5 καθημερινά αλλά εντυπωσιακά χτενίσματα για την κόρη σας! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015

5 καθημερινά αλλά εντυπωσιακά χτενίσματα για την κόρη σας!

 Αν η κόρη σας έχει μεγαλώσει, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι πλέον θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στα ρούχα που φοράει καθημερινά στο σχολείο και στο χτένισμα που θα της φτιάξετε. Τότε, μάλλον ήρθε η στιγμή που πρέπει ν' αναλάβετε δράση και ν' ασχοληθείτε με το στυλ της! Μην τρομάζετε, δεν χρειάζεται να έχετε το μαγικό χέρι του κομμωτή. Με κάποιες απλές κινήσεις, μπορείτε να της φτιάξετε τα πιο ωραία χτενίσματα για το σχολείο.

1. Η κλασική γαλλική κοτσίδα!

Θα θυμάστε πόσες φορές ζητήσατε από τη μαμά σας να σας φτιάξει γαλλική πλεξίδα όταν ήσαστε μαθήτρια! Ευκαιρία, λοιπόν, να την κάνετε και εσείς στην κόρη σας!Το ψαροκόκαλο στηρίζεται σε τρεις μόνο κινήσεις. Πριν αρχίσετε να «πλέκετε», πρέπει να χτενίσετε και να ξεμπερδέψετε καλά τα μαλλιά. Προτιμήστε να είναι βρεγμένα για να μπορείτε να τιθασεύσετε τις τούφες πιο εύκολα, χωρίς να «πετάνε».

Αρχικά, παίρνετε μία μεγάλη τούφα που χωρίζετε σε τρία μέρη. Τα πλέκετε μεταξύ τους μία φορά, βάζοντας τα δύο μέρη σταυρωτά και περνώντας το τρίτο μέρος ανάμεσά τους. Έπειτα, πιάνετε μία νέα τούφα από αυτές που περισσεύουν στο πλάι και την ενώνετε με το πρώτο και το τελευταίο μέρος της ήδη υπάρχουσας τούφας.
Όταν τελειώσετε με τα πλαϊνά μαλλιά, συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα μαλλιά αρχίστε έχουν περισσέψει από κάτω. Συνεχίζετε κανονικά το «πλέξιμο» μέχρι να τελειώσετε. Στο τέλος, σταθεροποιείτε με ένα σφιχτό λαστιχάκι.

2. Στριφτό στέμμα

Αν η κόρη σας έχει ίσια μαλλιά, το χτένισμα αυτό είναι ιδανικό για ένα επιμελώς ατημέλητο στυλ. Αρχικά, χτενίζετε καλά τα μαλλιά και ξεχωρίζετε μία μικρή φράντζα μπροστά. Έπειτα, πιάνετε μια τούφα από την δεξιά μεριά και την «στρίβετε» καθώς την πηγαίνετε προς τα πίσω. Επαναλαμβάνετε το ίδιο από την αριστερή μεριά. Στη συνέχεια, ενώνετε και τις δύο τούφες και τις πιάνετε με ένα αρκετά σφιχτό λαστιχάκι, όσο πιο ψηλά μπορείτε. Για να αποδώσετε ακόμα καλύτερα την αίσθηση του «στέμματος», δίνετε λίγο όγκο με το χέρι σας στα μαλλιά που βρίσκονται στο ενδιάμεσο.

3. Πλούσιες μπούκλες
Για να κάνετε αυτοσχέδιες μπούκλες, θα χρειαστείτε μόνο λίγο χρόνο. Αρχικά, θα κάνετε την προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ και το χτένισμα θα «φτιάχνεται» μόνο του όσο η κόρη σας... κοιμάται! Το πρωί απλώς θα τα φορμάρετε αφού γίνουν τ' αποκαλυπτήρια.

Ξεκινώντας από μπροστά, πιάνετε μία τούφα και την βρέχετε με λίγο νερό για την χτενίσετε πιο εύκολα. Έπειτα, την πιάνετε με ένα αρκετά σφιχτό λαστιχάκι, χωρίς όμως τα μαλλιά να «κολλήσουν» στο κρανίο. Στη συνέχεια, την στρίβετε και την κάνετε «φιδάκι» και στο τέλος την σταθεροποιείτε με ένα λαστιχάκι. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία στα πλάγια και το πίσω μέρος του κεφαλιού. Στο τέλος, θα έχουν σχηματιστεί τέσσερα με πέντε «φιδάκια», ανάλογα με την πυκνότητα των μαλλιών της κόρης σας.

Το επόμενο πρωί, ετοιμαστείτε για τ' αποκαλυπτήρια. Βγάζετε προσεκτικά ένα-ένα τα λαστιχάκια και οι μπούκλες κάνουν την εμφάνισή τους. Αφού τελειώσετε, ξεμπερδεύετε ελαφρώς τα μαλλιά και τους δίνετε όγκο με το χέρι σας. Αν στην κόρη σας αρέσουν τα αξεσουάρ, μία στέκα θ' αναδείξει ακόμα περισσότερο τις μπούκλες της!

4. Πλεξίδα στο πλάι
Ίσως πιστεύετε ότι το κοντό μαλλί δεν ενδείκνυται για όμορφα χτενίσματα. Θα σας αποδείξουμε το αντίθετο! Μπορείτε να φτιάξετε στην κόρη σας αυτό το πανεύκολο χτένισμα με το οποίο θα ξεφύγει από το κλασικό καρέ!
Αρχικά, χτενίζετε τα μαλλιά και πιάνετε μία αρκετά μεγάλη τούφα στο πλάι. Στη συνέχεια, την χωρίζετε σε δύο μέρη, τα οποία δένετε σε ένα χαλαρό κόμπο! Έπειτα, παίρνετε μια καινούρια τούφα και την ενώνετε με την μισή διπλανή της. Μετά, την πιάνετε κόμπο με την υπόλοιπη μισή. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με ακόμα μια καινούρια τούφα που παίρνετε από δίπλα. Στο τέλος, με ένα τσιμπιδάκι ενώνετε τις πλεξίδες που έχουν σχηματιστεί ενώ με ένα ακόμα «σφραγίζετε» την πλεξίδα στο τέλος της. Τόσο απλό!

5. Πλάγια αλογοουρά με επίπεδα

Ένα πανεύκολο χτένισμα που μπορεί να το κάνει κάθε μαμά, ακόμα και αν δεν «πιάνει» το χέρι της!
Χτενίζετε καλά τα μαλλιά, φτιάχνοντας μια χωρίστρα στη μέση. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα τουφάκι και το περνάτε μέσα από ένα λαστιχάκι. Μετά, παίρνετε την επόμενη τούφα, και αφού την χτενίσετε καλά, την περνάτε μέσα από ένα καινούριο λαστιχάκι μαζί με την προηγούμενη κοτσίδα. Συνεχίζετε με δύο ακόμα τούφες, που ενώνετε με τις δύο προηγούμενες πριν τις περάσατε μέσα από το λαστιχάκι. Στο τέλος, ενώνετε την κοτσίδα που έχει σχηματιστεί με τα υπόλοιπα μαλλιά που περισσεύουν στο πλάι.

- See more at: http://www.ingossip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add