Επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών από τους πρόσφυγες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2015

Επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών από τους πρόσφυγες

Εξομαλύνεται σταδιακά η κατάσταση στην Λέσβο, καθώς από τη Δευτέρα έχουν τεθεί σε ισχύ τα μέτρα που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων. Περισσότεροι από 8.000 έχουν καταγραφεί, ενώ έχουν αυξηθεί και τα δρομολόγια των πλοίων που τους μεταφέρουν στον Πειραιά.

Επίσης, θα ξεκινήσει να λειτουργεί κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης στο πρώην ΣΤΕΠ δίπλα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ ενώ δύο πρώην στρατόπεδα σε Πέτρα και Κλειού θα διατεθούν για την αποσυμφόρηση της πόλης.

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε την Τρίτη, στα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων στη Μυτιλήνη με χιλιάδες πρόσφυγες έχοντας στα χέρια τα έγγραφα απογραφής, έσπευσαν να εκδώσουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Χιλιάδες πρόσφυγες θα αναχωρήσουν από τη Μυτιλήνη για τον Πειραιά με πλοία που καταφθάνουν για το σκοπό αυτό στο λιμάνι του νησιού.

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται το βράδυ της Τρίτης στο νησί όπου θα παραλάβει 2.500 πρόσφυγες, ενώ το βράδυ της Δευτέρας παρέλαβε 2.234 επιβάτες. Επίσης, στις 12:00 το μεσημέρι αναχώρησε το «Τέρρα Τζετ» με άλλους 1750 πρόσφυγες ενώ 200 άτομα θα πάρει το βράδυ το «Αριάδνη». Το Blue Star Patmos φτάνει επίσης την Τρίτη, στη Μυτιλήνη για να μεταφέρει άλλα 2.000 άτομα.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ζητά την ανάλυση πρωτοβουλιών που θα εξαλείψουν κρίσεις αντίστοιχες με αυτές που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό αλλά πανευρωπαϊκό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

add