Έξαλλος ο Ερντογάν για την εικόνα του μικρού Σύρου πρόσφυγα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2015

Έξαλλος ο Ερντογάν για την εικόνα του μικρού Σύρου πρόσφυγα

Τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσαν οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν του μικρού Σύρου πρόσφυγα, ο οποίος βρέθηκε πνιγμένος σε τουρκική παραλία.

Ο Τ. Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τις ευρωπαϊκές χώρες ότι έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε ένα «νεκροταφείο μεταναστών», τονίζοντας πως «οι ευρωπαϊκές χώρες που μετέτρεψαν τη Μεσόγειο σε ένα νεκροταφείο μεταναστών, μοιράζονται την ευθύνη για κάθε νεκρό πρόσφυγα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «το σώμα ενός μικρού παιδιού τριών ετών ξεβράζεται στις παραλίες μας. Δεν θα πρέπει να λογοδοτήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα;», σημείωσε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες την παραμονή μιας συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Στη Μεσόγειο δεν πνίγονται μόνο οι μετανάστες, αλλά και η ανθρωπιά μας», επέμεινε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, ο οποίος καταγγέλλει συστηματικά την άρνηση ευρωπαϊκών χωρών να υποδεχθούν περισσότερους σύρους πρόσφυγες. Ο Ερντογάνεπωφελήθηκε της ευκαιρίας για να υπενθυμίσει ότι η Τουρκία, στο πλαίσιο μιας πολιτικής "ανοικτών θυρών", φιλοξενεί σήμερα σχεδόν δύο εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες οι οποίοι διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια στη χώρα τους.

«Δεν εγκαταλείψαμε τους ανθρώπους που διέφευγαν από τις βόμβες διότι είμαστε άνθρωποι», τόνισε ο Ερντογάν.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: