Πανικός στο Άμστερνταμ - Εκκενώθηκε νοσοκομείο από σπασμένο αγωγό ύδρευσης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2015

Πανικός στο Άμστερνταμ - Εκκενώθηκε νοσοκομείο από σπασμένο αγωγό ύδρευσης

Εκατοντάδες ασθενείς, που νοσηλεύονταν σε ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Άμστερνταμ (VUmc) αναγκάστηκαν σήμερα να το εκκενώσουν, καθώς ένας κεντρικός αγωγός ύδρευσης έσπασε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το κτήριο.

«Το πρωί, ένας κεντρικός αγωγός ύδρευσης έσπασε» ανέφερε το VUmc στον ιστότοπό του: «λόγω της πλημμύρας, κρίσιμης σημασίας στοιχεία του νοσοκομείου μας δεν είναι πλέον λειτουργικά». Για παράδειγμα η ηλεκτροδότηση έχει μερικώς διακοπεί.

Ο αγωγός έσπασε σε έναν παρακείμενο δρόμο. Εντυπωσιακές εικόνες μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ολλανδίας NOS όπου διακρίνεται κυρίως ένα όχημα να επιπλέει στη μέση του δρόμου που έχει καλυφθεί από τα νερά.

«Δεδομένου του ότι δε γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτό, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία» διευκρίνισε το νοσοκομείο και υπογράμμισε ότι οι βασικές υπηρεσίες του πολυώροφου κτιρίου «λειτουργούν ακόμη» και ότι «οι ασθενείς δεν κινδυνεύουν».

Η απομάκρυνση των ασθενών ξεκίνησε γύρω στις 13.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) με τη μεταφορά 12 νεογέννητων και πέντε ασθενών με καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με το NOS. Ένας αξιωματούχος του νοσοκομείου, ο Βούτερ Μπος, είπε ότι στην παρούσα φάση εξακολουθούν και βρίσκονται εντός του κτιρίου 500 ασθενείς, ενώ οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι η εκκένωση θα ολοκληρωθεί πριν από τα μεσάνυχτα.

Το υπόγειο, όπου βρίσκεται το νεκροτομείο, πλημμύρισε, χωρίς ωστόσο οι σοροί να παρασυρθούν, σύμφωνα με έναν από τους διοικητές του νοσοκομείου, τον οποίο επικαλέστηκε το NOS.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του VUmc, σε ερώτηση που του υπέβαλε το ολλανδικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επισήμανε ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα δεν είχαν ξεκινήσει όταν έσπασε ο αγωγός ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: