Η Κίνα μπαίνει στη μάχη – Ψήφισε νόμο για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Δεκεμβρίου 29, 2015

Η Κίνα μπαίνει στη μάχη – Ψήφισε νόμο για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές

Το νομοθετικό σώμα της Κίνας ενέκρινε την Κυριακή τον πρώτο αντιτρομοκρατικό νόμο στη χώρα, που επιτρέπει στον κινεζικό στρατό να συμμετάσχει σε αντιτρομοκρατικές αποστολές εκτός κινεζικών συνόρων. 

Ο νόμος ψηφίστηκε σε μια κρίση χρονική στιγμή για την Κίνα αλλά και όλο τον πλανήτη, με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα να έχουν εξαπλώσει παγκόσμιο τζιχάντ σε όλες τις ηπείρους. 

Ο νέος νόμος αφορά πρωτίστως την εθνική ασφάλεια της ίδια της Κίνας. 

Θέτει σε εφαρμογή βασικούς κανόνες για αντιτρομοκρατική δράση ώστε να ισχυροποιηθούν τα προληπτικά μέτρα αλλά και η ικανότητα να τιμωρούνται διεθνή δίκτυα τρομοκρατίας. 

Επίσης, ο ίδιος νόμος βοηθά τις κινεζικές Αρχές να μπορούν να συνεργάζονται με υπερωκεάνιες χώρες, διεθνείς οργανισμούς, να ανταλλάσσουν πληροφορίες με υπηρεσίες άλλων κρατών. 

Εταιρείες τηλεφωνίας και πάροχοι διαδικτύου θα προσφέρουν τεχνική υποστήριξη και βοήθεια, μεταξύ των οποίων και αποκρυπτογράφηση, στην Αστυνομία και στις Αρχές εθνικής ασφαλείας στην πρόληψη και έρευνα τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. 


Πριν την Κυριακή, όσο κι εάν αυτό ακουστεί παράξενο, η Κίνα δεν είχε αντιτρομοκρατική νομοθεσία. 

Επίσης, ο ίδιος νόμος θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο στην Κίνα να επεμβαίνει στρατιωτικά σε άλλες χώρες που δρουν οι τζιχαντιστές. 

Η Κίνα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τους Τούρκους Οιγούρους τζιχαντιστές που διεξάγουν ανορθόδοξο πόλεμο και τρομοκρατικές επιθέσεις στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ. 

Οι Ουιγούροι τζιχαντιστές θέλουν να αποσχιστούν από την Κίνα και να ιδρύσουν ισλαμικό κράτος στη Σιντζιάνγκ. 

Χιλιάδες Ουιγούροι πολεμάνε στη Συρία κάτω από τις σημαίες της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Η Κίνα θεωρεί ότι πίσω από τους Ουιγούρους τζιχαντιστές βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κινεζικά πολεμικά πλοία και ένα αεροπλανοφόρο βρίσκονται από τον Σεπτέμβριο στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά δεν μπορούσαν να χτυπήσουν τους Ουιγούρους τζιχαντιστές επειδή δεν υπήρχε κινεζικό νομοθετικό πλαίσιο. 

Τους Οιγούρους και Τουρκμένους σφυροκοπά από τον Σεπτέμβριο η Ρωσία, ωστόσο, για την Κίνα αποτελούν «προσωπική» υπόθεση και ζήτημα που αφορά την εθνική ασφάλεια της Κίνας, αφού όλοι αυτοί οι Ουιγούροι όταν επιστρέψουν στη Σιντζιάνγκ θα αποτελέσουν μια μαγιά βετεράνων πολεμιστών αποφασισμένων να πολεμήσουν ενάντια στην κινεζική κυβέρνηση.

tribune.gr
  1. Ποδαρικό με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2016
  2. Mου αρέσουν οι άνθρωποι που...
  3. Το φεγγάρι αυτη την στιγμή, μέσα απο τον φωτογραφικό φακό του Magazino1, vid-photos
  4. 6 χρήσεις για το κέλυφος του αυγού που ποτέ δεν έχετε σκεφτεί!!!
  5. Μάθε να μην υποκύπτεις σε συναισθηματικούς εκβιασμούς.
  6. Σχετικά με τον χαιρετισμό «Χριστός ετέχθη» (Αγ.Νικόλαος Βελιμίροβιτς)
  7. Καλά Χριστούγεννα - Όταν κοιτάς το δέντρο
  8. Άστεγοι με μεταπτυχιακό κάνουν Χριστούγεννα στους δρόμους της Αθήνας
  9. Η άνοιξη φεύγει, έρχονται τα χιόνια! -Αγριεύει ο καιρός – Πέφτει η θερμοκρασία μέχρι και 12 βαθμούς Κελσίου! Σε ποιες περιοχές "ενδέχεται" να χιονίσει
  10. Τι ξέρεις για την ιστορία των Χριστουγεννιάτικων γλυκών;
  11. 26/12/2004… Σεισμός 9.3 ρίχτερ, τσουνάμι και θάνατος… Μαύρη σελίδα στην Ιστορία…
  12. Τα κάλαντα του ΟΜΗΡΟΥ στην Αρχαία Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: