Ελλάδα: Ξανά διαβατήριο για να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη-Η χώρα μας εκτός Σένγκεν; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2015

Ελλάδα: Ξανά διαβατήριο για να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη-Η χώρα μας εκτός Σένγκεν;


Η κυβέρνηση έχει δίκιο να διαμαρτύρεται και να διαψεύδει ότι υπάρχει οργανωμένη συζήτηση στην Ευρώπη για να αποβληθεί η Ελλάδα από τη συνθήκη Σένγκεν για δυο χρόνια. Η αλήθεια είναι ότιμεμονωμένες χώρες και θεσμικοί παράγοντες (όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου,Τουσκ) ζητούν να επανέλθουν οι συνοριακοί έλεγχοι -και δεν εννοούν μόνο την Ελλάδα.

Στα σενάρια αυτά πρωτοστατεί η Ουγγαρία, η κυβέρνηση της οποίας με μεγάλη χαρά θα εξαφάνιζε από προσώπου γης τους πρόσφυγες, αν περνούσε από το χέρι της. Στον ίδιο κύκλο, όμως, βρίσκεται και το Λουξεμβούργο -χωρίς, ωστόσο, να τηρεί τόσο ακραία στάση. Ήδη σήμερα επέβαλε ελέγχους στα σύνορά της με τη Γαλλία, με συνέπεια τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα να σχηματίσουν ουρές χιλιομέτρων.

Τι απαιτούν όλοι (μα όλοι) από την Ελλάδα; Να σφραγίσει τα χερσαία σύνορά της προς τα Σκόπια. Να μην αφήνει ελεύθερο το πέρασμα σε όλους, χωρίς να έχει προηγηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Διότι το ίδιο κάνουν στη συνέχεια τα Σκόπια και η Σερβία, με αποτέλεσμα όλοι να φτάνουν στις πύλες της κεντρικής Ευρώπης.

Τι δέχεται η κυβέρνηση; Τη βοήθεια της Frontex για την επιβεβαίωση των στοιχείων προσφύγων και μεταναστών; Τι αποκλείει; Τη συνδρομή της Frontex στη φύλαξη των συνόρων. Τι απαντούν όσοι πιέζουν ασφυκτικά; «Δεν είναι μόνο δικά σας τα σύνορα, είναι όλης της Ευρώπης». Τι πιστεύουν; Ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται τη βοήθεια της Frontex, όχι επειδή θα μειωθεί η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, αλλά διότι θέλει να φεύγουν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το ελληνικό έδαφος προς τις ευρωπαικές χώρες.

Τι θα γίνει από δω και πέρα; Αν η κυβέρνηση δεν εμποδίσει τη διέλευση όσων φτάνουν στα σύνορα με τα Σκόπια, πριν γίνει αναγνώριση των στοιχείων τους και πριν υπάρξει συμφωνία με τις άλλες ευρωπαικές χώρες για τον τελικό προορισμό τους, ίσως μια σειρά χωρών να μας δώσουν τελεσίγραφο τρίμηνης διάρκειας. Και αν ούτε τότε κάνουμε στην πράξη όσα λέμε, κάποιες από αυτές μπορούν να επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add