Διόδια μόνον για ξένους στη Γερμανία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2015

Διόδια μόνον για ξένους στη Γερμανία


Οι Γερμανοί επιμένουν με επιστολή τους στην ΕΕ στην ουσιαστική απαλλαγή των πολιτών τους από τα διόδια για Ι.Χ., που σχεδιάζουν να εισάγουν στο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων τους.

Συνέχεια στο σήριαλ της εισαγωγής διοδίων για Ι.Χ. στους αυτοκινητοδρόμους έδωσε η γερμανική κυβέρνηση στις 18 Αυγούστου με επιστολή του Υπουργού Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το Βερολίνο υποστηρίζει στην επιστολή του προς τις Βρυξέλλες, ότι η προβλεπόμενη εφαρμογή διοδίων με ταυτόχρονη μείωση των Τελών Κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας δεν αντίκειται προς το Κοινοτικό Δίκαιο.

Οι Γερμανοί υποστηρίζουν, ότι οι ντόπιοι κάτοχοι των Ι.Χ. συμβάλλουν ήδη με τα Τέλη Κυκλοφορίας που πληρώνουν στην ανάπτυξη και στη συντήρηση του οδικού δικτύου της χώρας. Αν πλήρωναν λοιπόν διόδια, θα επιβαρύνονταν διπλά σύμφωνα με τη λογική της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας. Γιαυτό και προβλέπεται από το γερμανικό σχέδιο η επιστροφή ενός μέρους των Τελών Κυκλοφορίας προς τους κατόχους Ι.Χ. εγχώριας ταξινόμησης ως αντιστάθμιση για την επιβολή διοδίων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αντιδράσει στο γερμανικό σχέδιο θεωρώντας ότι συνιστά διάκριση κατά των ξένων οδηγών Ι.Χ., καθώς η ντόπιοι θα απαλλάσσονται ουσιαστικά από τα διόδια μέσω της επιστροφής χρημάτων από τα Τέλη Κυκλοφορίας. Είχε δώσει μάλιστα δύο μήνες προθεσμία στη γερμανική κυβέρνηση, για να απαντήσει στις αιτιάσεις της ΕΕ. Αυτό και έγινε με την επιστολή του Βερολίνου προς την Κομισιόν.

Αν απορρίψει η ΕΕ τα επιχειρήματα των Γερμανών, θα δοθούν σε αυτούς άλλοι δύο μήνες για να λύσουν το πρόβλημα. Αν δεν υπάρξει ούτε αυτή τη φορά συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, τότε θα εκδικαστεί η υπόθεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κάτι που έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να πράξει η γερμανική κυβέρνηση. Μέχρι τότε αναβάλλεται ωστόσο η εφαρμογή των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους . Αυτό που ζητούν οι Γερμανοί, δεν εφαρμόζεται πάντως πουθενά στην Ευρώπη, αφού όλοι πληρώνουν τα ίδια διόδια είτε είναι ντόπιοι είτε ξένοι. Μάλιστα, σε κάποιες χώρες (όπως π.χ στην Αυστρία) πωλούνται βινιέτες περιορισμένης χρονικής διάρκειας σε χαμηλότερες τιμές, για τους ξένους τουρίστες που χρησιμοποιούν για λίγες ημέρες τους αυτοκινητοδρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add