"Μπελ & Σεμπαστιάν 1, 2: Η περιπέτεια συνεχίζεται" βγαίνει σήμερα στους κινηματογράφους - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 31, 2015

"Μπελ & Σεμπαστιάν 1, 2: Η περιπέτεια συνεχίζεται" βγαίνει σήμερα στους κινηματογράφους


Οι δύο αχώριστοι φίλοι επιστρέφουν στην μεγάλη οθόνη από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, για μία ακόμη περιπέτεια γεμάτη φαντασία, συναίσθημα, ανθρωπιά αλλά και δράση με την ταινία «Μπελ & Σεμπαστιάν 2: Η περιπέτεια συνεχίζεται».

Υπόθεση

Στο χωριό του Σεμπαστιάν, όλοι γιορτάζουν τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και εκείνος μαζί με τον πιστό του σκύλο περιμένουν με ανυπομονησία την επιστροφή της φίλης του, Αντζελίνα.Τα νέα, όμως, είναι δυσάρεστα: το χωριό μαθαίνει ότι το αεροπλάνο της Αντζελίνα έπεσε σε ένα πυκνό δάσος και όλοι θρηνούν το χαμό της. Όλοι εκτός από τον παππού του Σεμπαστιάν, ο οποίος ξέρει έναν άνδρα που μπορεί να τους βοηθήσει να την βρουν και πάλι. Έτσι ξεκινά η αποστολή διάσωσης της Αντζελίνα, που επιφυλάσσει πολλούς κινδύνους, ταλαιπωρίες αλλά και ένα μυστικό που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές των δύο φίλων…

Η ιστορία της ταινίας
Η ιστορία του μικρού Σεμπαστιάν και της αγαπημένης του σκυλίτσας, Μπελ, ξεκίνησε στη φαντασία της Γαλλίδας ηθοποιού Σεσίλ Ομπρί. Η Ομπρί έγραψε το ομότιτλο μυθιστόρημα, που έγινε αμέσως μπεστ σέλερ, και έπειτα ανέλαβε το σενάριο και τη σκηνοθεσίας της τηλεοπτικής σειράς που ζωντάνεψε για πρώτη φορά τον κόσμο του βιβλίου.

Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον γιο της Ομπρί, Μεχντί Ελ Γκλάουι, η σειρά προβλήθηκε από το 1965 ως το 1970 με τεράστια επιτυχία, ενώ το ίδιο δημοφιλής αποδείχθηκε και η μεταγλωττισμένη εκδοχή της στη Μεγάλη Βρετανία, όπου θεωρείται πλέον μία από τις κλασικότερες παιδικές ιστορίες – το διάσημο ροκ γκρουπ Belle & Sebastian, μάλιστα, πήρε το όνομά του από αυτήν. Η σειρά έχει επίσης ταξιδέψει σε πολλές χώρες της Ευρώπης και τις Η.Π.Α., όπως και την Ιαπωνία σε anime εκδοχή.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της κινηματογραφικής μεταφοράς στο «Μπελ & Σεμπαστιάν, Δυο Αχώριστοι Φίλοι» το 2013, η ιστορία συνεχίζει ξαναβρίσκοντας τους δύο ήρωες τέσσερα χρόνια μετά, στη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι σεναριογράφοι Ζιλιέτ Σαλές και Φαμπιάν Σουάρες επιστρέφουν στο σενάριο, που αυτή τη φορά διευρύνει το σύμπαν του Σεμπαστιάν και της Μπελ, και τους φέρνει αντιμέτωπο με μεγαλύτερες περιπέτειες. «Στην πρώτη ταινία, παρακολουθήσαμε την αρχή μιας φιλίας, του μοναχικού Σεμπαστιάν με την αδάμαστη Μπελ. Στην δεύτερη ταινία θέλαμε έναν άλλο ρυθμό, με περισσότερη δράση και περισσότερη έμφαση στην οικογένεια. Ο Σεμπαστιάν είναι έτοιμος να αφήσει πίσω την οικογενειακή φωλιά και έρχεται σε επαφή με τα προβλήματα του κόσμου των ενήλικων, όπως και την δυσκολία του να επιλέγεις. Φεύγει μαζί με έναν άγνωστο αεροπόρο, έναν άνδρα που σκιαγραφήσαμε σαν συνδυασμό του Ιντιάνα Τζόουνς και του Χαν Σόλο, σε αναζήτηση της Αντζελίνα» δηλώνουν.

Αυτή τη φορά τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Κριστιάν Ντιγκέ, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση των παραγωγών έχοντας ενθουσιαστεί με το γεμάτο δράση και συγκίνηση σενάριο. «Η δραματουργική ραχοκοκαλιά του σεναρίου ήταν πολύ ξεκάθαρη εξαρχής. Γοητεύτηκα από τις σχέσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες αλλά και αυτό που έφερναν οι καινούριοι ήρωες. Η σχέση ανάμεσα στον Σεμπαστιάν και την Μπελ εξελίσσεται, κάτι που είναι ιδιαίτερα δυνατό και συγκινητικό. Το σενάριο έχει τον ιδανικό τόνο και συγκινεί χωρίς να δραματοποιεί καταστάσεις – συνδυάζει στην εντέλεια την περιπέτεια, τη συγκίνηση, τις ανατροπές και το χιούμορ. Για έναν δημιουργό είναι πραγματικά δώρο να έχεις να κάνεις με μια τόσο πλούσια ιστορία» επισημαίνει.
1η ταινια http://tainio-mania.co
2η ταινία http://tainio-mania.co

Δεν υπάρχουν σχόλια: