Συνταγή για σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2015

Συνταγή για σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών


Αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων, τα σνίτσελ αποδεικνύουν με αυτή τη συνταγή πόσο εύκολη και νόστιμη υπόθεση είναι! Εμείς, μάλιστα, τα πάμε και ένα βήμα παραπάνω αφού τα συνοδεύουμε με σάλτσα μανιταριών.

Υλικά
6 σνίτσελ χοιρινά
4-5 αβγά
Λίγο γάλα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κάρυ
Πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη

Για τη σάλτσα μανιταριών
1 πακέτο μικρά φρέσκα μανιτάρια
5-6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο κάρυ
Λίγη πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη

Διαδικασία 

Βάζουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά σε χωριστά βαθιά πιάτα. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα. Βουτάμε τα σνίτσελ στο αλεύρι και φροντίζουμε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, τα βουτάμε στο μίγμα των αβγών.

Ρίχνουμε σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν χωρίς να κάψουν. Παίρνουμε ένα – ένα τα σνιτσελάκια από το μίγμα των αβγών και τα βουτάμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.

Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα ψήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και περιμένουμε να ψηθούν καλά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα: Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, καρυκεύουμε και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές τους.

Όταν πιουν τα υγρά τους, τα σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 5-6 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις. Σερβίρουμε τα σνίτσελ σε μερίδες και περιχύνουμε με την σάλτσα τους.

Αναδημοσίευση από: koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: