Οι 20 πιο εντυπωσιακές σχεδιαστικές ιδέες, που πραγματικά μας εντυπωσίασαν το έτος 2015 - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2016

Οι 20 πιο εντυπωσιακές σχεδιαστικές ιδέες, που πραγματικά μας εντυπωσίασαν το έτος 2015

Οι σχεδιαστές επί μέρες κάθονται προσπαθώντας να σκεφτούν τρόπους, για να κάνουν την χρήση διάφορων αντικειμένων πιο εύκολη και βολική, με απλά λόγια κάνουν την ζωή μας πιο απλή.

Όμως οι πιο ταλαντούχοι σχεδιαστές καταφέρνουν να την κάνουν όχι μόνο εύκολη, αλλά και όμορφη. Τους έρχονται στο μυαλό ιδέες που είναι δύσκολο καν να φανταστούμε και ξαφνιαζόμαστε πως μπορούσαμε να ζούμε χωρίς τέτοια ομορφιά.

Όλο το 2015 γράφαμε για τέτοιες υπέροχες ιδέες και εσείς σχολιάζετε και λέγατε τις απόψεις για αυτές τις ιδέες. Στο παρακάτω άρθρο είναι οι ιδέες που μας εντυπωσίασαν λίγο περισσότερο από τις άλλες.

Φώτα παπαρούνες



Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ έχουν την δυνατότητα να δουν αυτά τα ασυνήθιστα λουλούδια φώτα: έχουν ύψος 9 μέτρα, είναι σε σχήμα λουλουδιών και μόλις πλησιάζει κάποιος ανοίγουν και φωτίζουν τους δρόμος.

Παιχνίδια, φτιαγμένα από παιδικές ζωγραφιές



Δεν είναι πρώτη χρονιά που η εταιρεία IKEA πραγματοποίησε την επόμενη δράση: άρχισε να πουλάει αυτά τα αστεία μαλακά παιχνίδια, ένα μέρος των εσόδων θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Προς το παρόν, τα παιχνίδια έγιναν από τα σχέδια των ίδιων των παιδιών: 10 ζωγραφιές τυχερών παιδιών, ζωντάνεψαν και άρχισαν να πωλούνται σε όλο τον κόσμο. Τα παιχνίδια της τίγρης και του δεινόσαυρου, τα έφτιαξαν με βάση τις ζωγραφιές του Γιου-Τσεν Μπου (6 χρονών, Ταϊβάν) και του Τίμιο (4 χρονών, Βέλγιο).

Ουρά γοργόνας



Η Μέλανι Κάμπελ από το Μίτσιγκαν έφτιαξε αυτά τα πανέμορφα παπλώματα σε σχέδιο ουράς γοργόνας, μέσα στα οποία είναι πολύ ζεστά αλλά μπορείτε να νιώσετε για λίγο πως είστε γοργόνα. Για αυτές τις κουβέρτες έγραψαν μερικά μεγάλα περιοδικά και σχεδόν με την μία εξαγοράστηκαν όλα. Τώρα η Μέλανι έχει ολόκληρη σειρά ανθρώπων που θέλουν να αγοράσουν αυτές τις κουβερτούλες.

Kήπος στον τοίχο



Ο κήπος στον τοίχο είναι δουλειά του ανθοκόμου και σχεδιαστή Κιμ Φίσερ. Είναι μια υπέροχη διακόσμηση αλλά και κήπος ειδικά για αυτούς που ζουν σε μικρά διαμερίσματα και δεν έχουν πολύ χώρο για φυτά.

Ζωγραφιές τις οποίες πρέπει να «φωτίσετε»


Οι σχεδιαστές του «Lago» έφτιαξαν αυτήν την ζωγραφιά σε στυλ Scratchboard (δηλαδή έχει ουλές από κερί που πρέπει να ξύσετε), αφού ξύσετε τις ουλές αυτές τα αστικά τοπία θα αρχίσουν να «φωτίζουν». Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε μία μυτερή πένα και να ξύσετε τις ειδικές γραμμές στην εικόνα, κάνοντας αυτό θα ανακαλύψετε την εκπληκτική ομορφιά που ήταν κρυμμένη πίσω από το σκοτάδι. Αυτές οι ζωγραφιές είναι πολύ δημοφιλείς ανάμεσα στους ενηλίκους, γιατί βοηθούν στην ανακούφιση του στρες και σας βοηθούν στην χαλάρωση.

Πλυντήριο το οποίο γίνεται να συμπληρώνετε



Για αυτούς που βάζουν τα ρούχα τους στο πλυντήριο και στην συνέχει βρίσκουν πως ξεχάσαν κάποια ρούχα έξω, φτιάχτηκε αυτή η απλή εφεύρεση. Το μόνο που έχει είναι το μικρό πορτάκι, από το οποίο μπορείτε να βάλετε τα ρούχα ενώ το πλυντήριο δουλεύει.

Παγκάκι-δέντρο



Ο σχεδιαστής Μπέντζαμιν Γκρέιντορντζ φτιάχνει παγκάκια από δέντρα που έχουν πέσει. Είναι όμορφο, οικολογικό, και μας φέρνει πιο κοντά στην φύση.

Ηλιακά δρομάκια για τους ποδηλάτες



Τον πρώτο δρόμο για ποδηλάτες, που συλλέγει ηλιακή ενέργεια έφτιαξαν στο Κρόμενι της Ολλανδίας. Τα αποτελέσματα αυτού του έργου εξέπληξαν ακόμα και τους κατασκευαστές του, παρήγαγε 70 κιλοβατώρες τον χρόνο ανά τετραγωνικό μέτρο. Η εταιρεία SolaRoad, ελπίζουν πως και άλλες πόλεις θα κάνουν τέτοιου είδους έργα, θα μπορέσουν να συλλέξουν ενέργεια σχεδόν δωρεάν που μπορεί να αξιοποιηθεί σε πράγματα όπως είναι ο φωτισμός της πόλης.

Παντόφλες-lego



Όλοι οι άνθρωποι ξέρουν πως υπάρχουν τρία επίπεδα πόνου: 1) πονάει λίγο 2) πονάει πολύ και 3) πόνος από πάτημα σε τουβλάκι lego. 66 χρώνια πόνου τελείωσαν- η εταιρεία Lego επιτέλους σκέφτηκε να φτιάξει παντόφλες για να μην πονάτε όταν πατάτε τα τουβλάκια.

Στρώμα για αγκαλιές




Το ειδικό στρώμα Cuddle Mattress θα σας επιτρέψει να αγκαλιάζετε τον σύντροφό σας χωρίς να ενοχλείται κατά την ώρα του ύπνου.

Σφαιρικό μπάνιο



Αυτό η ασυνήθιστη μπανιέρα είναι υπέροχη ιδέα σε κάθε επίπεδο, θα είναι λες και κάνετε μπάνιο στον αέρα. Αυτήν την πρωτότυπη ιδέα την σκέφτηκε σχεδιαστής από την Αγία Πετρούπολη με το όνομα Αλεξάντερ Ζουκόβσκι.

Καροτσάκι «τσέπης»



Οι σχεδιαστές από την εταιρεία GB σκέφτηκαν αυτό το καροτσάκι, το οποί διπλώνεται με τέτοιο τρόπο που μπορεί να χωρέσει ακόμα και στην τσάντα. Οι γονείς, που συνεχώς κουβαλούν τα καροτσάκια σε σκάλες και μαγαζιά και δεν μπορούν να τα χωρέσουν στο πορτμπαγκάζ, θα την εκτιμήσουν. Θα είναι αναντικατάστατη σε ταξίδια και εκδρομές.

Απίστευτος πολυέλαιος-δέντρο



Ο πολυέλαιος σε σχήμα αμπελιού διακοσμεί το τραπέζι μίας από τις κάβες της Καλιφόρνιας.

Βιοτζάκι



Το τζάκι είναι ο πρωταθλητής στην δημιουργία άνεσης στο σπίτι. Όμως είναι πολύ δύσκολο να χωρέσει το τζάκι στο σύγχρονο διαμέρισμα. Για τους λάτρεις «ζωντανής» φωτιάς έχει φτιαχτεί το βιοτζάκι. Ως καύσιμο το τζάκι χρησιμοποιεί αιθυλική αλκοόλη που παράγεται από το πριονίδι.

Προτζέκτορας σημάτων για τους ποδηλάτες


Αυτή η πρωτότυπη ιδέα ήρθε στο μυαλό του σχεδιαστή Ελνούρου Μπαμπάεβ. Το πρότζεκτ με το όνομα Cyclee βοηθάει τους ποδηλάτες να προειδοποιούν για της μανούβρες που κάνουν. Η συσκευή απλά συνδέεται στο ποδήλατο, δουλεύει αυτόματα και φορτίζει μόνο του.

Φωτιστικά από παλιά κούτσουρα




Κάθε από αυτά τα φωτιστικά είναι μοναδικό, μόνο και μόνο, επειδή είναι φτιαγμένα από αληθινά κούτσουρα, στα οποία απλά έχουν βάλει λάμπες μέσα στις ρωγμές τους. Τα φωτιστικά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και ως καθίσματα ή τραπεζάκια.

Αληθινός μαξιλαροπόλεμος



Ο κόσμος θα ήταν ένα πιο ήσυχο μέρος, εάν όλες οι μάχες γινόντουσαν με μαξιλάρια. Ο σχεδιαστής Μπράιαν Κου ακριβώς αυτό και πιστεύει και για αυτό και έφτιαξε τα παραπάνω μαξιλάρια.

Βαφλιέρα «Ο Πόλεμος των Άστρων»



Ελάτε στην σκοτεινή μεριά, τώρα δεν έχουν μόνο μπισκότα αλλά και βάφλες. Η βαφλιέρα που σας φτιάχνει βάφλες με το σχήμα του «Death star», για αυτούς που μεγάλωσαν βλέποντα «Ο Πόλεμος των Άστρων»

Ιπτάμενο τραπέζι



Οι σχεδιαστές από το Duffy London κατασκεύασαν αυτήν την υπέροχη οφθαλμαπάτη του αιωρούμενου τραπεζιού πάνω από τα μπαλόνια. Για αυτούς που η ζωή είναι πάντα μια γιορτή.

Ελαστική σοκολάτα




Είναι μια γιορτή για τους λάτρεις των γλυκών, η εταιρεία Bourbon απο την Ιαπωνία έφτιαξε ελαστική σοκολάτα, που μπορείτε να της δώσετε όποιο σχήμα θέλετε και είναι σε μορφή φετών. Με αυτήν την σοκολάτα μπορείτε να φτιάξετε διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα και δεν θα χρειαστείτε κανένα ταλέντο στην μαγειρική και στην τέχνη.

Κατασκευές από λαχανικά



Ένα νέο παιχνίδι κάθε μέρα! Αυτήν την πρωτότυπη ιδέα έφτιαξε η εταιρεία le FabShop. Με την βοήθεια των εξαρτημάτων από την συλλογή Open Toys μπορείτε να φτιάξετε αμάξια ή αεροπλάνα από τα βαρετά λαχανικά. Βοηθάει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών και μπορεί να βοηθήσει μερικά παιδιά να σταματήσουν να μισούν αυτά τα λαχανικά-φρούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: