Τα έργα τέχνης που βυθίστηκαν μαζί με τον Τιτανικό και χάθηκαν για πάντα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015

Τα έργα τέχνης που βυθίστηκαν μαζί με τον Τιτανικό και χάθηκαν για πάντα

Δεν υπάρχει άλλη τραγωδία που να σαγήνευσε και να κίνησε τόσο πολύ την περιέργεια όσο αυτή του Τιτανικού, λίγα όμως είναι γνωστά για τα έργα τέχνης που χάθηκαν στον βυθό εκείνη την μοιραία νύχτα. Στην Ταινία “Τιτανικός” βλέπουμε την πρωταγωνίστρια να κρατάει έναν πίνακα του Πικάσσο, ο πίνακας αυτός είναι μια φθηνή απομίμηση του διάσημου πίνακα “demoiselles d avion” περίπου στο ένα τρίτο του πραγματικού πίνακα.


Στην ταινία επίσης βλέπουμε πίνακες του Μονέ και του Ντεγκάς να κάθονται στο σαλόνι, ο σκηνοθέτης ήθελε μάλλον να δραματοποιήσει ακόμα περισσότερο την επικείμενη καταστροφή και τους πρόσθεσε χωρίς να γνωρίζει ότι κανένα από αυτά τα έργα δεν χάθηκαν μαζί με τον Τιτανικό. 


Παρ ‘όλα αυτά στον Τιτανικό πράγματι χάθηκαν σπουδαία έργα όπως μια συλλογή χιλίων ποιημάτων του Πέρση Μαθηματικού και Αστρονόμου Ομάρ Καγιάμ που έζησε τον 11ο αιώνα, ένας πίνακας του Μπλοντέλ που μπορείτε να δείτε παρακάτω στην μοναδική φωτογραφία που τραβήχτηκε

“La Circassienene au Bain”
και πολλές τοιχογραφίες που διακοσμούσαν το πλοίο που ανήκαν στον διάσημο ζωγράφο Francis Davis Millet.
Η πραγματική καταμέτρηση των χαμένων έργων τέχνης παραμένει αρκετά ασαφής, δεδομένου μάλιστα ότι πολύ λίγα έργα τέχνης κατατέθηκαν σαν απολεσθέντα από τους ασφαλιστές. Παρά την απίστευτη χλιδή των εσωτερικών χώρων, πολύ λίγα αυθεντικά έργα τέχνης παραγγέλθηκαν από την εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add