Μακριά νυχτωμένοι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Αυγούστου 01, 2015

Μακριά νυχτωμένοι

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΗ χώρα βαδίζει πλέον σε κινούμενη άμμο, με μια κυβέρνηση, που παρέλαβε το χρέος στο 115% του ΑΕΠ, να ετοιμάζεται να... πανηγυρίσει επειδή αποδέχτηκε τις επιταγές άλλων που, αν όλα πάνε όπως σχεδιάζονται επί χάρτου, θα μας οδηγήσουν να χρωστάμε σε 10 χρόνια το 120% του ΑΕΠ!
ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία. Εν τω μεταξύ, γι' αυτήν τη δεκαετία αλλά και για την επόμενη οι απλοί άνθρωποι, εάν έχουν δουλειά, θα βλέπουν τους μισθούς να συρρικνώνονται. Οι άνεργοι, δίχως καμιά κοινωνική προστασία, θα βλέπουν τις θέσεις εργασίας με το κιάλι και οι συνταξιούχοι, όσοι φτάνουν δηλαδή υπό αυτές τις συνθήκες στη σύνταξη, θα βλέπουν τις συντάξεις να ψαλιδίζονται πάλι και πάλι.
ΓΙΑΤΙ αυτό σημαίνει η ανάγκη να υπάρξει άμεσα πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ η ύφεση χορεύει πάνω στις ζωές μας. Και αυτό είναι που επιμελώς αποκρύπτουν αυτοί που παριστάνουν ότι κυβερνούν. Γιατί εάν κυβερνούσαν ουσιαστικά, δεν θα έβλεπαν τι μέλλει γενέσθαι από τα τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων και δεν θα ενημερώνονταν για τα σχέδια του Βερολίνου από τους εκπροσώπους των ομολογιούχων.
ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ στις Βρυξέλλες, κομπάρσοι επί της ουσίας και πολιτικά. Αλλά αγκιστρωμένοι στις καρέκλες τους και αποφασισμένοι να μας ρίξουν στις ξέρες. Πολιτικοί παλαιότατης κοπής, που παριστάνουν τους μοντέρνους υποδεχόμενοι τον κάθε Ράιχενμπαχ και υλοποιώντας ό,τι τους ζητήσει.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ αυτή η κυβέρνηση. Και όχι απλώς γιατί δεν τα φάγαμε μαζί. Αλλά γιατί κάθε χώρα πρέπει να έχει μια κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί τους ανθρώπους της και θα λογοδοτεί σε αυτούς. Η δημοκρατία περιορίζεται δραματικά -πολύ πριν φτάσουν εδώ οι ξένοι τοποτηρητές- όταν οι κυβερνώντες αλλοιώνουν την εντολή που έλαβαν και όταν πορεύονται λογοδοτώντας στην τρόικα.
ΔΙΟΛΟΥ περίεργα λοιπόν, αλλά φλερτάροντας σχεδόν απροκάλυπτα με ολοκληρωτικές αντιλήψεις, αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί που συνδιαλέγονται με τη διαπλοκή, που δεν ενοχλούνται από το σάπιο σύστημα που συντήρησαν και ανέπτυξαν, ενοχλούνται από τα... πανό στα γήπεδα και βρίσκουν «λογική» την προσαγωγή αυτών που τα ανάρτησαν!
ΠΡΟΦΑΝΩΣ θεωρούν ότι εάν δεν αναρτηθούν κάποια πανό «διαφωνίας», οι διαφωνίες με την πολιτική τους εξοβελίζονται. Οτι εάν δεν ακούσουν λέξη από τις αγανακτισμένες διαδηλώσεις και -πολύ περισσότερο- τις «σβήσουν» με δακρυγόνα, η αγανάκτηση εξορίζεται. Οτι εάν πάρουν και άλλα εύσημα από την τρόικα, διασώζονται.
ΕΙΝΑΙ μακριά νυχτωμένοι. Τα μέτρα που έλαβαν και αυτά που θέλουν να λάβουν, μόνοι τους, επειδή το «πάνε το γράμμα», ή συμφωνώντας με τις επιταγές των δανειστών, επειδή θέλουν να πάρουν τη σφραγίδα της νέας εποχής, θα γυρίσουν, νομοτελειακά, εναντίον τους.
ΑΥΤΑ τα μέτρα που παίρνουν τρώνε τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη ζωή και τις ελπίδες μας. Αυτά τα μέτρα τρώνε τη χώρα. Και αυτό κάθε μέρα το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι.
ΓΙ' ΑΥΤΟ και δεν θα φύγουν νύχτα, όπως λένε πολλοί. Αλλά μέρα μεσημέρι μετά από διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: