Κατέπλευσε στον Πειραιά το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.440 πρόσφυγες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2015

Κατέπλευσε στον Πειραιά το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.440 πρόσφυγες


Στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.440 πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο που φιλοξενούσε ήδη στο λιμάνι της Κω 1308 άτομα, παρέλαβε 124 από την Κάλυμνο,300 από τη Λέρο και 708 από τη Μυτιλήνη. Οι πρόσφυγες, μεταξύ αυτών πάρα πολλά παιδιά, αποβιβάζονται αυτήν την ώρα.

Στην πύλη Ε-1 υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού και ασθενοφόρο.

Η διοίκηση του ΟΛΠ έχει μεριμνήσει και έξω από την προβλήτα που έδεσε το πλοίο βρίσκονται λεωφορεία του Οργανισμού που μεταφέρουν τους πρόσφυγες στον ηλεκτρικό σταθμό. Τα οχήματα ωστόσο δεν είναι αρκετά για να υποδεχθούν το πλήθος των ανθρώπων και δημιουργείται συνωστισμός.

Έξω από το πλοίο βρίσκονται μέλη αντιρατσιστικής οργάνωσης, οι οποίοι μοιράζουν φυλλάδια στον κόσμο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό πρόβλημα εάν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Πειραιά θα ακολουθήσει κάποιο νέο δρομολόγιο, ή αν θα προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Κω.

Μιλώντας στην ΕΡT Αιγαίου, ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος τόνισε πως το πιθανότερο είναι το πλοίο να επαναλάβει κάποιο δρομολόγιο προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά όχι μέχρι το τέλος της εβδομάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add