Ο γιατρός που εγκατέλειψε τη δουλειά του για να δημιουργήσει ένα βιολογικό φαρμακείο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2015

Ο γιατρός που εγκατέλειψε τη δουλειά του για να δημιουργήσει ένα βιολογικό φαρμακείο

Άλλος ένας γιατρός παρατάει τη συνταγογράφηση φαρμάκων και αφιερώνεται στη δημιουργία ενός βιολογικού φαρμακείου.

Ο Δρ Weiss προέρχεται από την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και επέλεξε να σταματήσει τη δουλειά του, στην οποία θεράπευε ασθενείς για πάνω από 2 δεκαετίες, και να μετακομίσει σε ένα αγρόκτημα 348 στρεμμάτων που λειτουργεί με βάση τις αρχές που είχαν τον 19ο αιώνα.
Ο γιατρός εξακολουθεί να βλέπει ασθενείς 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να βρει χρήματα για την αγορά της φάρμας του.

Στον ελεύθερο χρόνο του ίδρυσε την Ethos Health, η οποία υποστηρίζεται από την κοινότητα. Περισσότερες από 90 οικογένειες πληρώνουν συνδρομή μελών και επίσης προσφέρουν εργασία αφαιρώντας τα ζιζάνια και βοηθώντας στη συγκομιδή προκειμένου να λαμβάνουν τα προϊόντα του δρος Weiss και των 2 αγροκτημάτων του.

Ο γιατρός που εμπιστεύεται περισσότερο τα φυτά παρά τα φάρμακα

Το «φαρμακείο» βρίσκεται σε απόσταση 55 μιλίων από το πρώην γραφείο του. Φάρμακο θεωρείται το φαγητό κι όχι οι χημικές ουσίες που πρέπει να προσαρμόζονται αναλόγως με τον κάθε ασθενή. Ο δρ Robert Weiss επικεντρώνεται στη βιολογική γεωργία, η οποία όταν χρησιμοποιείται σωστά μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Τα κατάγματα των οστών και άλλες παρόμοιες καταστάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη θεωρία.

Ο Weiss έχει διαπιστώσει άμεση σχέση ανάμεσα στην υγεία των ασθενών του και του περιβάλλοντος. Έτσι, η φάρμα του επιτρέπει να χρησιμοποιεί τη βιολογία και τη χημεία στην παραγωγή τροφίμων με βιολογικές μεθόδους και χωρίς χημική παρέμβαση. Στη συνέχεια, αυτά τα φυτά καταναλώνονται από τους κατοίκους της περιοχής, γεγονός που έχει οδηγήσει στη βελτίωση της υγείας όλων των εμπλεκομένων.
Οι γιατροί που προηγουμένως ήταν συνάδελφοι του Weiss δυσκολεύονται να δουν την καινούρια του προσέγγιση ως λύση.

Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Weiss να βοηθήσει τους ανθρώπους με τις καλλιέργειες από το αγρόκτημά του. Ο Weiss ισχυρίζεται ότι οι ασθενείς του βλέπουν θετικά αποτελέσματα. Όσο για τους ίδιους τους ασθενείς, λένε ότι το καλύτερο φάρμακο προέρχεται από τον δρα Weiss, ο οποίος τους «συνταγογραφεί» δίαιτες με βάση τα φυτά ενώ ήδη έχουν σωθεί ζωές.

Στο μεταξύ ο ιατρικός τομέας συνεχίζει να αγνοεί τα οφέλη των βιολογικών θεραπειών με βάση τα φυτά ενώ αντιθέτως είναι υπέρ των συνταγών και των φαρμάκων που προωθούνται από τις φαρμακοβιομηχανίες. Αφού όμως υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν επιτυχημένες τις προσπάθειες του Weiss, μπορεί να έρθει κάποτε η μέρα που τα νοσοκομεία θα αδειάσουν και οι γιατροί θα στραφούν προς τη φύση για αποτελεσματικότερες θεραπείες.

Η επιστροφή στη βιολογική προσέγγιση όσον αφορά τα ιατρικά θέματα αποτελεί μια λογική λύση για τον Weiss. Επίσης, και οι ασθενείς του νιώθουν ότι αποτέλεσε μια πολύ επιτυχημένη κίνηση. Θα χαρούμε ιδιαιτέρως να δούμε ανάλογες κινήσεις και στην Ελλάδα, μια χώρα με τεράστια πλούτο και παράδοση στην ιατρική χρήση των βοτάνων και της φυτοθεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: