Αμφίπολη! ΒΟΜΒΑ από ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ- Οι νεκροί είναι ΔΥΟ!!! Σε όλο το έργο υπάρχει η πνοή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ !!! (ΒΙΝΤΕΟ) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015

Αμφίπολη! ΒΟΜΒΑ από ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ- Οι νεκροί είναι ΔΥΟ!!! Σε όλο το έργο υπάρχει η πνοή του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ !!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η δυαδικότητα του μνημείου
Ερωτηματικά γεννούν και τα όσα ανέφερε η Κατερίνα Περιστέρη, αναφορικά με τη δυαδικότητα που είναι φανερή στο μνημείο (π.χ. δύο σφήγγες, δύο καρυάτιδες, δύο υδρίες νεκρών στη ζωοφόρο), που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει και ένας δεύτερος νεκρός. 

Η αρχαιολόγος κατέληξε σε αυτό, αναφέροντας το γεγονός της υπόκλισης της μητέρας του Δαρείου στον Ηφαιστίωνα, όταν τον πέρασε για τον Μέγα Αλέξανδρο "Δεν πειράζει", της είπε ο Μέγας Αλέξανδρος "δεν υπάρχει πρόβλημα ο Ηφαιστίωνας είμαι εγώ". 

Υπάρχει μία δυαδικότητα στο μνημείο, χωρίς να μπορούμε να πούμε τίποτα γι’ αυτό ακόμη», είπε η Κατερίνα Περιστέρη χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις…
Εντυπωσιακές οι ζωοφόροι
Ως ξεχωριστό μνημειακό συγκρότημα χαρακτήρισε την ανακάλυψη στο λόφο Καστά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κατερίνα Περιστέρη. 
Αφού περιέγραψε, τι ακριβώς περιλαμβάνει το μνημείο, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις λεπτομέρειες που αχνοφαίνονται στις ζωοφόρους εντός του ταφικού θαλάμου. 
Προφανώς απεικονίζονται λεπτομέρειες από τη ζωή του νεκρού (τα όπλα του, το κράνος του, ο ίδιος πάνω σε άρμα κλπ.), καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία, όπως δύο υδρίες, σφήγγες, η θυσία ενός ταύρου, φτερωτές μορφές, κένταυροι, ο Ύπνος και ο Θάνατος ως φτερωτές μορφές κλπ.

«Περιμένουμε το Υπουργείο Πολιτισμού, για να συντηρηθούν οι ζωοφόροι. Δυστυχώς, δεν προχώρησε η ανασκαφική έρευνα, ούτε και η συντήρηση του μνημείου. 
Περιμένουμε συντηρητές, με απώτερο στόχο να δώσουμε το μνημείο στο κοινό», είπε η Κατερίνα Περιστέρη.
Δείτε το βίντεο από το ΤΗΛΕ επιλογές:

πηγη amfipolinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add