Ντέιβιντ Κάμερον: Δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Φεβρουαρίου 20, 2016

Ντέιβιντ Κάμερον: Δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ


 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πολιτικές διεργασίες στη Βρετανία, καθώς ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερονδήλωσε το Σάββατο, πως θα ανακοινώσει την επακριβή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ μετά τη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένο να συνέλθει στις 12.00, ώρα Ελλάδος.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει σήμερα το πρωΐ για το νέο ειδικό καθεστώς της Βρετανίας στην ΕΕ, και κατόπιν θα ανακοινωθεί η σκοπούμενη ημερομηνία για το δημοψήφισμα», αναφέρει η πρωθυπουργία σε μήνυμά της στο Twitter.

Στη χθεσινή σύνοδό τους, οι ηγέτες της ΕΕ ομόθυμα αποφάσισαν την έγκριση ενός πακέτου μέτρων που θα ευνοήσει την παραμονή της Βρετανίας στην ομάδα των 28 χωρών της Ένωσης.
Συγκεκριμένα ήρθαν σε συμφωνία για την παραχώρηση ειδικού καθεστώτος στη Μεγάλη Βρετανία, με κύρια σημεία την εξαίρεσή της από τη διαδικασία ολοκλήρωσης της ΕΕ και την προστασία του τραπεζικού της τομέα, μετά από ένα θρίλερ διαπραγματεύσεων. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας του Ντέιβιντ Κάμερον για να πείσει τους Βρετανούς να ταχθούν υπέρ της παραμονής της χώρας του στην ΕΕ, στο δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Πηγές: Α” Πρόγραμμα, ΑΠΕ/ΜΠΕ, Ρόιτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add