Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση σε Τσίπρα - Σύμπραξη με Λαφαζάνη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επίθεση σε Τσίπρα - Σύμπραξη με Λαφαζάνη

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τη συμπόρευσή της με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη και έριξε "όλμους" στον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για διάλυση του κόμματος από την ηγεσία με τη συμμαχία επιτελείου προθύμων, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες στο μνημονιακό κατεστημένο.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτή την ώρα, η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ζητάει λαϊκή εντολή εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσει να την παραβιάζει, ούσα απαλλαγμένη από αυτό που οι δανειστές-εκβιαστές θεωρούν "βαρίδι".

Όπως μάλιστα τόνισε, " Ο Α. Τσίπρας φάνηκε πρόθυμος να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ με επιτελείο προθύμων" και δείχνοντας προς την ηγεσία, πρόσθεσε ότι κάποιοι αποφάσισαν να κυβερνήσουν χωρίς την κοινωνία ενώ κατήγγειλε ότι ΜΜΕ τα οποία συνδέονται ευθέως με τον τέως πρωθυπουργό, ανέλαβαν τις επιθέσεις εναντίον της.

Παράλληλα, δήλωσε πως είναι ψευδές πως δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, καθώς η ίδια πολλάκις διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις στον Α. Τσίπρα και ζήτησε να δώσουν απαντήσεις τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος όσο και ο Νίκος Παππάς, γιατί δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψη οι εκκλήσεις της.

"Γιατί το πόρισμα της επιτροπής για το χρέος δε χρησιμοποιήθηκε; Σε αυτό πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας και όχι να λέει ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα.." είπε χαρακτηριστικά, ενώ βάζοντας στο στόχαστρο και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι "πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του".

Στο μεταξύ, επεισόδιο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στη συνέντευξη Τύπου της κ. Κωνσταντοπούλου, όταν εργαζόμενοι στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής την κατηγόρησαν ότι τους αφήνει στην ανεργία. Παράλληλα, υπάλληλοι της Βουλής σήκωσαν πανό στο οποίο έγραφαν "Τέλος στη Ζωή της ανεργίας".

"Η Βουλή έχει χρησιμοποιηθεί, με πρώτο πεδίο το κανάλι της, ως πεδίο πελατειακών σχέσεων. Υπάρχουν υπάλληλοι που προσελήφθησαν χωρίς να απασχοληθούν ποτέ στο κανάλι, αλλά αμέσως ,μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Επίσης, υπάρχουν δημοσιογράφοι που δεν απασχολούνται μόνο στο κανάλι της Βουλής, αλλά και σε άλλα Μέσα και χρησιμοποιώντας εσωτερική ενημέρωση έδιναν θέματα με το αζημίωτο", ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε:


-Από τη θέση ευθύνης και τα καθήκοντα που ανέλαβα, γιατί πίστεψα όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός, επιχείρησα να αλλάξω το υπόδειγμα κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Να υπάρχει μία Βουλή ανοιχτή, με πρωτοβουλίες, με παρούσα της νέα γενιά. Με τους πολίτες ενεργούς. Το έκανα, παρά το γεγονός ότι η παρουσία μου υπονομεύθηκε. Με πρώτες τις επιθέσεις του κ. Φίλη μέχρι και τις χυδαίες απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή, μέχρι και την ευθεία απειλή ότι θα σε τελειώσουμε, εάν δε συμμορφωθείς με τις υποδείξεις μας. Λυπάμαι για τη θλιβερή απουσία του κ. Μαντά, που άφησε όλες αυτές τις επιθέσεις. Λυπάμαι διότι εκείνοι που όφειλαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και πρώτος ο παραιτηθείς πρωθυπουργός στις επιθέσεις εναντίον μου δεν έκαναν αυτά που έπρεπε, παρά το γεγονός ότι το ζητούσα συνεχώς. Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοί μου σε θέσεις υπουργών που δε βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν τα αυτονόητα, όπως η επιλογή να μην ασκείται καταστολή απέναντι σε εργαζόμενους που διαδήλωναν.


-Ο κ. Πανούσης δεν είχε καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Διατύπωνε υπονοούμενα ότι απο τις θέσεις μου παράγεται βία. Τοποθετήσεις για τις οποίες ο κ. Πανούσης δεν ανακλήθηκε στην τάξη από τον κ. Τσίπρα.

-Ο κ. Μάρδας ανέλαβε για λογαριασμό της κυβέρνησης, αν και δεν είχε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, να μου επιτίθεται με τη αξίωση η Βουλή να παραχωρήσει το σύνολο των αποθεματικών της. 

-Με σιωπή απέναντι σε όλα αυτά, επέλεξα να συνεχίσω τη δουλειά μου, με ατελείωτες ώρες εργασίας. Έδωσα τη μάχη μέχρι τέλους.

-ΜΜΕ με ευθεία σχέση με τον κ. Τσίπρα ανέλαβαν την επίθεση εναντίον μου. 

-Έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι πολλοί σε θέσεις ευθύνης εγκατέλειψαν γιατί δεν άντεξαν τις επιθέσεις εκ των έσω. 

-Υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξε εναλλακτική και ότι δεν κατατέθηκαν προτάσεις. Από τις 20 Φεβρουαρίου, όταν ανακοινώθηκε η κοινή δήλωση στο Eurogroup, σε πολλές μου συναντήσεις με τον κ. Τσίπρα, δήλωσα τη διαφωνία μου με αυτό το περιεχόμενο και έκανα συγκεκριμένες προτάσεις. Όπως η συγκρότηση ομάδων και νομικών επιτελείων, με την επιστράτευση των καλύτερων. Δεν είναι προτάσεις που έκανα για πρώτη φορά. Τις ίδιες προτάσεις είχαν κάνει το Σεπτέμβριο του 2013, αλλά και στον κ. Τσίπρα τον Ιούνιο του 2014, εξηγώντας ότι η υπόθεση της κατάργησης του Μνημονίου ήταν πολύ σύνθετη διαδικασία, πόυ απαιτούσε επιστράτευση και συγκεκριμένα επιτελεία. 

-Ακούω τον κ. Τσίπρα να λέει ότι δε μπορούμε να καταγγέλλουμε το χρέος και τον κ. Παππά να λέει ότι το χρέος όσο και να το σβήσεις δε μειώνεται. Πρέπει να απαντήσουν και οι δύο γιατί οι προτάσεις μας δεν ελήφθησαν υπόψη ποτέ. Γιατί οι εκκλήσεις μας στην Κ.Ο. δεν εισακούστηκαν. Γιατί στην ύστατη έκκλησή μου ότι πρέπει να οργανώσουμε την άμυνά μας για να απαλλαγούμε από το πλαίσιο της 20ης Φεβρουαρίου, δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία.

-Γιατί το πόρισμα της επιτροπής για το χρέος δε χρησιμοποιήθηκε; Σε αυτό πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας και όχι να λέει ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα.

-Από τον Ιούνιο μέχρι και τη διάλυση της Βουλής, θα ήθελα να καταθέσω ότι αποτελεί μία πολύ σκοτεινή περίοδο της πολιτικής ιστορίας. Θα πρέπει να αναζητηθεί η πλήρης αλήθεια. Βίωσα καθεστωτικού τύπου απόπειρες. Παρασιώπηση γεγονότων. Ευθεία απόπειρα κάμψης μου και παράκαμψής μου.


-Ο ρόλος του κ. Παυλόπουλου πρέπει επίσης να διαλευκανθεί. 

-Οι εκλογές είναι σκοπιμότητας και όχι δημοκρατίας. Είναι εκλογές εκκαθάρισης του πολιτικού πεδίου., Απαλλαγής σε όσους αντιστάθηκαν στα μνημόνια. Απαλλαγής απο εμένα που αρνήθηκα να παραδώσουν τη σφραγίδα της βουλής στους δανειστές. Εκλογές αιφνιδιασμού του λαού και όσοι αναζητούν τρόπους συγκρότησης και ανασυγκρότησης.

Οι παρόντες

Παρόντες στη συνέντευξη της κ. Κωνσταντοπούλου είναι οι Ραχήλ Μακρή, οι βουλευτές της "Λαϊκής Ενότητας" Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη καθώς και οι συνδικαλιστές ΔΕΗ και ΠΟΣΠΕΡΤ, Φωτόπουλος και Καλφαγιάννης, αντίστοιχα.

Πολιτικοί θιασώτες της κ. Κωνσταντοπούλου, σήκωσαν "πανώ" μέσα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ όπου πραγματοποιείται η συνέντευξη Τύπου, με σύνθημα: "Όχι στα Μνημόνια, Ναι στη Ζωή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: