ΑΣΑΝΤ: Η Ρωσία έχει σημειώσει πρόοδο σε δύο μήνες όσο οι ΗΠΑ σε ένα έτος - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2015

ΑΣΑΝΤ: Η Ρωσία έχει σημειώσει πρόοδο σε δύο μήνες όσο οι ΗΠΑ σε ένα έτος

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν σημειώσει σε δύο μήνες μεγαλύτερη πρόοδο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στη Συρία, από ό,τι η Συμμαχία υπό τις ΗΠΑ επί ένα χρόνο, δήλωσε ο Μπασάρ αλ Άσαντ, πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, σε συνέντευξή του στο κινεζικό τηλεοπτικό κανάλι «Φοίνιξ».

Πριν από δύο μήνες, όταν επί ένα χρόνο η Συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εκστράτευσε εναντίον των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’, το αποτέλεσμα ήταν οι τρομοκράτες να καταλάβουν περισσότερα εδάφη και να προσελκύσουν περισσότερους τζιχαντιστές στη Συρία

Με την επέμβαση της Ρωσίας, οι ίδιες τρομοκρατικές ομάδες άρχισαν να υποχωρούν άτακτα και να προσφεύγουν στην Τουρκία και άλλες χώρες, κάποιοι πήγαν στην Ευρώπη, κάποιοι πήγαν στην Υεμένη και σε άλλα μέρη, αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε ο Άσαντ σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο συριακό πρακτορείο Sana.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο στρατός της Συρίας ξεκίνησε επίθεση εναντίον των τρομοκρατών του ISIS σε όλα τα μέτωπα».

Από τις 30 Σεπτεμβρίου η Συρία αιτήθηκε στη Ρωσία, από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, να θέσει σε ενέργεια τις αεροπορικές της δυνάμεις σε στόχους κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ και της οργάνωσης ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ στη Συρία.
Από τότε οι αεροδιαστημικές δυνάμεις της Ρωσίας διενήργησαν περισσότερες από 2000 απογειώσεις πολεμικών αεροσκαφών θανατώνοντας αρκετές εκατοντάδες τζιχαντιστές σε περίπου 3.000 στόχους των τρομοκρατών.
Επιπλέον, 44 πύραυλοι κρουζ, έχουν εκτοξευθεί από τον ρωσικό στόλο της Κασπίας, που κατέστρεψαν εγκαταστάσεις του ισλαμικού κράτους. Οι επιθέσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών είναι συνεχείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add