Απεργία: Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει – Φωνάζει χιλιάδες λαού στην Αθήνα! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2016

Απεργία: Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει – Φωνάζει χιλιάδες λαού στην Αθήνα!

Χαρακτηριστικό σύνθημα: «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει»
Τεράστιες οι συγκεντρώσεις – Χιλιάδες διαδηλωτές από Ομόνοια μέχρι Ζάππειο – Κλούβες κάθε 100 μέτρα, οχυρό το Μαξίμου, ΜΑΤ έξω από το Χίλτον για το Κουαρτέτο
Στους δρόμους έχουν βγει μέλη του ΠΑΜΕ – ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για να διαμαρτυρηθούν για το Ασφαλιστικό.

Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο από τις απεργιακές συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν από την Ομόνοια – πλατεία Κλαυθμώνος, για να καταλήξουν έξω από τη Βουλή. Ενα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούγονται: «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει»

Tα συνδικάτα έχουν εξαγγείλει γενική απεργία ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.

Το Σύνταγμα έχει κυριολεκτικά πλημμυρίσει από διαδηλωτές, καθώς οι σημερινές συγκεντρώσεις έχουν εντυπωσιακή συμμετοχή, με τους δρόμους να είναι ασφυκτικά γεμάτοι.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων. Είναι πρωτοφανής η μαζική αποχή και των καταστημάτων που έχουν κατεβάσει ρολά.

Η Αθήνα πάντως είναι γεμάτη αστυνομία, ενώ τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες αντικρίζει κανείς όταν περνάει από την περιοχή του Χίλτον. Εκεί κλούβες έχουν στηθεί γύρω από το ξενοδοχείο, υπό τον φόβο επεισοδίων. Υπενθυμίζεται ότι στο Χίλτον έχουν καταλύσει οι εκπρόσωποι των δανειστών και πραγματοποιούνται εκεί οι συναντήσεις με τους υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Η γύρω περιοχή έχει νεκρώσει και τα ΜΑΤ έχουν πάρει θέσεις από νωρίς το πρωί.

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας και σε άλλη σημεία της πόλης. Σε Σταδίου και Πανεπιστημίου ανά 100 μέτρα υπάρχει και μια κλούβα των ΜΑΤ, ενώ σε κάθε φανάρι και διασταύρωση υπάρχουν άντρες της Τροχαίας.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add