Επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου- Οι ασθενείς μπορούν να αυξήσουν τις ελπίδες τους - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Φεβρουαρίου 16, 2016

Επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου- Οι ασθενείς μπορούν να αυξήσουν τις ελπίδες τους


Επαναστατική ανακάλυψη για τον καρκίνο κάνει το γύρο του κόσμου και αυξάνει τις ελπίδες των ασθενών. Πρόκειται για μια νέα θεραπεία η οποία κατάφερε να σώσει 9 από τους 10 ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη και είχαν λευχαιμία σε τελικό στάδιο.

Οι επιστήμονες από την Αμερική οι οποίοι ανακάλυψαν τη θεραπεία τονίζουν πως θα φέρει την επανάσταση, καθώς είδαν με τα μάτια τους να εξαφανίζει πλήρως τα συμπτώματα τα οποία παρουσίαζαν ασθενείς που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της λευχαιμίας.

Το βρετανικό δίκτυο «Sky News», τονίζει πως οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ μπόρεσαν να αναπτύξουν μία «θαυματουργή» μέθοδο, με την βοήθεια της οποίας μπόρεσαν να τροποποιήσουν γενετικά τους «εκτελεστές» του ανοσοποιητικού συστήματος, τα T-κύτταρα.

Αξίζει να τονιστεί, πως σύμφωνα με το Sky News αποτελέσματα μετά από τη θεραπεία είδαν αποτελέσματα και τέσσερις στους πέντε ασθενείς οι οποίοι παρουσίαζαν άλλες μορφές καρκίνου του αίματος. Ενώ, οι επιστήμονες σημειώνουν πως το 50% των ασθενών μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας πλέον δε έχει κανένα σύμπτωμα.

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Στάνλει Ρίοντε;

Ο επιστήμονας Ρίοντε από το Ερευνητικό Κέντρο για το Καρκίνο στο Σιάτλ των ΗΠΑ Fred Hutschinson, σε σχετικές του δηλώσεις τόνισε:

Πρόκειται για έκπληξη. Για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο δεν έχει προηγούμενο στην ιατρική, καθώς υπήρξε ανταπόκριση στη θεραπεία ασθενών με πολύ προχωρημένο καρκίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: