"Κόλλησε" η παραχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς - Τι λέει η Fraport - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2015

"Κόλλησε" η παραχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς - Τι λέει η Fraport

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport, που αποφάσισε το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής.
Σύμφωνα με την Καθημερινή το πρόβλημα έγκειται σε δύο προβλήματα από τη μεριά της αναδόχου: αφενός ζητά αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση και αφετέρου φέρεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξασφάλιση χρηματοδότησης εξαιτίας του ρίσκου της Ελλάδας.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να διατυπώνονται αμφιβολίες για το κατά πόσον το τίμημα των 1,2 δισ. που αναφέρεται στη συμφωνία που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ θα μπορέσει να εισπραχθεί εντός του 2015 αν και από τη μεριά της κυβέρνησης καταβάλλεται προσπάθεια η σύμβαση να υπογραφεί έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Με χθεσινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Fraport, χαρακτήρισε την απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ «βάση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Fraport και του ΤΑΙΠΕΔ» διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι ο γερμανικός όμιλος δεν είναι σε θέση να κάνει λόγο για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, όπως και ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις συγκεκριμένες.

kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add