«Ομάδα Επενδυτών» ήρθε για να αγοράσει τα πάντα στην χώρα μας σε τιμή ευκαιρίας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιανουαρίου 31, 2016

«Ομάδα Επενδυτών» ήρθε για να αγοράσει τα πάντα στην χώρα μας σε τιμή ευκαιρίας

Ομάδα κορυφαίων ξένων επενδυτών επισκέπτεται την Ελλάδα για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και σημαντικούς επιχειρηματίες και πολιτικούς, προκειμένου να έχει μία πρώτη άποψη και γνώση των προοπτικών της ελληνικής αγοράς και του μέλλουν της, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα.

Οι επενδυτές, με επικεφαλής τον Prem Watsa της Fairfax Financial Holdings, και τον John Paulson, της εταιρείας Paulson & Co., στελέχη της Capital Group, Fidelity Funds, Wellington, Brookfield Asset Management, Highfields and Mackenzie Funds. αποτελούν το βαρύ πυροβολικό των ξένων Funds.

Όλοι αυτοί θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστές συναντήσεις με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, πολιτικούς από το κόμμα της αντιπολίτευσης, τραπεζίτες και επιχειρηματίες. Ήδη ο Prem Watsa συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των κεφαλαίων που αντιπροσωπεύει αυτή η μικρή ομάδα των επισκεπτών (περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια) μπορεί κανείς να καταλάβει εύκολα την τεράστια σημασία των συμπερασμάτων τους.

Η επίσκεψη όλων αυτών των αποκαλούμενων Funds παρ “όλα αυτά, λαμβάνει χώρα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την χώρα και την κυβέρνηση (όχι μόνο λόγω του θέματος της πρώτης αξιολόγησης της συμφωνίας με τους πιστωτές, ή την κρίση των προσφύγων και την απειλή έξωσης από την ζώνη του Σένγκεν), αλλά λόγω της εσωτερικής έντασης σχετικά με το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση και την φορολόγηση των αγροτών.

Οι ξένοι επενδυτές επιθυμούν να καθοριστεί η ακριβής κατάσταση για τις εταιρείες που θα έρθουν για να επενδύσουν και να ελεγχθούν όλες οι προοπτικές τους.

Οι ίδιοι ενδιαφέρονται κυρίως για το τι ακριβώς σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα «κόκκινα δάνεια», επίσης, για την επιβάρυνση των στρατηγικών θέσεων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα (Eurobank, Alpha, Πειραιώς).΄

Οι ξένοι κεφαλαιούχοι ενδιαφέρονται επίσης για τις εταιρείες «Μυτιληναίος», Grivalia, την ΕΥΔΑΠ , την Eurolife και το Praktiker.

Έχουν ανακοινώσει επίσης ότι ενδιαφέρονται να μάθουν για το τι ακριβώς συμβαίνει με την καναδικών συμφερόντων εταιρεία εξόρυξης χρυσού Eldorado Gold, και για τους λόγους της καθυστέρησης χάραξης θαλάσσιων οδών για υδροπλάνα στα ελληνικά νησιά .

Οι «ξένοι επενδυτές» ενδιαφέρονται γενικά να κατανοήσουν ποιες είναι ακριβώς οι προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την ενίσχυση της αποκαλούμενης ανάπτυξης.

Είναι επίσης βέβαιο, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα, η αύξηση της δημοτικότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για αυτό και οι ίδιοι θα συναντηθούν με τον επικεφαλής της ΝΔ κ.Κυριάκο Μητσοτάκη για να γνωρίσουν τις θέσεις του ίδιου σχετικά με τα ίδια θέματα.

Στην κατάσταση που ευρίσκεται η χώρα μας όλοι αυτοί δεν ήρθαν για να επενδύσουν αλλά για να αγοράσουν στην χαμηλότερη τιμή ότι πολύτιμο διαθέτει η Ελλάδα.

Το πιο επικίνδυνο για τους Έλληνες πολίτες είναι η πώληση της ΕΥΔΑΠ και αργότερα της ΔΕΗ. Με την πιθανή πώληση αυτών των ΔΕΚΟ και την εξαθλίωση των αγροτών, η χώρα μας θα έχει δώσει στους ξένους «γη , ύδωρ και ενέργεια», δηλαδή σχεδόν όλα σε τιμή ευκαιρίας.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: