Τεστ αίματος προλαμβάνει θανάτους από έμφραγμα καρδιάς - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015

Τεστ αίματος προλαμβάνει θανάτους από έμφραγμα καρδιάς

Μία νέα ανάλυση αίματος υπόσχεται να μείωσει κατά το ήμισυ τον αριθμό ατόμων που εισάγονται στο νοσοκομείο με έμφραγμα καρδιάς. 
Οι γιατροί υποστηρίζουν πως αυτό το είδος ταχείας ανάλυσης αίματος, το οποίο ανιχνεύει μια χημική ουσία στο αίμα, θα μειώσει το άγχος στους ασθενείς, θα εξοικονομήσει χρήμα και να διευκολύνει την πίεση στις νοσοκομειακές κλίνες. 
Δοκιμές που έχουν γίνει σε συνολικά 6304 ασθενείς, και δημοσιοποιήθηκαν από το περιοδικό Lancet medical journal, εισηγούνται ότι το αποτέλεσμα ήταν κατά 99.6% έγκυρο. 

Το Βρετανικό Ινστιτούτο Καρδιάς είπε πως το τεστ θα παράγει γρηγορότες απαντήσεις χωρίς να επηρεάζει την ασφάλεια του ασθενούς. 
Περίπου ένα εκατομμύριο άτομα επισκέπτονται τα νοσοκομεία στη Βρετανία, με πόνο στο στήθος, για να σταλούν τελικά οι περισσότεροι πίσω στο σπίτι τους μετά από μια αγχώδη εισαγωγή. 
Στους ασθενείς ανιχνεύεται η ουσία της τροπονίνης, μια χημικής ουσίας που απελευθερώνεται από τον τραυματισμένο ιστό της καρδιάς, και ελέγχεται όταν εισάγονται στο νοσοκομείο αρχικά με επανέλεγχο 12 ωρών.

Το νέο τεστ επίσης ανιχνεύει την τροπονίνη, αλλά μπορεί να ανιχνεύσει πολύ πιο χαμηλά επίπεδα τροπονίνης και γίνεται μόνο μια φορά.

Πηγή: ΒΒC.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add