Καταιγιστικές εξελίξεις - Το Ιράν μεταφέρει εσπευσμένα επίλεκτες δυνάμεις στην Συρία - η Αυστραλία στέλνει μαχητικά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2015

Καταιγιστικές εξελίξεις - Το Ιράν μεταφέρει εσπευσμένα επίλεκτες δυνάμεις στην Συρία - η Αυστραλία στέλνει μαχητικά

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
(Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων)
Η Συρία μετατρέπεται αιφνιδιαστικά στην γη του « Αρμαγεδώνα» με την συγκέντρωση « τόσων» πολλών και καλά εξοπλισμένων ενόπλων δυνάμεων, απο πολλές και διαφορετικές χώρες.

Το Ιράν από κοινού με την Ρωσία πραγματοποιεί την ενεργό μεταφορά επίλεκτων στρατιωτικών δυνάμεων και υπερσύγχρονου εξοπλισμού στην Συρία, με στόχο τον ισλαμικό στρατό.

Έτσι, τον τελευταίο μήνα( Σεπτέμβριο) έχει αυξηθεί σημαντικά η ένταση των πτήσεων των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων με την χρήση στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών σε συριακά πολεμικά αεροδρόμια,αναφέρει ο ρωσικός τύπος .

Αεροσκάφη IL-76 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρουν επίλεκτους άνδρες της περιβόητης Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς.

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται ακόμη και με ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών κάνοντας σχεδόν τακτικές πτήσεις προς την Δαμασκό , Λατάκια και το αεροδρόμιο Παλμύρα στην κεντρική Συρία.

Η Ιρανική μονάδα ειδικών δυνάμεων προέρχεται από το στρατιωτικό σώμα «Al-Quds» και αριθμεί πολλές χιλιάδες άτομα , συμπεριλαμβανομένης της ειδικής ομάδςα με την επωνυμία Saberin , αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.

Η προμήθεια ιρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού διενεργούνταν από το Ιράν και στο παρελθόν κάτι που είναι γνωστό, αλλά σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες, αυτήν την περίοδο και από τα μέσα Αυγούστου, η δραστηριότητα αυτών των μετακινήσεων έχει αυξηθεί σε ύψιστο βαθμό.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, δήλωσε ότι η χώρα του θα ενταχθεί στην αεροπορική εκστρατεία και τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών κατά «του ισλαμικού κράτους».

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είπε ότι « ο ISIS πρέπει να εξουδετερωθεί όχι μόνο στο Ιράκ, αλλά και στην γειτονική Συρία», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA «Novosti».

Επίσης, η αυστραλιανή κυβέρνηση προτίθεται να φιλοξενήσει επιπλέον 12.000 Σύριους πρόσφυγες, καθώς και θα συνδράμει με την χορήγηση 40 εκατομμύριων δολαρίων για την επίλυση της κρίσης στη Συρία.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, οι δύο μεγάλες υπερδυνάμεις Ρωσία και ΗΠΑ, είτε θα συνεργαστούν εναντίον του ισλαμικού στρατού, είτε θα « φάνε τα μουστάκια τους» ως κύριοι αντιπρόσωποι δύο αντίπαλων συνασπισμών στην συριακή γη.

Οι «ισορροπίες» στην προκειμένη περίπτωση είναι εξόχως εύθραυστες και ίσως « κάποιο λάθος» να οδηγήσει ακόμη και παγκόσμια σύρραξη . Άλλωστε στην χώρα αυτή έχουν « συγκεντρωθεί» περίπου 20 χώρες, με ισχυρό στρατό , αεροσκάφη, μονάδες επιφανείας και υποβρύχια.

Υπενθυμίζουμε ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Carney απέπλευσε από την Φλόριντα την διάρκεια του Σαββατοκύριακου και κατευθύνεται πρόσω ολοταχώς στην Ισπανία και την Συρία , για την ενίσχυση της αντιβαλλιστικής άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ανακοίνωσε το Ναυτικό των ΗΠΑ, σύμφωνα με το portal Sputnik.

Ενώ το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο, το Dmitri Donskoy (TK-208), εκτοπίσματος στην επιφάνεια 24.000 τόνων και 48.000 τόνων υποβρυχίως, με Νατοϊκό κωδικό Τyphoon και εξοπλισμένο 20 διηπειρωτικούς πυραύλους Bulava (κωδικός NATO SS-N-30) πλέει «πρόσω ολοταχώς» με κατεύθυνση την Μεσόγειο Θάλασσα και το συριακό Λιμάνι της Λατάκειας.

Εμείς απλά αναμένουμε να δούμε και το χιλιάρμενο !!!!

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: