"Η Επιτροπή για το Χρέος τρομοκράτησε όσους γνωρίζουν την αλήθεια" - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2015

"Η Επιτροπή για το Χρέος τρομοκράτησε όσους γνωρίζουν την αλήθεια"

Αφορμή για αιχμές από τη μεριά της προέδρου της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, αποτέλεσε η έναρξη των δημόσιων συνεδριάσεων της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, η οποία συνεχίζει το έργο της παρά τη διάλυση της Βουλής.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου έκανε αποτίμηση του έργου της Επιτροπής και ισχυρίστηκε ότι η Επιτροπή «τρομοκράτησε εκείνους που γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια». Η πρόεδρος της Βουλής αξιολόγησε τη δημιουργία της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους ως την «καλύτερη και πολυτιμότερη παρακαταθήκη» της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου τονίζοντας ότι αποτελεί «πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία».

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η Επιτροπή δέχτηκε πόλεμο κι αποτέλεσε θύμα «οργανωμένης παραπληροφόρησης» για να μην ολοκληρώσει το έργο της εντοπίζοντας τις ευθύνες για την επιβάρυνση της χώρας με το τεράστιο χρέος. Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής είχαν προγραμματιστεί πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση. Σχετικά με το μέλλον της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους η Ζ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε ότι «δεν μπορώ να προκαταλάβω τη θέση και την άποψη του επόμενου προέδρου της Βουλής» επισημαίνοντας ότι όσο παραμένει στη θέση της η Επιτροπή θα συνεδριάζει κανονικά.

Η πρόεδρος της Βουλής άσκησε έντονη κριτική και για την απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να απέχει από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για το χρέος. Υποστήριξε ότι η Ε.Ε. άσκησε πιέσεις προς τις αντιπροσωπείες των χωρών - μελών να μην υπερψηφίσουν και χαρακτήρισε «ακατανόητη» την εντολή που δόθηκε από τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών, Π. Μολυβιάτη, κατόπιν υπόδειξης του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη.

Σήμερα η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους συνεχίζει τις συνεδριάσεις της με δημόσιες ακροάσεις. Πρώτος θα προσέλθει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθν. Άμυνας, Κ. Ήσυχος, ώστε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Κώστας Παπαγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add