ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Δείτε τη δύναμη πυρός της! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2015

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Δείτε τη δύναμη πυρός της!

Κρίσιμα για το μέλλον του κόσμου αλλά κυρίως για τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας θεωρούνται τα τελευταία 24ωρα μετά την κατάρριψη-σοκ του ρώσικου μαχητικού από τούρκικα F-16.

Οι τούρκοι φάνηκαν να προβαίνουν σε αυτή την κίνηση με απίστευτη βεβαιότητα υποστηρίζοντας μετά μάλιστα ότι επρόκειτο για φύλαξη των συνόρων τους (οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως το ρώσικο μαχητικό παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας), ενώ όπως δήλωσε ο Πούτιν μετά το περιστατικό θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες.

Με αυτή τη «μάχη» που έχει ξεσπάσει λοιπόν λογικό ήταν τα διεθνή μέσα να ασχοληθούν και με τη δύναμη πυρός της κάθε χώρας, βρίσκοντας και παρουσιάζοντας σημαντικά υπερόπλα που χρησιμοποιεί ο τούρκικος στρατός!


Το Business Insider λοιπόν έκανε μια καταγραφή στη δύναμη πυρός που διαθέτει η γειτονική μας χώρα που αποτελείται από τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και οπλικά συστήματα, με κάποια από αυτά να είναι αμερικανικής προέλευσης.

Η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας διαθέτει περίπου 300 αμερικανικής κατασκευής μαχητικά πολλαπλών ρόλων με τα F-16 (όπως αυτό που χτύπησε το ρωσικό) να είναι ο «ηγέτης» των αιθέρων.


Η Τουρκία έχει στην κατοχή της 10 drones παρακολούθησης, όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι Ισραηλινοί στη Γάζα.


Παράλληλα έχουν στη διάθεση τους και είναι ετοιμοπόλεμα και τρία επιθετικά drones αμερικανικής κατασκευής εξοπλισμένα με πυραύλους Hellfire. Τα συγκεκριμένα drones έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να χτυπούν στόχους χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τις εχθρικές δυνάμεις.



Ελικόπτερα Black Hawk που χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ διαθέτει και η Τουρκία, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία για ακόμα 115.


Το όπλο Panter χρησιμοποιείται από τον τουρκικό στρατό και έχει εμβέλεια 25 μίλια.


Ενα ακόμα όπλα που έχουν στα χέρια τους οι Τούρκοι είναι επίσης αμερικανικό πυραυλικό σύστημα MGM-140, το οποίο έχει την ικανότητα να χτυπάει στόχους που βρίσκονται σε απόσταση 100 μιλίων.


Εκτός όμως από τα αμερικανικής προέλευσης εξοπλιστικά συστήματα, ο τουρκικός στρατός διαθέτει και οπλισμό, ο οποίος κατασκευάζεται εντός των συνόρων και περιλαμβάνει από τανκς, συστοιχίες πυραύλων, πολεμικών πλοίων.






Επιπλέον ο τουρκικός στόλος διαθέτει 13 γερμανικής κατασκευής υποβρύχια Τύπου 209. Κάθε ένα από αυτά είναι εξοπλισμένο με 14 τορπίλες και πυραύλους που μπορούν αν πλήξουν στόχους, διασφαλίζοντας έτσι ότι η Τουρκία παραμένει μια υπολογίσιμη δύναμη και στη θάλασσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add