Ο Τσίπρας παρακαλάει τον Πούτιν να έρθει στην Ελλάδα το Πάσχα! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2016

Ο Τσίπρας παρακαλάει τον Πούτιν να έρθει στην Ελλάδα το Πάσχα!

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ – ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ

Μετά τις «αποτυχημένες» προσπάθειες και τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία, ο Αλέξης Τσίπρας παρακαλάει τώρα το Ρώσο Πρόεδρο να έρθει στην Ελλάδα, προφανώς για λόγους διπλωματικής στρατηγικής και επικοινωνίας.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Τις τελευταίες ημέρες διεξάγεται έντονο παρασκήνιο, αφού οι επιτελείς του πρωθυπουργού προσπαθούν να προσεγγίσουν τη ρωσική διπλωματία, προκειμένου ο Βλαντιμίρ Πούτιν να βρεθεί στη χώρα μας τις ημέρες του Πάσχα και μάλιστα τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν πώς μια τέτοια επίσκεψη θα τονώσει το κύρος και τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας σε μια περίοδο που θα συμπέσει με την αξιολόγηση από τους θεσμούς.

Επέλεξαν μάλιστα και το συγκεκριμένο timing, γνωρίζοντας το πρόγραμμα του Ρώσου Προέδρου.

Το Μαξίμου απευθύνει πρόταση στον Βλαντιμίρ Πούτον να περάσει το Πάσχα στην Ελλάδα τη στιγμή που πηγές από το Κρεμλίνο κάνουν γνωστή την επιθυμία του Ρώσου Προέδρου να επισκεφθεί το Πάσχα την ρωσική Μονή του Αγίου όρους, τον Άγιο Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα απευθύνει πρόσκληση στον Ρώσο Πρόεδρο για να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Όμως ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει καν ανταποκριθεί στην πρόσκληση αυτή για λόγους καθαρά διπλωματικούς μιας και μετά το φιάσκο της επίσκεψης Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη που φάνηκε τελικά ότι έγινε για εκβιασμό προς την Ευρώπη και όχι γιατί επιθυμούσε συνεργασία με την Ρωσία, το Κρεμλίνο είναι επιφυλακτικό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μάλιστα αυτή τη φορά δεν έχει καν απαντήσει στην πρόσκληση, αν και η επιθυμία του να περάσει τις μέρες του Αγίου Πάσχα στο Άγιο Όρος είναι γνωστή.

Το Μαξίμου βέβαια το οποίο κατά διαστήματα χρησιμοποιεί τη Ρωσία ως μοχλό πίεσης, αυτή τη φορά επιθυμεί διακαώς την επίσκεψή του στη χώρα μας κάτι το οποίο άρχισε να επικοινωνεί διπλωματικά αμέσως μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο Ιράν.

Το Ιράν άλλωστε δημιούργησε το κλίμα για να γίνει επίσημα αυτή η πρόταση μιας και οι σχέσεις του με τη Ρωσία είναι πλέον πολύ ισχυρές.

Πρόσφατα βέβαια η κυβέρνηση προσπάθησε και πάλι να προσεγγίσει τον Ρώσο πρόεδρο, θέλοντας μάλιστα να του στείλει ως δώρο μια εικόνα αγιογραφημένη από μονή του Αγίου όρους. Όμως τελικά η εικόνα δεν εστάλη διότι το Άγιο Όρος δεν ήθελε να μπει στην διπλωματική διαδικασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Βέβαια είναι γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει πια και σε τόσο υψηλή εκτίμηση την κυβέρνηση, διότι θεωρεί ότι έχει δημιουργήσει κακό προηγούμενο στα θέματα της Ορθοδοξίας, αλλά και στην αντιμετώπιση πνευματικών θεμάτων που για τη Ρωσία είναι κόκκινη γραμμή.

Ακόμη πιο πρόσφατα μάλιστα είχε ζητηθεί από τη Ρωσία να γίνει σύσκεψη για τη χρονιά σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας για το 2016 στο Κρεμλίνο και να σχεδιάσουν τους εορτασμούς που θα πραγματοποιούνταν. Ενώ λοιπόν είχε προγραμματιστεί επίσκεψη υψηλού κυβερνητικού στελέχους στο Κρεμλίνο τελικά ακυρώθηκε γεγονός που δυσαρέστησε πολύ το Ρώσο Πρόεδρο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αν και σχεδιάζει την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος δεν έχει γνωστοποιήσει επίσημα τις προθέσεις του αφού όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των εχθροπραξιών στη Συρία, αλλά και από την κατάσταση των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία.

Σε στάση αναμονής η κυβέρνηση από την τελευταία κουβέντα του Πούτιν για την επίσκεψή του, η οποία όμως αυτή τη φορά αν θα πραγματοποιηθεί δεν θα γίνει για να κάνει καμία χάρη στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά θα έχει σκληρό διαπραγματευτικό χαρακτήρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: