Οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό στη μεθόριο με τη Συρία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015

Οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό στη μεθόριο με τη Συρία


Πρόλαβαν να βγουν οι δύο χειριστές

Τουρκικά F16 κατέρριψε ρωσικό μαχητικό στη μεθόριο με τη Συρία, στη συριακή πλευρά της τουρκοσυριακής μεθορίου, το πρωί της Τρίτης κατηγορώντας το για παραβίαση - κάτι που η Μόσχα απορρίπτει. Οι δύο χειριστές πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα εκτόξευσης πριν τη συντριβή αλλά η τύχη τους είναι άγνωστη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως το μαχητικό που καταρρίφθηκε ήταν των δικών της δυνάμεων (ένα Sukhoi 24).

H Μόσχα απέρριψε τις κατηγορίες της Άγκυρας για παραβίαση εναέριου, υποστηρίζοντας πως μπορεί να «αποδείξει ότι το μαχητικό βρισκόταν στη συριακή επικράτεια καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης» του.

Οι πρώτες αναφορές απότη Ρωσία επιβεβαίωναν τη χρήση του συστήματος εκτόξευσης, ανέφεραν όμως ότι την πρώτη ώρα η τύχη των δύο πιλότων (και το πού βρίσκονται) ήταν άγνωστη.

Η τουρκική πλευρά, διά των πρώτων ανακοινώσεων από την πολεμική αεροπορία, υποστήριξε πως «προειδοποίησε δέκα φορές μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών» το ρωσικό μαχητικό πριν το καταρρίψει.

Το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο περιορίστηκε στο ότι θα διαβουλευτεί με ΟΗΕ και ΝΑΤΟ «για τις εξελίξεις στα σύνορα με τη Συρία». Στη σχετική ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά την είδηση της συντριβής, δεν γινόταν ανοικτά αναφορά στο περιστατικό.

Δύο ξεχωριστά βίντεο, από διαφορετικά σημεία λήψης, που μετέδωσαν το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και το τηλεοπτικό κανάλι Haberturk έδειχναν το μαχητικό να πέφτει ενώ φλεγόταν.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add