Στη φυλακή οι υπεύθυνοι για το "Κωσταλέξι" της Καλλιθέας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2015

Στη φυλακή οι υπεύθυνοι για το "Κωσταλέξι" της Καλλιθέας


 Η αυλαία της δίκης της πολύκροτης υπόθεσης του “Κωσταλέξι” της Καλλιθέας έπεσε χθες με βαριές ποινές κάθειρξης στους δύο βασικούς κατηγορούμενους: την 78χρονη Ρωσοπόντια οικιακή βοηθό και έναν 51χρονο συγγενή της. 

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε την 78χρονη βασική κατηγορούμενη σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, κρίνοντάς την ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο, χωρίς ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με την Εspresso, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή της και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους- της επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδους από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Στη φυλακή οδηγείται όμως ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 51χρονος συγγενής της ηλικιωμένης.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση της βαριά άρρωστης και σε κατάκλιση 37χρονης Μαρίας Παπαδοπούλου που “φρόντιζε” η 78χρονη, είχε σοκάρει πέρυσι την κοινή γνώμη. Η οικιακή βοηθός ρατούσε μαζί με τον συγγενή της την γυναίκα σε άθλιες συνθήκες σε έναν φωταγωγό στην Καλλιθέα.

Η 37χρονη σώθηκε από θαύμα όταν μια γειτόνισσα, η οποία- ακούγοντας το τι υπέφερε η Μαρία και νιώθοντας την αφόρητη οσμή από τη σήψη και τις πληγές στο κορμί της, ειδοποίησε την υγειονομική υπηρεσία.

Όταν οι αρχές έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας αντίκρισαν κυριολεκτικά ένα νέο Κωσταλέξι,ίσως και χειρότερο: Η Μαρία είχε χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια και την εγκατάλειψη, ζούσε έγκλειστη στο μπαλκόνι του φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο, όπως τα ζώα, να σαπίζει από τις κατακλύσεις.

Ξεκίνησε ένας μαραθώνιος, για να σωθεί η κοπέλα, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί έναν χρόνο, ενώ εκκρεμεί δικαστική διαδικασία, για να επιστρέψει στην κυριότητά της το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο, το διαμέρισμά της στην Καλλιθέα, το οποίο είχε δωρίσει στην 78χρονη.

Σήμερα η Μαρία φιλοξενείται σε ειδικό ξενοδοχείο, για άτομα που χρειάζονται 24ωρη φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add