Όταν ο Πρετεντέρης, έλεγε πως το μνημόνιο δεν θα έσωζε τη χώρα, έλεγε το αντίθετο στη Ζ.Κωνσταντοπούλου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2015

Όταν ο Πρετεντέρης, έλεγε πως το μνημόνιο δεν θα έσωζε τη χώρα, έλεγε το αντίθετο στη Ζ.Κωνσταντοπούλου



Ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει στο βιβλίο του, ότι λίγο πολύ γνωρίζαν από την πρώτη στιγμή ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ουδέποτε όμως ανέφεραν το παραμικρό μέσα από τα δελτία ειδήσεων ή τις εκπομπές του καναλιού. Με τη στάση τους όχι μόνο σιγοντάριζαν το μνημόνιο, αλλά σταδιακά μετατράπηκαν στους καλύτερος υπερασπιστές της μνημονιακής πολιτικής. Αυτής που βύθισε την ελληνική οικονομία στην ύφεση και την κοινωνία στην φτώχεια και την ανεργία.

“Φωνάξαμε «Λύκος» περισσότερες φορές από όσες έπρεπε τα μέσα ενημέρωσης. Το δεύτερο είναι ότι δεν τα είπαμε όλα, μέσα από μια ηλίθια αίσθηση εθνικού, δημόσιου συμφέροντος”, ανέφερε σε συνέντευξη του στο iefimerida.gr ο κ. Πρετεντέρης και συμπλήρωσε:

“Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες. Αυτό ήταν μια αυτοσυγκράτηση”. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη στάση του αυτή ως “αυτοσυγκράτηση”, καθώς επίσης και ότι λειτούργησε υπό πίεση από συνανθρώπους του.

“Εμένα λειτούργησε μια πίεση από συνανθρώπους προκειμένου να το πάμε μαλακά το θέμα και κυρίως μια αίσθηση ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή. Έπρεπε να σκεφτώ το δημόσιο συμφέρον και όχι να βγω και να φωνάζω. Λάθος μου μπορεί να ήταν”, θα αναφέρει στην ίδια συνέντευξη.

Τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Πρετεντέρης εγείρουν σοβαρά ζητήματα αξιοπιστίας τόσο του ιδίου όσο και του τηλοπτικού σταθμού MEGA. Ένα τηλεοπτικό ΜΜΕ, εμφανίζεται να αποκρύπτει την αλήθεια από τους έλληνες πολίτες. Με το πρόσχημα ότι έτσι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.

Η αλήθεια είναι όμως διαφορετική. Το δημόσιο συμφέρον ουδέποτε εξυπηρετήθηκε από τα καταστροφικά μνημόνια. Τα μόνα συμφέροντα που ίσως εξυπηρετήθηκαν ήταν της τότε κυβέρνησης, που με τόσο πάθος στήριζε το MEGA, ίσως και κάποιων επιχειρηματιών. H ορθή και έγκυρη ενημέρωση που για χρόνια ολόκληρα ευαγγελίζονταν τα στελέχη του καναλιού πήγαν περίπατο. Όπως επίσης και κάθε έννοια περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σωστής και αντικειμενικής ενημέρωσης.

Το αποτέλεσμα ήταν η ελληνική κοινωνία να γυρίσει την πλάτη στο MEGAλο κανάλι. Τα νούμερα που καταγράφουν τα δελτία ειδήσεων του καναλιού δεν θυμίζουν σε τίποτα την αίγλη του παρελθόντος. Όπως επίσης και η διεισδυτικότητα του καναλιού σε νεανικά κοινά.



Χαμός στο στούντιο του Μega με προσκεκλημένη την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γιατί έστρεψε τα βέλη της κατά όλων των δημοσιογράφων. "Επιτρέψτε μου να μην αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό 'δημοσιογράφος'. Έχει αποδείξει ότι είναι άξιος υπάλληλος του αφεντικού του", είπε για τον Γιάννη Πρετεντέρη (Vid)

Η κα Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κ. Πρετεντέρη ότι μετέφερε ασύστολα ψεύδη στον ελληνικό λαό, γράφοντας στα άρθρα του ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Ο Γιάννης Πρετεντέρης της ανταπάντησε: "Λέτε ψέματα»" για να πάρει την απάντηση: "Στα ψέματα είστε ειδικοί, είστε ειδικοί στην προπαγάνδα".

Και συνέχισε: "Ειδικά για τον κύριο Πρετεντέρη, επιτρέψτε μου, να μην αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό 'δημοσιογράφος'. Έχει αποδείξει ότι είναι άξιος υπάλληλος του αφεντικού του. Ξέρω ότι μας ασκείτε αντιπολίτευση. Μπείτε για λίγο στον ρόλο του δημοσιογράφου".

Η κα Κωνσταντοπούλου συνέχιζε να φωνάζει για να της πει ο κ. Πρετεντέρης: "Διαβάστε με για να μάθετε και πέντε πράγματα", ενώ η πρόεδρος της Βουλής τον κατηγόρησε πως άρθρα του δημοσιεύονταν κάποια περίοδο στην Κύπρο με άλλο όνομα και πρόσθεσε: "Είναι σαφές ότι μας κάνετε αντιπολίτευση, αλλά μπείτε λίγο στον ρόλο του δημοσιογράφου".

"Σας έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός" συνέχισε μάλιστα να του λέει η υποψήφια της Λαϊκής Ενότητας, «"Δεν τον εκπροσωπείτε" της απάντησε ο κ. Πρετεντέρης, ενώ σε άλλο σημείο της κουβέντας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για το χρέος, τόνισε: "Ούτε ο κ. Μπόμπολας, ούτε ο κ. Ψυχάρης, ούτε εσείς αποφασίζετε για το χρέος". "Αν αποφάσιζα εγώ θα σας το χάριζα να ησυχάσουμε" ήταν η απάντηση του Γιάννη Πρετεντέρη

Παράλληλα, απαντώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος της ανέφερε ότι είναι φιλοξενούμενη του Mega, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι δεν είναι φιλοξενούμενη σταθμών που οικειοποιούνται παρανόμως τις δημόσιες συχνότητες.

Από την επίθεσή της δεν γλίτωσε ούτε η Μαρία Σαράφογλου την οποία κατηγόρησε για μεροληψία φέρνοντας ως παράδειγμα τον διάλογό της με τον ηθοποιό Κλέων Γρηγοριάδη, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα. Υπενθυμίζεται ότι τότε ο κ. Γρηγοριάδης την είχε κατηγορήσει ότι δεν προσκαλεί εκπροσώπους του "όχι»" για να πάρει την απάντηση ότι δεν φταίει εκείνη που όλοι οι φορείς είναι υπέρ του "ναι".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add