ΗΠΑ: Γιατί σκοντάφτουν όλοι στις σκάλες του μετρό της Νέας Υόρκης; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Φεβρουαρίου 06, 2016

ΗΠΑ: Γιατί σκοντάφτουν όλοι στις σκάλες του μετρό της Νέας Υόρκης;


Από πολύ μικρά παιδιά μας έλεγαν ότι δεν πρέπει να αψηφούμε τις μικρές λεπτομέρειες και να αδιαφορούμε για όσα δεν μας γεμίζουν το μάτι. 
 Κάθε τι πάνω στον πλανήτη αυτό έχει ένα λόγο ύπαρξης και συνεισφέρει σε κάτι. Όμως εμείς όσο κι αν το ακούγαμε σπανίως το εμπεδώναμε και ακούγαμε τη συμβουλή.
Αλλά κι αυτοί που μας έδιναν τη συμβουλή ή καλύτερα τη διδαχή, δεν μπορούσαν να την εφαρμόσουν.
 Δεν είναι πάντα εύκολο να δώσεις προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, ιδίως όταν πριν από αυτή υπάρχει ένα διαφορετικό μοτίβο που ενσωματώνεται στη μνήμη των κινήσεων σου. Για παράδειγμα οι Νεοϋρκέζοι αντιμετωπίζουν καθημερινά ένα πρόβλημα. Όλοι τους όμως. Μηδενός εξαιρουμένου. Στις σκάλες που οδηγούν στην αποβάθρα του μετρό ή από το μετρό προς το πεζοδρόμιο, δεν έχει βρεθεί άνθρωπος που να την ανέβει και να μη σκοντάψει. Ακούγεται κάπως περίεργο να παθαίνουν όλοι το ίδιο πράγμα, αλλά έχει την εξήγηση του. Η απάντηση βρίσκεται στον κατασκευαστή. Όσοι έφτιαξαν τη σκάλα έκαναν ένα συγκεκριμένο σκαλί μόλις μία ίντσα ψηλότερο, δηλαδή 2,54 εκατοστά περίπου. Αν κάνετε τη διαφορά με το χέρι μοιάζει μικρή, αλλά το πόδι που έχει συνηθίσει να είναι σε ένα συγκεκριμένο ύψος ώστε όταν σηκώνεται από το κάτω σκαλί να εφάπτεται σχεδόν με το πάνω, δημιουργεί ανισορροπία.


Πηγή: koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: