Πάρτε το μέλλον στα χέρια σας, όλα είναι ζήτημα 3 αποφάσεων - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2015

Πάρτε το μέλλον στα χέρια σας, όλα είναι ζήτημα 3 αποφάσεων


Πόσες φορές νιώσατε να χάνετε τον έλεγχο της ζωής σας;
Τρεις αποφάσεις που παίρνετε κάθε στιγμή, ελέγχουν το μέλλον σας. Αυτές καθορίζουν τι αντιλαμβάνεστε, τι αισθάνεστε, τι κάνετε και τελικά τι συνεισφέρετε και τι άνθρωπος θα γίνετε.
Αν δεν ελέγξετε αυτές τις τρεις αποφάσεις, δεν μπορείτε να ελέγξετε τη ζωή σας. Όταν τα καταφέρετε, αρχίζετε να σμιλεύετε την εμπειρία της ύπαρξης σας.

Οι τρεις αποφάσεις που ελέγχουν το μέλλον σας είναι:



1. Σε τι θα εστιάζετε
 2. Πώς θα ερμηνεύετε τα πράγματα
 3. Τι θα κάνετε για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 Έτσι, το ποιοι θα γίνετε δεν καθορίζεται απ’ ό,τι σας συμβαίνει τώρα ή σας έχει συμβεί στο παρελθόν.
Αντίθετα, το μέλλον σας καθορίζεται από τους εξής παράγοντες: πού θα επιλέγετε να εστιάζετε, πώς θα ερμηνεύετε τα πράγματα και τι θα κάνετε. Αν κάποιος είναι πιο επιτυχημένος από εσάς σε οποιονδήποτε τομέα, αυτό σημαίνει ότι παίρνει διαφορετικές αποφάσεις από εσάς στις ίδιες συνθήκες ή στην ίδια κατάσταση.
 Προφανώς, ο Εντ Ρόμπερτς επέλεξε να εστιάσει σε κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ όσους βρίσκονταν στην ίδια θέση με εκείνον. Εστίασε ατην εύρεση ενός τρόπου για να βελτιώσει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία.
 Οι κινητικές δυσκολίες ήταν μια «πρόκληση» γι’ αυτόν και επέλεξε να κάνει οτιδήποτε θα βοηθούσε όσους βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση. Αφοσιώθηκε απόλυτα στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής όλων των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες.
 «Δεν γνωρίζω κάτι πιο ενθαρρυντικό από την αδιαμφισβήτητη ικανότητα τον ανθρώπου να εξευγενίζει τη ζωή του μέσω συνειδητής προσπάθειας». – Χένρι Ντέϊβιντ Θορό
Οι πιο πολλοί από εμάς δεν λαμβάνουμε συνειδητά τις περισσότερες αποφάσεις μας, ιδιαίτερα αυτές τις τρεις κρίσιμες αποφάσεις – και το πληρώνουμε πολύ ακριβά.
 Στην πραγματικότητα, βιώνουμε αυτό που αποκαλώ «Σύνδρομο του Νιαγάρα». Πιστεύω ότι η ζωή είναι σαν ένα ποτάμι, και οι περισσότεροι βουτούν σε αυτό χωρίς να έχουν αποφασίσει πραγματικά πού θέλουν να καταλήξουν.
 Έτσι, ύστερα από λίγο, τους παρασέρνει το ρεύμα των γεγονότων και των προκλήσεων. Όταν συναντούν σημεία όπου το ποτάμι διακλαδώνεται, δεν αποφασίζουν συνειδητά πού θέλουν να πάνε ή ποια είναι η σωστή κατεύθυνση γι’ αυτούς. Απλά «ακολουθούν το ρεύμα».
Έτσι, γίνονται μέρος της μάζας των ανθρώπων που καθοδηγούνται από το περιβάλλον τους και όχι από τις αξίες τους. Ως αποτέλεσμα, νιώθουν ότι δεν έχουν τον έλεγχο της ζωής τους.
 Παραμένουν σε αυτή την ασυνείδητη κατάσταση, μέχρι που μια μέρα τους αφυπνίζει ο μανιασμένος ήχος του νερού και ανακαλύπτουν ότι βρίσκονται σε μια βάρκα δίχως κουπιά, δύο μέτρα από την άκρη του Καταρράκτη του Νιαγάρα.
 Τη στιγμή εκείνη, φωνάζουν: «Ωχ, όχι!» Όμως, είναι πλέον πολύ αργά – και πέφτουν. Κάποιες φορές, η πτώση είναι συναισθηματική, ενώ άλλες είναι σωματική ή οικονομική.
 Ίσως θα μπορούσατε να αποφύγετε τις όποιες προκλήσεις αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή στη ζωή σας, αν είχατε πάρει καλύτερες αποφάσεις όταν ακόμη βρισκόσαστε στην ήρεμη περιοχή του ποταμού.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Anthony Robbins “Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας“
Πηγή: anapnoes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: