Μετασχηματίζοντας τις αρνητικές καταστάσεις σε ΘΕΤΙΚΕΣ! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015

Μετασχηματίζοντας τις αρνητικές καταστάσεις σε ΘΕΤΙΚΕΣ!

Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να βλέπετε όλες τις καταστάσεις, τους ανθρώπους και τα γεγονότα με θετικό τρόπο θα σας βοηθήσει να βγείτε από τις μαζικές νοητικές φόρμες και από τα πυκνότερα επίπεδα ενέργειας, και να μπείτε στο δρόμο της χαράς σας. Μπορείτε να δώσετε σ' εκείνους με τους οποίους σχετίζεστε την πεποίθηση ότι όλα συμβαίνουν για το καλό τους. Ακούμε συχνά τους ανθρώπους να παραπονιούνται, να λένε ότι είναι θύματα των καταστάσεων ή να μιλούν συνέχεια για τ' αρνητικά πράγματα που τους συμβαίνουν. 
Η ομιλία και οι επικοινωνίες — στην τηλεόραση, στις συζητήσεις που γίνονται σ' εστιατόρια, λεωφορεία και δημόσιους χώρους— αφορούν τις περισσότερες φορές τ' αρνητικά πράγματα. 
Έχει αναπτυχθεί ένας τρόπος σκέψης και σχέσεων με τους άλλους που έχει έντονα τα χαρακτηριστικά της δικαιοσύνης, του καλού και του κακού, και η έμφαση συνήθως είναι στο τι είναι κακό. Αυτό έχει τις ρίζες του στο σύστημα των αντιθέτων που χρησιμοποιείτε, στο οποίο καθετί είναι "καλό ή κακό, θετικό ή αρνητικό, πάνω ή κάτω. Η μετατροπή των αρνητικών σε θετικά "αποτελεί μέρος της διαιώνισης και διάδοσης της πίστης στο ανώτερο καλό. 
Επειδή ζούμε σ' ένα σύστημα αντιθέτων, δεν μπορώ να μιλήσω με κατανοητό τρόπο χωρίς να χρησιμοποιήσω αυτό το πλαίσιο, έτσι θα χρησιμοποιήσω αυτό το σύστημα για να επικοινωνήσω μαζί σας. Μπορείτε ν' αναλάβετε την ευθύνη να επιμορφώσετε εκείνους με τους οποίους έρχεστε σ' επαφή σχετικά με τους θετικούς λόγους για τους οποίους συμβαίνουν τα διάφορα γεγονότα της ζωής τους. 
Αν Θέλετε ν' Αντιληφθείτε το Ανώτερο Καλό που Συμβαίνει στη Ζωή σας.
Πρέπει να είστε Πρόθυμοι να Εγκαταλείψετε την Περιορισμένη Οπτική σας Γωνία και να Διευρύνετε τον Τρόπο που Βλέπετε τη Ζωή. 
Από πολλές απόψεις, το παρελθόν σας λειτουργεί σαν μια άγκυρα μέχρι να ελευθερώσετε και ν' αφήσετε τις αρνητικές πεποιθήσεις ή τις αναμνήσεις που έχετε απ' αυτό. Μερικοί από σας έχετε σχέσεις από το παρελθόν που αισθάνεστε ότι δεν τις χειριστήκατε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορεί να υπάρχει κάποιος παλιός πόνος στην καρδιά σας ή ένα συναίσθημα ότι σας πρόδωσαν. 
Μπορείτε να γυρίσετε πίσω και ν' αλλάξετε τις αρνητικές αναμνήσεις, βλέποντας τα δώρα που σας έκαναν οι άλλοι και βλέποντας επίσης το καλό που κάνατε εσείς σ' αυτούς. Τότε μεταδίδετε τηλεπαθητικά τη συγχώρεση και την αγάπη προς αυτούς τους ανθρώπους, όποια κι αν ήταν η ηλικία τους όταν τους γνωρίσατε. Μ’ αυτό τον τρόπο θα θεραπεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους. Η θεραπεία αυτή θα εκδηλωθεί και στο παρόν και θα σβήσει την προβολή των αρνητικών προτύπων στο, μέλλον σας. 
Θ' αρχίσω μιλώντας για το παρελθόν, γιατί πολλοί από σας έχετε αρνητικές εικόνες για τους παλιούς εαυτούς σας. Κάθε μέρα αναπτύσσεστε και εξελίσσεστε και μαθαίνετε νέους τρόπους για να χειρίζεστε την ενέργειά σας, κι όμως αν δεν υπήρχαν αυτά τα περιστατικά στο παρελθόν δε θα ήσαστε αυτοί που είστε τώρα. 
Όλα όσα Συμβαίνουν Έχουν Σκοπό να σας Βοηθήσουν για να Πλησιάσετε τον Ανώτερο Εαυτό σας. Τώρα που φτάσατε σ' ένα νέο επίπεδο ύπαρξης μπορεί να νιώσετε τον πειρασμό να κοιτάξετε το παρελθόν σας με λύπη και πίκρα, μετανιώνοντας γι' αυτό. Μπορεί να σκεφτείτε πολλούς ανώτερους τρόπους, τρόπους με περισσότερη αγάπη, με τους οποίους θα μπορούσατε να χειριστείτε ορισμένα πράγματα. 
Όμως, αυτά τα ίδια περιστατικά σας πρόσφεραν την ανάπτυξη που σας επιτρέπει τώρα να δείτε αυτούς τους καλύτερους τρόπους συμπεριφοράς. Μερικά μαθήματα μπορεί να είναι πιο οδυνηρά από άλλα, ανάλογα με το πόση προθυμία δείχνετε στο να τ' αντιμετωπίσετε και να τα δεχτείτε. Όταν μιλώ για μια διεύρυνση του οπτικού σας πεδίου, αναφέρομαι στην ικανότητα που σας επιτρέπει να βγαίνετε από το παρόν και να βλέπετε τη ζωή σας σαν ένα σύνολο και όχι σαν μια σειρά από ασύνδετα γεγονότα. 
Όταν εγώ, κοιτάζω ένα άτομο, στέκω πάνω από ολόκληρη τη ζωή του και κοιτάζω το κάθε περιστατικό όχι σαν ένα ξεχωριστό γεγονός, αλλά σαν ένα μέρος ολόκληρου του δρόμου της ζωής. Έχετε κι εσείς την ικανότητα να το κάνετε αυτό. Μπορεί ν' αντιστέκεστε ή να μη θέλετε ν' αφιερώσετε τον απαραίτητο χρόνο, κι όμως τα δώρα που σας περιμένουν είναι μεγάλα αν δεχθείτε να δείτε τη ζωή σας από μια ευρύτερη οπτική γωνία. 
Για να μπορέσει ο συνειδητός νους ν' αναδιαμορφώσει κάτι προς το θετικό, πρέπει να δει την ευρύτερη εικόνα. Το πνευματικό σώμα βλέπει αυτή την ευρύτερη εικόνα. Μπορείτε να μάθετε να μπαίνετε σ' αυτή την ευρύτερη αντίληψη και να βγαίνετε από το συναισθηματικό και νοητικό σώμα. 

Αυτό θα σας βοηθήσει να βλέπετε τη ζωή σας θετικά. 
Το συναισθηματικό σώμα των περισσότερων ανθρώπων είναι πολύ νεώτερο από το πνευματικό ή το νοητικό τους σώμα, κι αυτό ακριβώς το σώμα είναι περισσότερο πιασμένο στο επίπεδο της πυκνής ενέργειας. Το συναισθηματικό επίπεδο των περισσότερων ανθρώπων αυτής της χώρας εξελίσσεται, αλλά είναι ακόμη νέο. Δε βοηθιέται στην εξέλιξή του από τα συστήματα πεποιθήσεων, που επικρατούν, τα οποία στηρίζονται στον φόβο και την απαισιοδοξία. Ο σκοπός μας είναι, με τη διατήρηση μιας σταθερής εστίασης στο χώρο της γαλήνης και της αγάπης, να συνεισφέρουμε και να προσφέρουμε αισιοδοξία και ελπίδα στη συναισθηματική ατμόσφαιρα και στα συστήματα πεποιθήσεων των ανθρώπων. 
Οι εφημερίδες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συχνά μεταδίδουν ένα συναίσθημα καταστροφής που διαποτίζει τις νοητικές εικόνες και τους συναισθηματικούς τόνους του έθνους. Αφού μιλώ για μια αναδιαμόρφωση όλων αυτών προς το θετικό, θα προσθέσω ότι υπάρχουν θετικοί λόγοι που συμβαίνουν αυτά. 
Αν δείτε τη χώρα από μια ευρύτερη οπτική γωνία, θα δείτε ότι εσείς, σαν φυλή, αλλάζετε το δρόμο στον οποίο βρίσκεστε εξαιτίας αυτών των μηνυμάτων που βασίζονται στο φόβο. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σ' ορισμένα είδη μηνυμάτων και οι περισσότεροι αντιδρούν στ' αρνητικά μηνύματα που μεταδίδονται, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα μηνύματα που προειδοποιούν και εκείνα που προκαλούν φόβο. 

Αυτή τη στιγμή εσείς, σαν φυλή, έχετε αποφασίσει ότι ο φόβος αλλάζει τους ανθρώπους πιο αποτελεσματικά από την ελπίδα. 
Όταν όμως αντιστραφεί η «παλίρροια», θα είναι πια καιρός για νέα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας.
Όταν κοιτάζετε γύρω σας την κοινωνία, αντιλαμβάνεστε τους τρόπους με τους οποίους μιλούν οι άνθρωποι, βλέπετε τους τρόπους με τους οποίους μαθαίνουν για την ενέργειά τους. Εκπέμπετε στους ανθρώπους την πίστη σας ότι μπορούν ν' αναπτυχθούν με θετικούς τρόπους. 
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μερικά συστήματα πεποιθήσεων που αλλάζουν και θα τ ' αναφέρω ώστε να μπορέσετε να βοηθήσετε κι εσείς για να έρθουν πιο γρήγορα αυτά τ' ανώτερα συστήματα πραγματικότητας.

Μια τέτοια πεποίθηση είναι ότι η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τον πόνο, τον αγώνα και τις συγκρούσεις. Αυτή είναι η πεποίθηση που ετοιμάζεστε να εγκαταλείψετε σε μαζικό επίπεδο. 
Όμως, υπάρχουν πολλοί που δεν είναι ακόμη έτοιμοι να ζήσουν χωρίς πόνο και αγώνα και γι' αυτό πρέπει να τους επιτραπεί να ζήσουν σ' αυτή την αρένα μέχρι να θελήσουν να προχωρήσουν παρακάτω. 
Υπάρχει μια μαζική πεποίθηση ότι ο εξωτερικός κόσμος είναι πιο σημαντικός από τον εσωτερικό, κι αυτή η πεποίθηση αλλάζει επίσης. Υπάρχει μια μαζική πεποίθηση στην έλλειψη, στ' ότι δεν υπάρχουν αρκετά πράγματα για όλους. Αυτή είναι μία από τις βασικές πεποιθήσεις του πολιτισμού σας και αποτελεί πάντα μια πηγή ανταγωνισμού και συγκρούσεων ισχύος. Εδώ δεν εκφέρω κάποια αρνητική κρίση, απλώς εκφράζω την παρατήρηση ότι μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν με ορισμένους τρόπους που κάνουν τη ζωή τους δύσκολη για τους ίδιους. 
Μπορείτε να περάσετε στην πρωτοπορία των νέων νοητικών φορμών, γι' αυτό σας επιστήνω την προσοχή στις μαζικές πεποιθήσεις μέσα στις οποίες ζείτε. Από τη στιγμή που θα τις αναγνωρίζετε, μπορείτε να διαλέξετε αν θα συμφωνείτε μαζί τους κι αν θέλετε να ζείτε μ' αυτές ή όχι. 

Είστε Διατεθειμένοι να Πιστέψετε σε Ιδέες Αφθονίας και στην Αξία του Εσωτερικού Κόσμου, και να Μάθετε ν' Αναπτύσσεστε Μέσα από τη Χαρά?
Αρχίζοντας με το δικό σας παρελθόν, σκεφτείτε κάποια στιγμή που σας συνέβη κάτι που δεν το καταλάβατε. Τώρα, καθώς το ξαναβλέπετε σαν ενήλικας, σαν ένας μεγαλύτερος και πιο ώριμος εαυτός, μπορείτε να καταλάβετε για ποιον ακριβώς λόγο μαγνητίσατε αυτό το περιστατικό στη ζωή σας και τι μάθατε απ' αυτό. 
Καθώς κοιτάζετε το παρελθόν έχοντας μια ευρύτερη εικόνα στο νου σας, μπορείτε να δείτε πως όταν δεν αποκτούσατε αυτό που νομίζατε ότι θέλετε υπήρχε κάποιος λόγος. Το γεγονός ότι δεν το είχατε μπορεί ν' άλλαξε το δρόμο της ζωής σας. Μπορεί αν τ' αποκτούσατε να επιβραδυνόταν με κάποιο τρόπο η εξέλιξή σας, ή μπορεί να ήταν κάτι που το θέλατε από ένα χαμηλότερο, λιγότερο εξελιγμένο μέρος του εαυτού σας. 
Καθώς κοιτάζετε τις αναμνήσεις σας, καθώς επανεξετάζετε τις παλιές σχέσεις και τις σταδιοδρομίες που ακολουθήσατε (και τις οποίες ακολουθείτε ακόμη, αλλά ετοιμάζεστε να εγκαταλείψετε) δείτε με ποιους τρόπους σας εξυπηρέτησαν. Αυτά που έχετε τώρα δε θα ήταν εφικτά χωρίς αυτές τις εμπειρίες. Δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε κάτι αν δεν το αγαπήσετε. 
Όσο περισσότερο μισείτε κάτι, τόσο περισσότερο δεσμεύεστε μαζί του, και όσο πιο πολύ το αγαπάτε τόσο πιο ελεύθεροι είστε. Έτσι, καθώς θα αγαπάτε το παρελθόν σας θ' απελευθερώνεστε απ' αυτό. Όταν θα μπορέσετε να σκεφτείτε την παιδική σας ηλικία και τους γονείς σας και να δείτε ότι ήταν τέλειοι για το δρόμο στον οποίο βρίσκεστε, τότε θα έχετε ελευθερωθεί από τις επιδράσεις του παρελθόντος πάνω σας. 
Μπορείτε να πιστέψετε ότι διαλέξατε τους γονείς σας, τις σχέσεις σας και τις σταδιοδρομίες σας για να βρεθείτε εδώ που είστε τώρα. Καθώς μετατρέπετε τις αρνητικές σας αναμνήσεις σε θετική κατανόηση, μπορείτε να προχωρήσετε ακόμη πιο γρήγορα στο νέο σας μέλλον.  
Μπορείτε ν' Απελευθερώσετε το Παρελθόν με το να τ' Αγαπήσετε. 
Κάθε φορά που σκέφτεστε μια κακή ανάμνηση που σας κάνει να λυπάστε τον εαυτό σας, ή σας κάνει να νιώθετε άσχημα για το πώς ενεργήσατε, ή σας κάνει να βλέπετε τον εαυτό σας σαν θύμα, ή να δημιουργείτε μια αρνητική εικόνα για τον εαυτό σας. Σταματήστε! 
Δείτε τι καλό δημιουργήσατε απ' αυτή την εμπειρία. Μπορεί να μάθατε τόσα πολλά απ' αυτήν ώστε να μην ξαναφέρατε ποτέ αυτή τη συμπεριφορά στη ζωή σας. Μπορεί, εξαιτίας αυτής της κατάστασης, ν' αλλάξατε το δρόμο σας. Μπορεί να σας έδωσε μια σημαντική διασύνδεση ή να σας βοήθησε ν' αναπτύξετε νέες ιδιότητες και νέα χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά σας. Μπορεί σ' εκείνη τη δουλειά που είχατε να εξυπηρετήσατε και να βοηθήσατε πολλούς ανθρώπους, Οι γονείς σας μπορεί ν' ανέπτυξαν τη δύναμη ή τη θέλησή σας δημιουργώντας σας εμπόδια. Για παράδειγμα, εκείνοι που θέλουν να κάνουν γερούς μυς σηκώνουν βάρη.. 
Οι γονείς σας μπορεί να λειτούργησαν σαν ένα «βάρος» το οποίο «σηκώνατε» για ν' αναπτύξετε την εσωτερική σας δύναμη. Όλα όσα έγιναν στο παρελθόν σας, ήταν για το καλό σας. Αν μπορούσατε να πιστέψετε ότι το σύμπαν είναι φιλικό, ότι σας βοηθά πάντα να δημιουργήσετε τ' ανώτατο καλό σας, θα ζούσατε μια ζωή με περισσότερη γαλήνη και ασφάλεια. 
Κοιτάξτε την τωρινή σας ύπαρξη. Αν θέλετε να δείτε την ευρύτερη εικόνα, μπορείτε να καθίσετε και να φανταστείτε ότι πηγαίνετε στο μέλλον. Αν αντιμετωπίζετε μια νέα πρόκληση για την οποία δεν έχετε αποκτήσει ακόμη τις απαραίτητες ικανότητες. Φανταστείτε ότι πηγαίνετε στο μέλλον σας και έλκετε στον εαυτό σας τη γνώση που έχει αυτός ο μελλοντικός- εαυτός. 
Μπορεί να μην έρθει στη συνειδητή αντίληψή σας μέχρι τη στιγμή που θα τη χρειαστείτε, αλλά η ενέργεια και η γνώση που μπορεί να σας στείλει ο μελλοντικός εαυτός σας μπορεί να κάνει να φαίνονται πολύ πιο εύκολα αυτά που περνάτε σήμερα. Αν αντιμετωπίζετε αποφάσεις ή προβλήματα, φανταστείτε τον εαυτό σας σε πέντε χρόνια από τώρα να θυμάται τη σημερινή μέρα και να βλέπει την ευρύτερη εικόνα. 
Μετά συνδεθείτε μ' αυτό τον εαυτό τού μέλλοντος, γιατί αν δείτε τα πράγματα απ' αυτή την οπτική γωνία θα είναι πολύ πιο απλό ν' αποφασίσετε τι πρέπει να κάνετε σήμερα. Μπορείτε ακόμη να φανταστείτε ότι είστε αυτός ο μελλοντικός εαυτός, και μιλήστε στο σημερινό εαυτό σας από τη μελλοντική οπτική γωνία. 
Μπορείτε να επινοήσετε κάποια πράγματα με τη φαντασία σας, να πείτε στον εαυτό σας γιατί περνάτε αυτά που περνάτε και να επιβεβαιώσετε στον τωρινό εαυτό σας πως όλα όσα συμβαίνουν είναι σωστά. Ο μελλοντικός εαυτός σας είναι πραγματικός και μόνο ο χρόνος είναι εκείνος που τον χωρίζει από σας. Μπορεί να σας μιλήσει και να σας βοηθήσει να βρείτε τι πρέπει να κάνετε τώρα, πώς να πάτε εκεί που θέλετε ακόμη πιο γρήγορα. 
Όταν φαντάζεστε το Μέλλον σας, μη Νομίζετε ότι θα Είστε όπως Είστε Τώρα. 
Θα είστε πιο εξελιγμένοι, πιο σοφοί, πιο αναπτυγμένοι. Τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα στη ζωή σας θα έχουν λυθεί. Τα προβλήματα δημιουργούν ένα σημείο εστίασης της προσοχής. Χαρακτηρίζονται προβλήματα επειδή δεν έχετε ακόμη τη λύση, ούτε και έχει ενεργοποιηθεί ή ωριμάσει εκείνο το νέο μέρος του εαυτού σας που γνωρίζει πώς ν' αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κατάσταση. 
Συχνά δημιουργείτε προβλήματα για να παράγετε νέες μορφές συμπεριφοράς και να εξελίξετε κάποια μέρη του εαυτού σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να δημιουργείτε κρίσιμες καταστάσεις, δίνοντας προσοχή στους ψιθύρους του νου σας κι αφιερώνοντας κάποιο χρόνο στο να φαντάζεστε το μέλλον. 
Μπορείτε να έλξετε προς τον εαυτό σας νέες εικόνες τού ποιοι θέλετε να είστε, αλλά πρέπει επίσης να είστε πρόθυμοι ν' αφήσετε να φύγουν από τη ζωή σας εκείνες οι καταστάσεις και τα πράγματα που δεν ταιριάζουν μ' αυτές τις εικόνες. 
Το συναισθηματικό σώμα έχει να κερδίσει τα περισσότερα από την αναδιαμόρφωση της ζωής σας προς το θετικό, γιατί κάθε φορά που λέτε μια αρνητική λέξη στον εαυτό σας, ή θεωρείτε ότι έχετε άδικο, το συναισθηματικό σας σώμα αλλάζει τις δονήσεις του και η ενέργειά σας μειώνεται. 
Όταν η δόνηση γίνει πιο χαμηλή, αλλάζει ο μαγνητισμός σας κι αρχίζετε να έλκετε ανθρώπους και γεγονότα που μεγαλώνουν αυτή τη μείωση της ενέργειας. Από τη στιγμή που θ' αναλάβετε την ευθύνη και θα συντονίσετε την αντίληψή σας μ' ανώτερες σκέψεις, δημιουργώντας χαρμόσυνες εικόνες στο νου σας, μπορείτε να εξυψώσετε τις δονήσεις του συναισθηματικού σας σώματος. Τότε θα θέλετε να συνεισφέρουν σ' αυτά τα υψηλά συναισθήματα και τ' άλλα άτομα της ζωής σας, αλλά και να τα μοιράζονται μαζί σας. 
Αν όμως δείτε ότι οι γνωστοί σας νιώθουν συνέχεια κατάθλιψη ή θυμό ή αρνητικά συναισθήματα, ρωτήστε τον εαυτό σας ποια πεποίθηση έχετε η οποία λέει ότι είναι καλό για σας να βρίσκεστε σ' αυτό προσωπικό περιβάλλον. 
Οι περισσότεροι από σας έχετε συνήθειες και πρότυπα στις προσωπικές σας σχέσεις που επαναλαμβάνονται, ανεξάρτητα από τα άτομα με τα οποία είστε. Αν είστε πρόθυμοι ν' αφήσετε να φύγουν από τη ζωή σας αυτά τα πρότυπα, θα βρείτε πολλούς νέους τρόπους για να βαθύνετε τους δεσμούς ανάμεσα στον εαυτό σας και τους άλλους. Αν εστιαστείτε σε κάτι αρνητικό μαζί με κάποιον άλλο, μπορείτε να το κάνετε ακόμη μεγαλύτερο. Τα πράγματα που λειτουργούσαν πριν στη σχέση σας, θ' αρχίσουν να μη λειτουργούν. Από την άλλη μεριά, αν εστιαστείτε στο να βγάζετε το καλό στους άλλους, στο να βλέπετε την ομορφιά τους και να τους μιλάτε σχετικά με το τι σας αρέσει πάνω τους, θα δείτε ότι οι τομείς που σας δημιουργούσαν , προβλήματα θ’ αρχίσουν επιλύνονται, παρ όλο που δεν έχετε δουλέψει απευθείας πάνω στο να βρείτε λύσεις. 
Όσο περισσότερο εστιάζεστε στα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσά σας, ή στ' αρνητικά που έχουν οι άλλοι, τόσο περισσότερο οι σχέσεις θα παίρνουν τον κατήφορο. (Όταν οι άνθρωποι συναντιούνται για πρώτη φορά, είναι τόσο πολύ εστιασμένοι στα καλά που έχει ο καθένας ώστε λέμε ότι τα βλέπουν όλα ρόδινα. Αυτό είναι ένα μεγάλο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στους γύρω του, γιατί όταν προσέχουμε το καλό στους άλλους τους βοηθάμε να το δημιουργήσουν. 
Το ν' Αγαπάμε τους άλλους Σημαίνει ότι Δεσμευόμαστε να Διατηρούμε μια Ανώτερη Εικόνα γι' Αυτούς, ακόμη κι όταν Αρχίσουν να μας Φθείρουν ο Χρόνος και η Οικειότητα. 
Πολλοί από σας, όταν βλέπετε ότι κάποιο άλλο άτομο, ή το πρόσωπο που αγαπάτε, ή κάποιος φίλος σας, διαφέρει από σας σε κάτι, μπαίνετε σε μια σειρά από συγκρούσεις ισχύος για ν' αντιμετωπίσετε αυτό το χαρακτηριστικό. Αν αντί να το κάνετε αυτό δεχτείτε τον τρόπο που βλέπει ο άλλος τον κόσμο, κι ότι ο τρόπος αυτός είναι απλά διαφορετικός από το δικό σας, δε θα χρειαστεί να κάνετε τίποτε άλλο από το να τον αγαπάτε. Δε χρειάζεται να πείσετε τους άλλους ότι έχετε δίκιο, γιατί αυτό σας εμπλέκει απλώς σε συγκρούσεις ισχύος μαζί τους. Ούτε και χρειάζεται να πειστείτε ότι έχουν αυτοί δίκιο. Το να είστε θετικοί δε σημαίνει ότι είστε τυφλοί. Σημαίνει να είστε πρόθυμοι να δείτε το καλό στους άλλους και να εστιάζετε την προσοχή σας μακριά από εκείνα τα στοιχεία των άλλων που είναι λάθος (για σας) ή διαφορετικά από τα δικά σας. 
Όσο περισσότερο επισημαίνετε στους άλλους σε ποια σημεία είναι κακοί ή έχουν άδικο, τόσο μεγαλώνετε την ανασφάλειά τους, και απ' αυτή τη βάση της ανασφάλειας δημιουργείτε και μεγεθύνετε τα προβλήματα στα οποία εστιάζεστε. Μπορείτε να λέτε σ' όλους πόσο καλοί είναι, και να τους βοηθάτε ν' αναγνωρίζουν πόσο πολύ αναπτύσσονται. Κάθε φορά που παραπονιούνται για κάποιο πρόβλημα ή για κάτι που δεν πάει καλά, μπορείτε να τους βοηθήσετε να δουν με ποιον τρόπο τους βοηθά αυτή η κατάσταση, επισημαίνοντας τις θετικές αλλαγές που τους δίνει και τα μαθήματα που τους διδάσκει.

Μπορεί να θεωρείτε τη δουλειά σας, ή την έλλειψη δουλειάς, σαν ένα πρόβλημα, ή να θέλατε να ξεφύγετε από κάποια καριέρα, ή να μπορούσατε να δημιουργήσετε κάποια άλλη. 
Ο ανώτερος εαυτός σας πάντα σας προσέχει. Σας παρακολουθεί συνεχώς για να δει αν οι στάσεις σας, αν αυτό που είστε στο επίπεδο της προσωπικότητας, στο συναισθηματικό και στο σωματικό επίπεδο, είναι αρκετά αναπτυγμένο για ν' αποκτήσετε αυτά που θέλετε. Αν δει ότι δεν είστε έτοιμοι, θα σας περάσει σε μια παράλληλη πορεία για όσο διάστημα θ' αναπτύσσει εκείνα τα μέρη σας που χρειάζονται ανάπτυξη. Μπορεί να χρειάζεστε ορισμένες ικανότητες, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους ή ν' αλλάξετε το περιβάλλον σας. 
Ο Ανώτερος Εαυτός σας θα σας Οδηγήσει προς τη Σωστή Κατεύθυνση, Ώστε να Μπορέσετε να Κάνετε τις Αλλαγές που Ζητάτε, ή ν' Αποκτήσετε αυτά που Θέλετε. 
Αν δείτε τα πράγματα από μια ευρύτερη οπτική γωνία, θα καταλάβετε ότι αυτά που σας συμβαίνουν τώρα σας προετοιμάζουν για ακόμη περισσότερα. Αν ακούσετε κάποιον να παραπονιέται αυτή τη βδομάδα, πείτε του απλώς, «Σταμάτα». Μάθετε να χρησιμοποιείτε τη φωνή σας για να σταματάτε την ενέργεια των άλλων όταν περνούν σ εσάς τα παράπονά τους. Αν ακούτε τα παράπονα των γύρω σας, αν ακούτε την αρνητικότητά τους, βάζετε τον εαυτό σας σε μια θέση στην οποία επηρεάζεστε από τη χαμηλότερη ενέργειά τους. Δε χρειάζεται να τους ακούτε. Όταν σταματάτε τους ανθρώπους που σας αφηγούνται τις ιστορίες τους, και ιδιαίτερα όταν οι ιστορίες αυτές δεν είναι καλές, τους βοηθάτε να βγουν από την αρνητική κατάσταση. 
Παρακολουθήστε τούς γύρω σας αυτή τη βδομάδα. Μήπως μιλούν ασταμάτητα για τα προβλήματα της ζωής τους? Αν ναι, αυτό σημαίνει ότι συνδέεστε μαζί τους στο επίπεδο της προσωπικότητας, ενώ θα μπορούσατε να σχετιστείτε μαζί τους μ' έναν ανώτερο τρόπο. 
Ρωτήστε τους τι θέλουν και πού πηγαίνουν. Ποιος είναι ο ανώτερος σκοπός που μπορούν να δημιουργήσουν? Επανεστιάστε τους στα θετικά στοιχεία και τότε, θα κάνετε αυτόματα το ίδιο και στη δική σας ενέργεια. Αυτή τη βδομάδα να είστε πρόθυμοι ν' ακούσετε με προσοχή όποιον βρίσκεται στο δρόμο σας. Ακούστε τις συζητήσεις που γίνονται σε δημόσιους χώρους. Αν προσέξετε ότι δεν είναι θετικές, συντονίστε αλλού την προσοχή σας ώστε να μην τις αντιλαμβάνεστε. Αλλά πρώτα, στείλτε τους νοητικά τη σκέψη ότι το επίπεδο εξέλιξης στο οποίο βρίσκονται θα εξυψωθεί περισσότερο και στείλτε τους αγάπη επειδή είναι αυτοί που είναι. 
Προσέξτε την τηλεόραση, τις εφημερίδες και τα βιβλία που διαβάζετε — χρησιμοποιούν θετικές λέξεις? Ανεβάζουν την ενέργειά σας ή σας κατεβάζουν πιο χαμηλά και φυτεύουν αρνητικές εικόνες στο νου σας? Είστε απόλυτα ελεύθεροι να επιλέξετε τι διαβάζετε και τι ακούτε. Κανείς δε σας αναγκάζει να κάνετε τίποτα. 
Αυτή τη βδομάδα χρησιμοποιήστε αυτή την ελευθερία, και την ελεύθερη βούληση, για να βάλετε τον εαυτό σας στ' ανώτερο και πιο επιβοηθητικό περιβάλλον που μπορείτε να δημιουργήσετε. 
Παρατηρήστε και παρακολουθήστε από ποιο επίπεδο έρχονται οι άλλοι άνθρωποι. Θα δείτε ότι έχετε να προσφέρετε πολλά βοηθώντας τούς άλλους ν' ανέβουν σ' έναν υψηλότερο χώρο. 
Μάθετε ότι μπορείτε να μεταφέρετε φως και να το δώσετε σ' όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σ' επαφή. 
7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

add