Αλόννησος: Από σήμερα το πρώτο ελληνικό νησί χωρίς πλαστικές σακούλες χάρη στη Μεσογειακή Φώκια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015

Αλόννησος: Από σήμερα το πρώτο ελληνικό νησί χωρίς πλαστικές σακούλες χάρη στη Μεσογειακή Φώκια

Αλόννησος: Απο σήμερα το πρώτο ελληνικό νησί χωρίς πλαστικές σακούλες!
Απο σήμερα η Αλόννησος γίνεται το πρώτο ελληνικό νησί, όπου δεν θα υπάρχουν πλέον πλαστικές σακούλες και θα παρέχει στους κατοίκους του τη δυνατότητα εναλλακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον, επιλογών για τη μεταφορά αγαθών.
Η Αλόννησος αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού χάρη στον μεγαλύτερο πληθυσμό της μεσογειακής φώκιας Monachus Monachus στη Μεσόγειο.
Σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες όλων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων της Αλοννήσου σταμάτησαν να δίνουν πλαστικές σακούλες προτείνοντας σαν εναλλακτική τις επαναχρησιμοποιούμενες πάνινες τσάντες.

Παράλληλα μαθητές των σχολείων και εθελοντές του Δήμου Αλοννήσου, ενημέρωσαν τους κατοίκους στα καταστήματα για την πρωτοβουλία, διανέμοντάς φυλλάδια και πάνινες τσάντες για να αντικαταστήσουν τις πλαστικές σακούλες στις καθημερινές τους αγορές.
To πρόγραμμα έχει την ονομασία: "Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες" και υλοποιείται από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και τη MOm/ Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, με τη συνεργασία του Δήμου Αλοννήσου και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Thalassa.


enallaktikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add