Συναγερμός στην Τουρκία! Ο Ερντογάν έδωσε εντολή να καταρρίπτουν ρωσικά μαχητικά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016

Συναγερμός στην Τουρκία! Ο Ερντογάν έδωσε εντολή να καταρρίπτουν ρωσικά μαχητικά

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι σχέσεις Μόσχας - Άγκυρας.

Η Τουρκία, έχει αποφασίσει να κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις της με την Ρωσία και όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας VATAN, ο ίδιος ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή να καταρρίπτονται ρωσικά μαχητικά εάν παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο .
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Εάν ευσταθούν οι πληροφορίες του δημοσιεύματος, η Άγκυρα με τη σύμφωνη γνώμη NATO και ΗΠΑ, είναι αποφασισμένη να μην αποκλιμακώσει την ένταση με τη Μόσχα και να διατηρήσει στο κόκκινο τις σχέσεις τους.

Σημειώνεται πως οι σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας εξακολουθούν να βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών, μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού Σουχόι από τουρκικά F-16, πριν από μερικούς μήνες. 

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προέτρεψε τη Ρωσία μετά το περιστατικό να «λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει ξανά παραβίαση του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ.

«Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο την Παρασκευή παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από τις τουρκικές αρχές. Προηγούμενα περιστατικά δείχνουν πόσο επικίνδυνη είναι μια τέτοια συμπεριφορά» είπε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σε δήλωσή του.

«Καλώ τη Ρωσία να ενεργήσει υπεύθυνα και να σεβαστεί πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ. Η Ρωσία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει πως τέτοιες παραβιάσεις δεν θα ξαναγίνουν», πρόσθεσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: