13 εκθαμβωτικές αερογέφυρες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2015

13 εκθαμβωτικές αερογέφυρες



Αν τα εκθαμβωτικά ύψη και η καταπληκτική θέα είναι το αγαπημένο σας, τότε υπάρχει ένα νέο μέρος για να επισκεφθείτε: Το γυάλινο, διαφανές skywalk του Chongqing. Κάντε κλικ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη νέα πλατφόρμα, καθώς και άλλα "ουρανοδρόμια" σε όλο τον κόσμο.


1 CHONGQING SKYWALK, ΚΙΝΑ

Η αερογέφυρα σε σχήμα πετάλου, η οποία αναμένεται να ανοίξει για το κοινό φέτος τον Μάιο, είναι πιο ψηλή και από το Grand Canyon κατά πέντε μέτρα. Σε ύψος 1.123 μέτρα πάνω από τη θάλασσα το skywalk είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο στη νοτιοδυτική Κίνα, στην επαρχία Chongqing.



2 WALK OF FAITH, ΚΙΝΑ

Το Walk of Faith, είναι ένα γυάλινο μονοπάτι μήκους 60 μέτρων, στο βουνό Tianmen, στο Εθνικό Πάρκο.


Το γυάλινο αυτό μονοπάτι, σε ύψος 1.430 μέτρων, βρίσκεται στην οροσειρά Tianmen, και κλείνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα επειδή καλύπτεται από πάγο και χιόνι,



3 THE LEDGE, ΗΠΑ

Αυτό το skywalk στον Πύργο Willis στο Σικάγο, είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να δουν την πόλη χωρίς να κολλήσουν στην τρελή κίνηση.


Μπορείτε να μπείτε σε ένα από τα τέσσερα γυάλινα κουτιά προκειμένου να απολαύσετε τη θέα από ύψος 412 μέτρων. Από το 2009 το έχουν επισκεφτεί χιλιάδες άνθρωποι και πλέον εκεί γίνονται και γάμοι!



4 ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ALPSPIX, GERMANY

Αυτή η αερογέφυρα, σε ύψος 1.000 μέτρων έχει δύο τμήματα που διασταυρώνονται σε σχήμα Χ προκειμένου ο επισκέπτης να έχει την πιο μαγευτική θέα στις γερμανικές Άλπεις.


Η αερογέφυρα, η οποία εγκαινιάστηκε το 2010, έχει τέτοιο πλέγμα στο δάπεδο που απομακρύνει το χιόνι ακόμα και σε ψυχρές συνθήκες.



5 CLIFFWALK, ΚΑΝΑΔΑΣ

Κουρασμένοι από τις πυκνές ζούγκλες; Περπατήστε σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στο πάρκο Capilano Suspension Bridge Park του Βανκούβερ και κάνετε ένα διάλειμμα από τη ζωή στην πόλη.



Πάνω από 40 τόνοι ατσαλιού χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί αυτή η αερογέφυρα, η οποία στέκεται 90 μέτρα πάνω από τη στάθμη του ποταμού.




6 DEVIL'S THROAT, ΣΥΝΟΡΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Με το νερό να ρέει 13 εκατ. λίτρα το δευτερόλεπτο και να είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τους καταρράκτες του Νιαγάρα είναι αρκετά εύστοχο το ότι αυτό το μέρος ονομάζεται ‘Devil’s Throat" ( Ο λαιμός του διαβόλου).


Αυτό το μονοπάτι που οδηγεί στους καταρράκτες Iguazu, βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στη Βραζιλιά και την Αργεντινή. Το Εθνικό Πάρκο Iguazu συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στα 7 νέα θαύματα της φύσης, οπότε μην το χάσετε.



7. ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ, ΓΑΛΛΙΑ

Η επόμενη όμορφη αερογέφυρα βρίσκεται στις παρθένες Γαλλικές Άλπεις και μπορείτε να πάτε εκεί με τελεφερίκ.


Θεωρείται το "ψηλότερο αξιοθέατο στην Ευρώπη" καθώς βρίσκεται σε ύψος 3.482 μέτρα.



8 GRAND CANYON SKYWALK, ΗΠΑ

Σαφώς οι πιο αναγνωρισμένα αερογέφυρες στον κόσμο. Αυτό το μονοπάτι σε φέρνει πιο κοντά με το μαγευτικό Canyon στην Αριζόνα.


Φτιαγμένο από γερμανικό γυαλί και πάχος 3 ιντσών, χρειάστηκαν τρία χρόνια και 330 εκατ. δολάρια για την κατασκευή του.



9 OCBC SKYWAY, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Η ομορφιά, το μεγαλείο και η αρχιτεκτονική λαμπρότητα είναι επίθετα που αποτυγχάνουν να περιγράψουν την εισαγωγή μας σε αυτό το μέρος. Το OCBC Skyway, βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, στους κρεμαστούς κήπους της (the Gardens of the Bay), και μπορεί να περιγραφεί ως τεχνητό θαύμα.


Η 128 μέτρων μήκους αερογέφυρα συνδέει δύο πελώρια δέντρα 22 μέτρων ύψους. Διακρίνεται για τον εκπληκτικό φωτισμό και ήχο ενώ ένα εστιατόριο bistro βρίσκεται στην κορυφή του ενός από τα δύο δέντρα.



10 TITLIS CLIFF WALK, ΕΛΒΕΤΙΑ

Θεωρείται η πιο τρομακτική βόλτα στην Ευρώπη και θέλει αρκετό θάρρος για να την κάνει κάποιος. Το Titlis Cliff Walk βρίσκεται στις Ελβετικές Άλπεις και στέκεται σε ύψος άνω των 2.743 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας


Αυτή η πεζογέφυρα φτιάχτηκε για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την κατασκευή του τελεφερίκ Engelberg-Gerschnialp, το 1913



11 GLACIER SKYWALK, ΚΑΝΑΔΑΣ

Αυτή η αερογέφυρα, που δεν απευθύνεται σε αδύναμες καρδιές, βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Jasper National Park. Το σχέδιο κατασκευής της, η οποία κόστισε σχεδόν 19 εκατ. δολάρια, απέσπασε βραβείο αρχιτεκτονικής το 2011 στο World Architecture Festival.


Αιωρούμενη 280 μέτρα πάνω από την κοιλάδα Sunwapta αυτή η αερογέφυρα διαθέτει γυάλινο δάπεδο.



12 EDGEWALK, ΚΑΝΑΔΑΣ

Πρόκειται για το τρίτο -σε αυτή τη λίστα- skywalk στον Καναδά και είναι πολύ ξεχωριστό καθώς κατέχει το παγκόσμιο βραβείο Γκίνες για την ψηλότερη εξωτερική βόλτα σε κτήριο (“Highest External Walk on a Building.”)


Αυτό το μονοπάτι βρίσκεται σε ύψος 356 μέτρα στον πύργο CN Tower στο Τορόντο.



13 STEGASTEIN LOOKOUT, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Αξίζει να περπατήσει κανείς στο Stegastein Lookout προκειμένου να απολαύσει πανοραμικά τη σκανδιναβική ομορφιά. Αυτό το μονοπάτι, τμήμα της Νορβηγικής Εθνικής Οδού, επυτρέπει στον επισκέπτη να κοιτάξει βαθιά στο φιορδ Aurlandsfjord.


Επίσης μπορεί κάποιος να δει το φιορδ Nærøyfjord, που συγκαταλέεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add