξεις χωρίς περικοπές για όλες τις γενιές. Σε διάφορα σημεία της Αθήνας πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, την ΓΣΒΕ και ΕΣΕΕ μπροστά από τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων στην οδό Μητροπόλεως, ενώ το «κάλεσμα» του ΠΑΜΕ ήταν στην Ομόνοια. Η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται στη Βουλή.


Δημήτρης Κουτσούμπας: «Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη»!


Τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, στην οποία συμμετέχει και η Αλέξα Παπαρήγα, χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, νέων και γυναικών των λαϊκών οικογενειών, στέλνουν ένα μήνυμα: Δεν πάει άλλο. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί αντιλαϊκοί νόμοι. Κλιμακώνουμε, συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Με εργατική ενότητα, με την εργατική πρωτοπορία, με κοινωνική λαϊκή συμμαχία όλων των εργαζομένων σε όποιο κλάδο κι αν ανήκουν. Με προσανατολισμό ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που κατακρυλά τη ζωή του εργαζόμενου όλο και πιο κάτω. Για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να πάρουμε τις ζωές μας. Καλή επιτυχία, καλή δύναμη σε όλους και όλες».

Να επισημάνουμε πως είναι ιδιαίτερα έντονη η αστυνομική παρουσία με δυνάμεις των ΜΑΤ μοτοσικλετιστές και κλούβες να βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας για την αποφυγή επεισοδίων.

Όλοι οι επαγγελματικές φορείς στους δρόμους!

Εκτός της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ηγούνται της κινητοποίησης, επιμέρους κλάδοι εκφράζουν επίσημα την συμμετοχή τους στην απεργία.

Αναλυτικά, συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).

Ποσοστά καθολικής συμμετοχής πλησίασε το κλείσιμο των καταστημάτων στην σημερινή απεργία, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την δυναμική συμμετοχή των μικρομεσαίων της αγοράς στo συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (04/02/2016) στην οδό Μητροπόλεως, έξω από το κτίριο της ΕΣΕΕ και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση διεκδίκησης των αιτημάτων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο επόμενο κρίσιμο τρίμηνο.

Τους συγκεντρωμένους σήμερα χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος Γιώργος Ζωγράφος, ο Αντιπρόεδρος ΠΟΦΕΕ Αντώνης Μουζάκης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών Πέτρος Σκουλικίδης καθώς και ο γενικός γραμματέας της ΟΙΥΕ Θάνος Βασιλόπουλος.

«Η σημερινή παρουσία τόσων εμπόρων και επαγγελματιών στο συλλαλητήριο των μικρομεσαίων της Αθήνας αλλά και σε αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι ο κλάδος μας έχει φτάσει στο "μη περαιτέρω". Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες θα αφουγκραστούν τη φωνή των μικρομεσαίων της αγοράς και θα πράξουν τα δέοντα», υπογραμμίζουν ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ.

Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).

Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα. Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων(ΠΟΠΕΚ).

Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.

Κλειστά τα βενζινάδικα σε όλη τη χώρα

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, τη διάλυση του επικουρικού ταμείου τους, την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την καθετοποίηση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Έως τις 8 Φεβρουαρίου παρατείνουν την αποχή τους οι δικηγόροι της χώρας

Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό.

Απεργούν γιατροί, φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι νοσοκομείων

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ ισχύει κανονικά το πρόγραμμα εφημερίας των φαρμακείων.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας και του Πειραιά θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργήσει εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγελθεί.

Το μετρό (γραμμές 2,3) θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

ΠΝΟ – ΝΑΤ: Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου.Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολόγιων λόγω της απεργιακής κινητοποίησης. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της διαμαρτυρίας και ζητεί την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της κυβέρνησης».

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί σήμερα η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.


Κλειστά θα μείνουν, επίσης, τα εμπορικά και άλλα καταστήματα με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών. Διαμαρτυρία επαγγελματιών με τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε τη διαμαρτυρία των οδηγών βυτιοφόρων:
Η πρώτη πορεία των ταξιτζήδων, εμπόρων, επαγγελματιών και βιοτεχνών που ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους έφτασε ήδη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι διαδηλωτές ανάρτησαν μια ελληνική σημαία στα κάγκελα του υπουργείου και παραμένουν έξω από αυτό, έχοντας αποκλείσει την κυκλοφορία στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου έχουν παραταχθεί και τα αυτοκίνητα που πήραν μέρος στη διαμαρτυρία.

Στο υπουργείο αναμένεται να καταλήξουν και οι υπόλοιπες πορείες του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, του ΠΑΜΕ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Καθ' οδόν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης είναι και αγρότες με τρακτέρ.
Ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα όταν αντεξουσιαστές οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της πόλης, έσπασαν βιτρίνες από καταστήματα που ήταν ανοιχτά (πηγή φώτο: seleo).


Και νέα ένταση, όμως, προκλήθηκε όταν μεταλλωρύχοι ενεπλάκησαν με μέλη του κινήματος που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού.


Όπως μεταδίδει, το Seleo, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους ζήτησαν να φύγουν οι μεταλλωρύχοι από τη συγκέντρωση. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στην Ξάνθη

Το Xanthi Nea μεταδίδει: Έκλεισαν σχεδόν όλα τα καταστήματα της πόλης, τα περίπτερα, τα καφέ και τα βενζινάδικα. Συμμετείχαν απορριμματοφόρα, ταξί, λεωφορεία και φορτηγά στην πορεία. Έρημη πόλη θύμιζε το πρωί της Πέμπτης η Ξάνθη για την 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε με την συμμετοχή να ξεπερνά κατά πολύ τις προβλέψεις και να θυμίζει αρκετά στιγμές του 2012 όπου και τότε εκατοντάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους.


Στην Ήπειρο

Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου, ενώ στα μπλόκα των αγροτών προστέθηκε ακόμη ένα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων στο ύψος του Βουτσαρά.

Χιλιάδες διαδηλωτές από όλους τους επαγγελματικού χώρους, συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα, τρακτέρ φορτηγά, ταξί και λεωφορεία, έχουν μπλοκάρει το κέντρο των Ιωαννίνων. Τα καταστήματα είναι κλειστά.

Στην Πρέβεζα

Από 4 διαφορετικά σημεία της πόλης στη Πρέβεζα, ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην συνέχεια ακολούθησαν πορείες στο κέντρο της πόλης μαζί με τα τρακτέρ. Μία διαφορετική πορεία... διά θαλάσσης, πραγματοποίησαν οι ψαράδες της Πρέβεζας! (πηγή φώτο:prevezaposto)


Στην Άρτα

Η πορεία του πραγματοποίησε Εργατικό Κέντρο κατέληξε στο μπλόκο των αγροτών στην παλιά γέφυρα.
Στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιείται μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση από συνδικαλιστικά σωματεία και φορείς. Ανάλογη είναι και η εικόνα στη Ηγουμενίτσα όπου από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (04/02/2016) έδεσαν κάβους τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών.



Στην πόλη, όπου το 1908 ιδρύθηκε το πρώτο Εργατικό Κέντρο της χώρας, ίσως σήμερα πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο συλαλλητήριο στην ιστορία της πόλεως.

Στο λιμάνι συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Βολιώτες από όλους τους τομείς παραγωγής και στην συνέχεια, μετά της ομιλίες, πραγματοποιήθηκε πορεία χιλιομέτρων στις κεντρικές λεωφόρους, μέχρι και το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στην πορεία συμμετείχαν βιομηχανικοί εργάτες, αγρότες από το μπλοκο των Μικροθηβών και το Πήλιο, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, έμποροι και κάθε είδους εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες αλιείς είχαν αποκλείσει το λιμάνι του Βόλου με τα καίκια τους. Στον Βόλο παρέλυσαν σήμερα και οι αστικές συγκοινωνίες και έκλεισαν όλα τα καταστήματα της πόλης.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ σε μία ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου, πραγματοποίησε την δική του πορεία στο κέντρο του Βόλου.


Έχει «νεκρώσει» η αγορά της Λαμίας, καθώς από νωρίς το πρωί όλα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά μετά από απόφαση του εμπορικού συλλόγου της πόλης.

Κλειστές παραμένουν και οι βιοτεχνίες, ενώ έχουν τραβήξει ρολά στα καταστήματά τους και οι επαγγελματίες.
Πριν από λίγο ο Δικηγορικός Σύλλογος της Λαμίας προχώρησε σε κατάληψη τόσο του Πλημμελειοδικείου της όλης όσο και του Εφετείου με συνέπεια δικαστές και διάδικοι να μην έχουν δυνατότητα να μπουν στα κτίρια και να μην εξελίσσονται δίκες.


«Νεκρώνει» σήμερα και η Κρήτη, καθώς εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες, επιστημονικοί φορείς, έμποροι και εκπαιδευτικοί βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Στο συλλαλητήριο στα Χανιά όπου «κήδεψαν» το ασφαλιστικό, συμμετέχουν και Ιερείς! (Δείτε φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb)

Δείτε βίντεο από Χανιά:
Στο Ηράκλειο δυναμική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί – λίγο πριν από το μεσημέρι – πορεία διαμαρτυρίας την οποία θα πλαισιώνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους.
Σύμφωνα με το cretapost, την ίδια ώρα συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στο Ρέθυμνο
Ανάμεσα στους διαδηλωτές και εκπρόσωποι από τους αγρότες οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης για να στηρίξουν την απεργία, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνέλευση των αγροτών στον κόμβο Ατσιπόπουλου όπου θα αποφασισθεί το κλείσιμο της Εθνικής οδού και οι περαιτέρω δράσεις τους.

Από πλευράς του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου οι διεκδικήσεις αφορούν κυρίως στο να μην υπάρξει αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση με ταυτόχρονη απόφαση για ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας προασπίζοντας η κυβέρνηση τη μη υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Κόρινθος και Κιάτο: Έκλεισαν μέχρι και τα καφενεία!

Κλειστά είναι όλα τα καταστήματα στην Κόρινθο και το Κιάτο, δεν υπάρχει ανοικτό ούτε καφενείο για καφέ και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Κορίνθου συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών, μπροστά από την Εθνική τράπεζα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης που έχει γεμίσει ασφυκτικά, με την συμμετοχή όλων των εργατικών κέντρων του νομού και περισσότερων από σαράντα σωματείων της Κορινθίας, μεταξύ των οποίων και οι εργαζόμενοι του Καζίνο Λουτρακίου.

Στο αγροτικό μπλόκο του Ισθμού έφτασαν με αυτοκίνητα και ταξί οι απεργοί από την πόλη της Κορίνθου, όπου λίγο νωρίτερα επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Παλαιά και νέα εθνική είναι κλειστή και με δυσκολία περνούν από παράκαμψη οι οδηγοί μέσα από το χωριό Καλαμάκι. Εν τω μεταξύ να επισημάνουμε ότι μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και από το ΠΑΜΕ στα Περιβολάκια της Κορίνθου.

Αποκομμένη η Ανατολική Πελοπόννησος!

Εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δερβενακίων στο 'Αργος, από το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων της Αργολίδας, ενώ και δεύτερη συγκέντρωση με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ.
Οι συγκεντρώσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ από νωρίς οι αγρότες είχαν αποκλείσει τις δύο εισόδους του 'Αργους στο νοσοκομείο και τη Δαλαμανάρα. Αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η πορεία στο κέντρο του 'Αργους, που έχει νεκρώσει, αφού κλειστά είναι όλα τα καταστήματα και τα καφέ της πόλης.

Επίσης, κλειστά είναι τα καταστήματα και στο Ναύπλιο, με ανοικτά μόνο τα καφέ της πόλης. Οι απεργοί μπροστά και οι αγρότες με τα τρακτέρ από πίσω κατευθύνονται πεζή προς το Κεφαλάρι και τους Μύλους της Λέρνης με σκοπό να κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους αποκόπτοντας τελείως την ανατολική Πελοπόννησο.

Για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων δέκα ετών, κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές του νησιού.
Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι για πρώτη φορά σχεδόν όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν κλείσει ενώ συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι ιδιοκτήτες φορτηγών που πλαισίωσαν την πορεία στο κέντρο της πόλης.
Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία δημαρχείου, όπου κατέθεσαν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους αρμόδιους, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: