Σχέδιο πολιτικής σταθερότητας ή μια ακόμη εξαπάτηση από το ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές, όταν η Ελλάδα κυβερνάται από το μνημόνιο; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2015

Σχέδιο πολιτικής σταθερότητας ή μια ακόμη εξαπάτηση από το ΣΥΡΙΖΑ οι εκλογές, όταν η Ελλάδα κυβερνάται από το μνημόνιο;

Η νίκη στις εκλογές που έρχονται θα είναι Πύρρειος - Θα είναι η τελευταία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ….μετά πολιτικά θα γονατίσει.
Οι πρόωρες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015 είναι δεδομένες στην Ελλάδα.
Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Ο λαός ή ο ΣΥΡΙΖΑ;
Λάθος, η Ελλάδα κυβερνάται από το μνημόνιο και από την Τρόικα που επιβάλλει, καθορίζει και διαμορφώνει την οικονομική και κοινωνική πολιτική της Ελλάδος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αδιέξοδο λόγω των απίστευτων πολιτικών ψεμάτων που είπε.
Η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτε άλλο από αποτέλεσμα παραπλάνησης, ψεμάτων και ανακολουθιών που οδήγησαν σε ρήξη με τους ορθολογιστές αριστερούς.
Το πολιτικό αδιέξοδο της Ελλάδος δεν προήλθε γιατί έφταιγε κάποιος άλλος αλλά γιατί έχει αποκλειστική ευθύνη για το αδιέξοδο η αποτυχημένη 7μηνη περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται το εξής επιχείρημα για να μεταπείσουν την Merkel Γερμανία και τον Hollande Γαλλία να αποδεχθούν το σχέδιο express για εκλογές στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου.
Λόγω της αποδοχής του μνημονίου, μέρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τις επιλογές της κυβέρνησης άρα τις επιλογές της ΕΕ και οι εκλογές θα λύσουν το πρόβλημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκδιώξει τους αμφισβητίες αριστερούς και θα μετεξελιχθεί σε ένα κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς.
Για τον Τσίπρα οι εκλογές είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ είναι ο τρόπος να εξαγνιστεί από τα ψέματα, τις κωλοτούμπες, την εξαπάτηση.
Ο Τσίπρας ξεκίνησε ως ο αμόλυντος πολιτικός, ο αδιάφθορος, ο πολιτικός που θα φέρει καλύτερες ημέρες για την Ελλάδα, που γέννησε προσδοκίες και κατέληξε μια από τα ίδια.
Οι προηγούμενοι τουλάχιστον δεν κρύφτηκαν, στήριξαν το μνημόνιο....αντιθέτως ο Τσίπρας και τουλάχιστον η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ υπέστησαν ακραίο εκφυλισμό λόγω της εξουσίας.
Η λατρεία στην εξουσία οδήγησε τον Τσίπρα να προβεί σε μια απίστευτη κωλοτούμπα επικών διαστάσεων.
Ο Τσίπρας όμως πολιτικά ακόμη επιβιώνει.
Επιβιώνει και υπάρχει πολιτική εξήγηση γι΄ αυτό…
Το πρώτο μνημόνιο ήταν για τους έλληνες σοκ και το σοκ αυτό μετεξελίχτηκε σε βίαιη αποδοκιμασία του κόμματος που το εφάρμοσε.
Το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε πρώτη φορά μνημόνιο και πλήρωσε αυτό το πρωτοφανές σοκ στην κοινωνία, από 48% έχει καταρρεύσει στο 3% με 4%.
Το δεύτερο μνημόνιο ήταν πολύ σκληρό αλλά η κοινωνία μετά το πρώτο σοκ έδειξε μεγαλύτερη ανοχή έτσι εξηγείται γιατί ενώ κατέρρευσε η ΝΔ ακόμη κρατάει ποσοστά πέριξ του 20-22%.
Το τρίτο μνημόνιο – που είναι πρώτη φορά αριστερά με μνημόνιο – παρ΄ ότι είναι το χειρότερο από τα δύο προηγούμενα έχει την εξής ιδιαιτερότητα.
Η κοινωνία μετά το πρώτο σοκ του πρώτου μνημονίου και την μεγάλη απογοήτευση του δεύτερου μνημονίου, δείχνει σημάδια αν όχι αποδοχής.... ανοχής του τρίτου μνημονίου καθώς το θεωρεί…υποχρεωτικό μονόδρομο.
Δεν ισχύσει αυτό που ο θυμόσοφος λαός υποστηρίζει ενίοτε τρίτη και φαρμακερή.
Το τρίτο μνημόνιο είναι η απόλυτη καταστροφή για την Ελλάδα αλλά η κοινωνία από την φάση της προδοσίας του πρώτου μνημονίου, από την φάση της μεγάλης απογοήτευσης του δεύτερου μνημονίου.... έχει περάσει στην φάση της ανοχής.
Έτσι εξηγείται γιατί ενώ ο Τσίπρας είπε τόσα πολλά και τόσο προκλητικά ψέματα και ακόμη η κοινωνία δεν τον έχει τιμωρήσει.
Ο Τσίπρας λοιπόν ποντάρει στις πρόωρες εκλογές γιατί θέλει να προλάβει το μοιραίο.
Η εφαρμογή του μνημονίου π.χ. σε 8 μήνες ή 1 χρόνο από τώρα, θα τον φθείρει 100% και αντί να κερδίζει με 36% ή 38% θα είναι πρώτο κόμμα με 28%.
Για να προλάβει αυτά που έρχονται ο Τσίπρας θέλει να πάει άμεσα σε εκλογές με το φαινομενικά ορθό επιχείρημα ότι η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει και απαιτείται νέα εντολή από την κοινωνία ώστε να σχηματιστεί μια νέα σταθερή κυβέρνηση της αριστεράς με ευρωπαικό προσανατολισμό που πειθήνια θα κάνει ότι θέλει η Τρόικα.
Όμως ο Τσίπρας αν όντως πίστευε στο συμφέρον της πατρίδας θα μπορούσε να είχε επιλέξει τον εθνικό δρόμο.
Μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού άπαξ και το τρίτο ντροπιαστικό μνημόνιο το ψήφισαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ και βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ πλην των 32 διαφωνούντων βουλευτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν προτάσσει την μικροπολιτική παραβλέποντας ότι η κοινωνία ενώ είναι με το μέρος του Τσίπρα, γρήγορα μπορεί να τον εγκαταλείψει ή να τον πετάξει στο καλάθι των αχρήστων.
Συν τοις άλλοις εθελοτυφλεί η κοινωνία αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα κερδίσει τις εκλογές θα ασκήσει αριστερή διακυβέρνηση.
Όποιος το πιστεύει είναι απλά ανόητος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνάει την Ελλάδα.
Είναι ένα κόμμα μαριονέτα που απλά εκτελεί εντολές της Τρόικα και του μνημονίου.
Την Ελλάδα την κυβερνάει το μνημόνιο.
Ακόμη και γι’ αυτό το γεγονός ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιχείρημα.
«Είμαστε αριστερό κόμμα που ελέγχει τα συνδικάτα άρα μπορούμε να εφαρμόσουμε το μνημόνιο με την λιγότερη κοινωνική οργή».
Εκ πρώτης όψεως το επιχείρημα αυτό είναι ορθό.
Αλλά η υποβόσκουσα οργή της κοινωνίας για τα μνημόνια μπορεί εύκολα να μετεξελιχτεί σε μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Το συμπέρασμα 
Αν ο Τσίπρας πάρει το πράσινο φως από την Merkel και τον Hollande θα προκηρύξει εκλογές, θα τις κερδίσει και θα εφαρμόσει το μνημόνιο που του έχει επιβληθεί.
Το μνημόνιο αυτό είναι το χειρότερο και ταυτόχρονα θα αποτύχει, θα οδηγηθεί και αυτό σε αδιέξοδο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας απέτυχαν και θα αποτύχουν και πάλι.
Η νίκη στις εκλογές που έρχονται θα είναι Πύρρειος.
Θα είναι η τελευταία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ….μετά πολιτικά θα γονατίσει.
Γιατί τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια όπως λέει ο θυμόσοφος λαός...
Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται λέει ο θυμόσοφος λάος.
Ο Τσίπρας σίγουρα δεν είναι κλέφτης..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add