Πώς θα φτιάξετε την τέλεια τούρτα γενεθλίων - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 26, 2015

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια τούρτα γενεθλίων



Βάλτε όλη σας την έμπνευση και την αγάπη και φτιάξτε μόνοι σας την τούρτα γενεθλίων των παιδιών ή του συντρόφου σας. Δεν το έχετε ξανακάνει; Κανένα πρόβλημα! Παρακάτω θα δείτε συνταγές για τρεις πανεύκολες αλλά και πεντανόστιμες τούρτες που θα εντυπωσιάσουν!
Εύκολη τούρτα φράουλα
Τι θα χρειαστούμε:
3 βάσεις για τούρτα
½ κιλό φράουλες
3 σακουλάκια έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
1.200γρ. φρέσκο γάλα
9 κουτ. Σούπας μερέντα

Τι θα κάνουμε:
Σε μεγάλη πιατέλα βάζουμε την πρώτη βάση της τούρτα και την αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας μερέντα. Επάνω απλώνουμε ένα μέρος της κρέμας ζαχαροπλαστικής που ήδη ετοιμάσαμε χτυπώντας στο μίξερ τα 3 φακελάκια έτοιμης κρέμας με το γάλα.
Αφού στρώσουμε την κρέμα, κόβουμε στη μέση φράουλες και τις βάζουμε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τη δεύτερη βάση. Τη μεγαλύτερη ποσότητα κρέμας την κρατάμε για το τέλος. Έτσι, αφού αλοίψουμε τη μερέντα και την τελευταία βάση, ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμούμε με ολόκληρες φράουλες.
Εναλλακτικά, αντί για την διακόσμηση με τις φράουλες, μπορείτε να απλώσετε στην τούρτα σας ένα υπέροχο και γευστικό frosting, για να της δώσετε πολύ εντυπωσιακό χρώμα και σχέδιο.
Συνταγή από: Syntages.matia

  • Τούρτα σοκολάτα με βάση από brownies
Τι θα χρειαστούμε:

Για τη βάση:
95 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα (52%-55% κακάο), τεμαχισμένη σε κομμάτια
125 γραμμ. βούτυρο αγελάδος
95 γραμμ. ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
60 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την κρέμα σοκολάτα:
500 γραμμ. κουβερτούρα (με 55% κακάο περίπου)
250 γραμμ. γάλα φρέσκο, πλήρες
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Τι θα κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Για τη βάση, λιώνουμε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να γίνει μια λεία σος και όταν γίνει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε στο μείγμα των χτυπημένων αυγών και της ζάχαρης το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας παράλληλα με μια κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπωμένα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. ή σε τσέρκι, ακουμπισμένο σε ταψί.
Ψήνουμε το μπράουνι για 15 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες. Το ξεκολλάμε με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα, αλλά ΔΕΝ ξεφορμάρουμε.

Για την κρέμα σοκολάτας, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
Περιμένουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη έως ότου λιώσει η σοκολάτα και γίνει μια λεία σος.
Χτυπάμε με το μίξερ σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Αδειάζουμε την κρέμα αυτή πάνω από τη βάση του μπράουνι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, έως ότου κρυώσει, για τουλάχιστον 3 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα
Αφού ψήσουμε τη βάση του μπράουνι, την αφήνουμε να κρυώσει κάποιες ώρες, ώστε να σφίξει καλά και να μην «πανιάσει» με την κρέμα. Την ξεκολλάμε από το σκεύος με ένα μαχαίρι, αλλά δεν ξεφορμάρουμε τελείως, γιατί δεν θα μπορέσουμε να απλώσουμε την κρέμα ομοιόμορφα.
Δεν είναι απαραίτητο πάνω από τη βάση να βάλουμε κρέμα σοκολάτα. Μπορούμε να φτιάξουμε δύο βάσεις και να βάλουμε κρέμα στη μέση και να την διακοσμήσουμε με m&m's.
Συνταγή από: Sintagespareas


  • Τούρτα σοκολάτα με πουράκια και βάση από σοκοφρέτες
Τι θα χρειαστούμε:
4 κουβερτούρες των 125γρ.
100ml γάλα φρέσκο
500ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
1κ.σ. λικέρ ή κονιάκ
5 σοκοφρέτες
Πουράκια

Τι θα κάνουμε:
Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τις κουβερτούρες σπασμένες σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε και το κονιάκ.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη σαντιγί.
Θρυμματίζουμε τις σοκοφρέτες και κόβουμε τα πουράκια μας στην μέση.
Ανακατεύουμε την τριμμένη σοκοφρέτα με 3 κουταλιές από την κρέμα κουβερτούρας και στρώνουμε καλά στον πάτο μιας φόρμας με αφαιρούμενο τσέρκι.
Περιμετρικά της φόρμας στήνουμε τα πουράκια μας, αφού πριν βουτάμε λίγο την μια άκρη στην κρέμα κουβερτούρας, ώστε να κολλήσουν με την τριμμένη σοκοφρέτα και να μην πέφτουν.
Ενώνουμε την σαντιγί με την κρέμα κουβερτούρας (αφού έχει κρυώσει εντελώς) με απαλές κινήσεις και γεμίζουμε την φόρμα.
Στολίζουμε την τούρτα μας με ζαχαρωτά ή ό,τι μας αρέσει!
Συνταγή από: Mageirikesdiadromes,  http://www.mama365.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: