«Αιματοκύλησαν» την πλατεία Συντάγματος για να μας δείξουν το μαρτύριο των ζώων που καταναλώνουμε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2015

«Αιματοκύλησαν» την πλατεία Συντάγματος για να μας δείξουν το μαρτύριο των ζώων που καταναλώνουμε

Στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος στήθηκε το πρωί του Σαββάτου 29 Αυγούστου τραπέζι στο οποίο γευμάτισαν μέλη της φιλοζωικής ομάδας 269life Greece υπό τις κραυγές γουρουνιών που σφάζονταν.
«Το Τελευταίο Γεύμα», όπως ονόμασαν αυτή η δράση, αποτελούσαν ομοιώματα αιματοβαμμένης σάρκας – ίδια και απαράλλαχτα με αυτά που τρώνε οι ανυποψίαστοι καταναλωτές κρέατος, γαλακτοκομικών και άλλων ζωικών προϊόντων.
Δείτε το βίντεο με αυτό το «Το Τελευταίο Γεύμα».
Σκοπός των μελών της ομάδας ήταν 269life Greece να αφυπνίσουν τις συνειδήσεις των διερχομένων πολιτών και να τους δώσουν να καταλάβουν πως τα ζώα που τρώνε δεν είναι προϊόντα, αλλά συναισθανόμενα όντα με προσωπικότητα τα οποία επιθυμούν να ζήσουν, φοβούνται και τον πόνο και τον θάνατο.


«Δεν είναι φαγητό είναι βία»
Τα λιγοστά – δυστυχώς – μέλη της ομάδας 269life Greece που πασχίζουν με δράσεις οι οποίες πραγματοποιούνται συνήθως το κέντρο της Αθήνας κάθε εβδομάδα επισημαίνουν: «Το βασικό ερώτημα που θέτουμε στους καταναλωτές είναι: Νομίζετε πως οι διατροφικές σας συνήθειες είναι επιλογή σας; Η απάντηση φυσικά για εμάς είναι προφανής!
Φαίνεται πως ξεχνάτε τη μεγαλύτερη και πιο επικερδή βιομηχανία που σας βομβαρδίζει συνεχώς με διαφημίσεις και σας παρουσιάζει τις “λαχταριστές” της “λιχουδιές”.

Έχετε σκεφτεί πόσο υποφέρουν τα ζώα που καταλήγουν στο πιάτο σας;
Φαίνεται πως σας διαφεύγει ότι σας παρουσιάζει μόνο το τελικό «προϊόν» και όχι από πού αυτό προήλθε, με τι τρόπο και πόσο βασανισμό και αίμα περιέχει. Ένα πράγμα που δεν θα δείτε ποτέ στις διαφημίσεις είναι η αλήθεια!
Το να τρώτε κρέας, αυγά, γάλα και ψάρι σημαίνει ότι τρώτε τα κομματιασμένα σώματα, το αίμα, τον πόνο και τον φόβο ζώων. Το κόστος που έχει πραγματικά το καθημερινό σας γεύμα είναι η ζωή!

Οι καταναλωτές ρωτούσαν τα μέλη του 269life Greece τι ακριβώς κάνουν…
Το μάρκετινγκ της βιομηχανίας εκτροφής ζώων παίζει ένα τραγικά σαδιστικό και θανατηφόρο παιχνίδι στις πλάτες των ζώων! Προσπαθούν να σας πείσουν πώς να τρώτε τα ζώα είναι φυσιολογικό και ακόμα χειρότερα πως τα ζώα είναι χαρούμενα με αυτό.
Όμως μέσα στις φάρμες τα ζώα δεν έχουν όνομα, έχουν αριθμό – είναι αριθμός! Δεν είναι ζώα, είναι αντικείμενα! Δεν είναι γουρούνια, αγελάδες ή κότες, είναι κρέας: χοιρινό, βοδινό, κοτόπουλα. Η βιομηχανία μετατρέπει τα ζώα σε λουκάνικα, μπριζόλα, μπέικον, κιμά, γάλα και αυγά.
Στη νεκρή σαπισμένη σάρκα που θα βρεθεί στο σπίτι σας, στην ταβέρνα, στο σουβλατζίδικο, στο στόμα σας, που η άγνοια και η αδιαφορία σας, δεν λογαριάζει ζωές, οικογένειες και στυγερές δολοφονίες. Να το θυμάστε αυτό κάθε φορά που βυθίζετε τα δόντια σας σε ένα σουβλάκι, σε μια μπριζόλα! Μη στηρίζετε τον κύκλο βίας! – Η λύση είναι απλή!
Δεν υπάρχει ευκολότερο πράγμα από το να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες!
Αυτό που είναι δύσκολο στο να γίνετε Vegan δεν είναι το τι θα τρώτε!
Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με την πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού σας και να παραδεχτείτε πως συμμετέχετε στον κύκλο βίας ενάντια στα ζώα, χάριν της απόλαυσής σας! Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να ανοίξετε τα μάτια σας στην αδικία. Μπορείτε;».


Με ενημερωτικό υλικό και πλακάτ ενημέρωναν τους περαστικούς.
Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Σεβάσου τη Ζωή» που διοργανώνεται από το 269life και θα λάβει χώρα σε περισσότερες από 70 πόλεις ανά τον κόσμο στις 26 Σεπτέμβριου.

Τι είναι το 269life
To 269 είναι ο αριθμός ενός μοσχαριού που γεννήθηκε σε μια ισραηλινή γαλακτοπαραγωγική βιομηχανία. Τα μέλη του κινήματος 269life εξηγούν: «Με το μαρκάρισμα (branding) του αριθμού του στο σώμα μας, θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σ τα θύματα του ολοκαυτώματος των ζώων σε όλο τον κόσμο, να τα θυμόμαστε και να μην τα ξεχάσουμε ποτέ.
Στις 2 Οκτωβρίου 2012, “Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας”, στην Πλατεία Ράμπιν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν, μια πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης υπέρ των ζώων που γίνονται θύματα της εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο.




Ένα εικονικό γεύμα που στάζει… αίμα.
Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί η συμπάθεια για τα πιο καταπιεσμένα πλάσματα της κοινωνίας μας και να θέσει υπό αμφισβήτηση τη βαθιά αποσύνδεση μας από αυτά.
Οι ακτιβιστές έκαναν branding (μαρκαρίστηκαν) με ένα καυτό χάλυβα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα εκτρεφόμενα ζώα μαρκάρονται για να αποκτήσουν ταυτότητα στις κτηνοβιομηχανίες όλου του κόσμου.
Ο αριθμός 269, ο οποίος μέσω του πυρωμένου χάλυβα που μαρκαρίστηκε στο δέρμα τους, ήταν ο καθορισμένος αριθμός που είχε ένα μοσχάρι σε μια γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής του Ισραήλ.
“Αυτό το ανώνυμο μοσχάρι θα αποθανατίζεται για πάντα στο σώμα μας, και ελπίζουμε ότι αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης θα φέρει με κάποιο τρόπο μια νέα θεώρηση για τα ζώα.
Κανένα ζώο δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται για να ικανοποιήσει τις εγωιστικές ανάγκες και τις όποιες ιδιότροπες επιθυμίες των ανθρώπων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε με συμβολικό τρόπο τις ίδιες τις μεθόδους των κτηνοβιομηχανιών, ώστε να μεταφέρουμε τις ιδέες μας”.


Πάνω από 150 δισεκατομμύρια ζώα δολοφονούνται σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του ανθρώπινου εγωισμού, της άγνοιας και της απληστίας. Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει την ημέρα που η ανθρωπότητα θα ξυπνήσει επιτέλους και θα αντιληφθεί ότι ακόμη και τα ζώα αισθάνονται πόνο και την επιθυμία της ελευθερίας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι άνθρωποι.
Το κίνημα του 269life ξεκίνησε στο Ισραήλ στις 2 Οκτωβρίου 2012 και μέχρι στιγμής υπάρχει σε 25 χώρες δηλαδή σε Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Τουρκία, Βραζιλία, Η.Π.Α., Ρουμανία, Σουηδία, Νεπάλ, Ιταλία, Ινδία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Νότια Αφρική, Γερμανία, Βέλγιο, Κολομβία, Μεξικό, Πορτογαλία, Αργεντινή, Κόστα Ρίκα, Πολωνία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του κινήματος: http://269life.com. Η σελίδα του 269life Greece στο facebook είναι: https://www.facebook.com/269lifeGreece./zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add