Μόνο στα... χέρια δεν πιάστηκαν Ζωή και Παππάς - ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΩΜΟ ΤΟΥΣ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2015

Μόνο στα... χέρια δεν πιάστηκαν Ζωή και Παππάς - ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΩΜΟ ΤΟΥΣ

Mε αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο εμφύλιος μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του...
Νίκου Παππά για την σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πρότεινε να υπάρξει νέο ΔΣ της Ανεξάρτητης Αρχής, δηλαδή να πληρωθούν οι 3 κενές θέσεις και να αντικατασταθούν τα τέσσερα μέλη μεταξύ των οποίων και η κυρία Λίνα Αλεξίου, μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Αυτό γιατί κανείς από τους τέσσερις που έχουν απομείνει στο ΕΣΡ δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης.

Απο την άλλη πλευρά η Πρόεδρος επιμένει πως η μητέρα της και τα υπόλοιπα μέλη πρέπει να παραμένουν στην θέση τους έως ότου λήξει η θητεία τους και η πρόταση της κυβέρνησης να αφορά την πλήρωση των τριών κενών θέσεων.

«Πυροσβεστικό» ρόλο επιχείρησε να παίξει ο Νικήτας Κακλαμάνης (ΝΔ) προτείνοντας στις δύο αντικρουόμενες πλευρές να καταθέσουν τις θέσεις τους με νομική τεκμηρίωση προκειμένου η πλειοψηφία της Διάσκεψης να λάβει τις αποφάσεις της.

Σε κάθε περίπτωση η νέα σύγκρουση επιβεβαιώνει το χάσμα ανάμεσα στην κυρία Κωνσταντοπούλου και το Μέγαρο Μαξίμου για ένα ακόμα κρίσιμο θέμα. Να σημειωθεί πως κυβέρνηση επιδιώκει μέσω του νέου νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές συχνότητες να δώσει αυξημένες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

Πάντως, το έργο του κ. Παππά έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας καθώς για να «περάσει» την πρότασή του από την Διάσκεψη θα χρειαστεί την αυξημένη πλειοψηφία των 4/5. Αυτό σημαίνει πως εκτός από την υποστήριξη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα πρέπει να αποσπάσει μέσω συναινετικών διαδικασιών και την στήριξη της αντιπολίτευσης.

Η αυξημένη πλειοψηφία άλλωστε αποτέλεσε και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις το μόνο εμπόδιο για την αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένα από τα σημερινά μέλη είχαν διοριστεί το 2002! Αρκετές φορές στο παρελθόν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε επιχειρήσει να ορίσει νέο ΔΣ, όμως, η πρότασή της απορριπτόταν από την Διάσκεψη (διαφωνούσε συνήθως ο Απόστολος Κακλαμάνης) με αποτέλεσμα να ανανεώνεται διαρκώς η θητεία μελών που κανείς δεν… επιθυμούσε...



Δεν υπάρχουν σχόλια: