Πρώτο θέμα στα Διεθνη ΜΜΕ, και πάλι, οι εκλογές στην Ελλάδα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2015

Πρώτο θέμα στα Διεθνη ΜΜΕ, και πάλι, οι εκλογές στην Ελλάδα


«Η κυβέρνηση προσπαθεί αν επιλύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα με πρόωρες εκλογές», γράφει το «Der Spiegel» - Για ένα παρατεταμένο διάστημα πολιτική αβεβαιότητας κάνει λόγο η «Die Zeit» -Ντίξον: Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν είναι κίνδυνος, αλλά διαλύουν το momentumΠρώτο θέμα στα μεγαλύτερα δίκτυα της Ε.Ε και των λοιπών διεθνών Μέσων αποτελούν οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. 

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» με άρθρο του στην πρώτη του σελίδα αναφέρεται σε εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα κάνοντας λόγο πως μερικές ώρες μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον ESM στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προσπαθεί αν επιλύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα με πρόωρες εκλογές. 

Στο ίδιο πλαίσιο και η έγκριτη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» η οποία επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες από την κυβέρνηση , υποστηρίζοντας πως οι εκλογές έχουν «κλειδώσει» για τις 20 του Σεπτεμβρίου, κάνοντας λόγο για ένα παρατεταμένο διάστημα πολιτική αβεβαιότητας. 

«Ο Τσίπρας πριν την παραίτηση-εκλογές στην Ελλάδα» γράφει η Die Welt. «Η επόμενη πράξη της ελληνικής κρίσης; Για να ανοίξει ο δρόμος σε νέες εκλογές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παραιτηθεί ακόμη και απόψε» σημειώνει. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ο Τσίπρας παραμένει δημοφιλής παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας και σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου έδειξε ότι η δημοτικότητά του φτάνει στο 60%. Πολλοί υπουργοί του εισηγήθηκαν όμως την προκήρυξη εκλογών πριν γίνουν αισθητά τα νέα μέτρα λιτότητας».

Η Frankfurter Allgemeine Ζeitung γράφει: «Ο Τσίπρας θέλει να παραιτηθεί-εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου» .Σύμφωνα με την FAZ «ο Τσίπρας θέλει προφανώς να εδραιώσει την εξουσία του στη βάση, λίγο μετά το Ναι δωρητών στο νέο πακέτο ενίσχυσης».

Η Sueddeutsche zeitung αναφέρει ότι «μετά την παραίτηση Τσίπρα ,υπηρεσιακής πρωθυπουργός θα είναι η Βασιλική Θάνου, πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η κ. Θάνου θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας».

Πρώτη είδηση και στα μεγαλύτερα βρετανικά δίκτυα οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με την εφημερίδα Guardian να φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τις ραγδαίες εξελίξεις από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Τσίπρας προσπάθει να προλάβει τις όποιες αντιδράσεις από την εσωκομματική του αντιπολίτευση, ελπίζοντας να λάβει μέχρι την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, το φθινόπωρο, μία συγκεκριμένη αναφορά για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Ντίξον: Οι εκλογές στην Ελλάδα δεν είναι κίνδυνος, αλλά διαλύουν το momentum

Πριν καν τις επίσημες ανακοινώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, ο δημοσιογράφος του Reuters Χιούγκο Ντίξον δημοσίευσε την πρώτη ανάλυσή του στο Twitter.

Τονίζει πως δεν τον ανησυχούν πάρα πολύ οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, καθώς τα δεδομένα λένε πως ο Τσίπρας, παρά την στροφή 180 μοιρών και χωρίς την Αριστερή Πλατφόρμα, θα κερδίσει και θα παραμείνει πρωθυπουργός.

«Ο βασικός κίνδυνος είναι ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα χάσει το momentum, καθώς αναγκαστικά θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό δικαστή μέχρι την περίοδο των εκλογών». 

Το πρόβλημα του Τσίπρα παραμένει η εφαρμογή της συμφωνίας επισημαίνει ο Ντίξον: «Αλλά οι εκλογές δεν θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Ίσως μάλιστα να τα βλετιώσουν, στρώνοντας τον δρόμο για ανακατατάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add