Στάση εργασίας για την Δευτέρα εξήγγειλαν και οι σταθμάρχες του ΟΣΕ. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2015

Στάση εργασίας για την Δευτέρα εξήγγειλαν και οι σταθμάρχες του ΟΣΕ.

Σε ανακοίνωση της η Π.Ε.Σ-ΟΣΕ αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΟΣΕ (Π.Ε.Σ. ΟΣΕ)", στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 30η Ιουλίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 2ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Δευτέρα 03/08/2015 από ώρα 13.00 π.μ. έως ώρα 15.00 μ.μ. του προσωπικού που απασχολείται στον ΟΣΕ Α.Ε., σε ολόκληρο το δίκτυο. 
Με την απόφασή μας αυτή εκφράζουμε καταρχάς την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας απεργούς των σωματείων της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.) και της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ) στον δίκαιο αγώνα τους για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο τους, ενώ ταυτόχρονα ζητάμε την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων μέσω της πραγματοποίησης προσλήψεων, αλλά και της επιστροφής των μεταταχθέντων συναδέλφων μας, αφού το υπάρχον προσωπικό έχει φτάσει και έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της αντοχής του.

Παραθέτουμε ολόκληρη την εξώδικη ανακοίνωση της ΠΕΣ-ΟΣΕ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔIAΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Της "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΟΣΕ (Π.Ε.Σ. ΟΣΕ)" που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση, αριθμ. 19 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Π Ρ Ο Σ
Την ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Σ.Ε.) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου, αριθμ. 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΣΕ
1. Τον κο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κο Σταθάκη.
2. Τον κο Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κοΣπίρτζη.
3. Τον κο Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Κατρούγκαλο.
4. Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, - Πλ.Βικτωρίας, αριθμ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.
-------------------------------------------------------------------
Το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΟΣΕ (Π.Ε.Σ. ΟΣΕ)", στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 30η Ιουλίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 2ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Δευτέρα 03/08/2015 από ώρα 13.00 π.μ. έως ώρα 15.00 μ.μ. του προσωπικού που απασχολείται στον ΟΣΕ Α.Ε., σε ολόκληρο το δίκτυο. Με την απόφασή μας αυτή εκφράζουμε καταρχάς την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας απεργούς των σωματείων της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.)και της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ) στον δίκαιο αγώνα τους για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο τους, ενώ ταυτόχρονα ζητάμε την άμεση πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων μέσω της πραγματοποίησης προσλήψεων, αλλά και της επιστροφής των μεταταχθέντων συναδέλφων μας, αφού το υπάρχον προσωπικό έχει φτάσει και έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της αντοχής του.
Παλεύουμε για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ και ΕΝΙΑΙΟ σιδηρόδρομο, στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη, του οποίου αποτελεί αξιολογότατο και προσοδοφόρο περιουσιακό στοιχείο, και δεν μπορεί και δεν πρέπει να απαξιωθεί, ώστε να περάσει εν μια νυκτί στα χέρια ξένων “επενδυτών”, ενεργούντων με γνώμονα μόνον το προσωπικό τους κέρδος.
--------
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΟΣΕ Α.Ε., τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τον Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.


Αθήνα, 30 Ιουλίου 2015
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΙΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: