Έρχεται κάτι πολύ μεγάλο για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2015

Έρχεται κάτι πολύ μεγάλο για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Βιώσιμη και κερδοφόρα θα γίνει, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ΕΒΖ, αν κλείσει μεγάλη συμφωνία με την κρατική βιομηχανία ζάχαρης της Βραζιλίας.
Στην Ελλάδα βρίσκονται εκπρόσωποι της μεγαλύτερης βιομηχανίας παραγωγής ζάχαρης και επισκέπτονται τα εργοστάσια ζάχαρης της ΕΒΖ Ορεστιάδας. Ήδη επισκέφτηκαν το εργοστάσιο των Σερρών, την επόμενη εβδομάδα θα είναι στην Ορεστιάδα και άμεσα, θα επισκεφτούν τα εργοστάσια στο Πλατύ και στη Σερβία.

Στόχος των Βραζιλιάνων, είναι να φέρνουν με πλοία, μέσω των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης πρώτη ύλη – ακατέργαστα ζαχαροκάλαμα – , η οποία θα μετατρέπεται σε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου να καταλήγει στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται το σενάριο, η επιλογή της χώρας μας δεν είναι καθόλου τυχαία και επιπόλαιη.
Πρώτον η Ελλάδα, έχει πολύ μεγάλη τεχνογνωσία στην παραγωγή ζάχαρης, άλλωστε παράγει εξαιρετικής ποιότητας ζάχαρης.

Δεύτερον, το κομβικό σημείο της χώρας μας είναι το πλέον κατάλληλο.
Η ζάχαρη, μπορεί σε συνθήκες ιδανικές να μην έχει ημερομηνία λήξης, όμως οι συνθήκες μεταφοράς την καθιστούν ευπαθές προϊόν.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο μεγάλες ποσότητες να φτάσουν και να πουληθούν εγκαίρως στη Ρωσία, αν το τελικό προϊόν έχει παραχθεί στη Βραζιλία.
Έτσι η χώρα μας, είναι είναι το ιδανικό μέρος για την παραγωγή ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο!

Η συμφωνία αν όλα πάνε καλά θα υπογραφεί σε λίγες μέρες.
Οι Βραζιλιάνοι θέλουν να εξάγουν τουλάχιστον τρία εκατομμύρια τόνους στη Ρωσία. Αν όλα κυλήσουν βάσει σχεδίου, τα τρία εργοστάσια ζάχαρης στην Ελλάδα θα είναι σε λειτουργία πάνω από δέκα μήνες το χρόνο, καθώς εκτός από τα ζαχαροκάλαμα, θα επεξεργάζονται και τα τεύτλα που θα καλλιεργούνται στη χώρα μας.
Τα νέα δεδομένα αν ευδοκιμήσουν, θα έχουν ως συνέπεια, η ΕΒΖ να ξαναγίνει κραταία βιομηχανία, κερδοφόρα, με νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα θα αξιοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, το οποίο πλέον συνδέεται και με το σιδηρόδρομο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2013, ο οργανισμός λιμένος Αλεξανδρούπολης, υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το λιμάνι της Ιμπιτούμπα της Βραζιλίας, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο εξαγωγικό λιμάνι της αμερικανικής χώρας, με μεγάλες εξαγωγές σόγιας και ζάχαρης προς τη Ρωσία.
Αναμένοντας λοιπόν τις εξελίξεις.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: