Αποδράσεις με τραίνο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2015

Αποδράσεις με τραίνο


Χαρείτε τη μοναδική εμπειρία του σιδηροδρομικού ταξιδιού, ταξιδεύοντας σε πανέμορφα τοπία τα οποία δεν προσεγγίζονται με άλλο μέσο μεταφοράς και απολαύστε την άνεση, την ασφάλεια, την ταχύτητα που προσφέρει ο σιδηρόδρομος. Χρησιμοποιήστε το τραίνο για τις μικρές σας αποδράσεις. Επιλέξτε το μέσο που σας προσφέρει οικονομία σε χρόνο και χρήμα, ξεχάστε την κίνηση στους δρόμους, προγραμματίστε με ακρίβεια το χρόνο διαδρομής σας. Επιβιβαστείτε στο μέσο που αγαπά και σέβεται το περιβάλλον.

Οι άγνωστες παραλίες της Λάρισας
Καλοκαίρι, κι όταν σκεφτόμαστε παραλίες, ο νους μας πηγαίνει συνήθως σε μικρά και μεγάλα ελληνικά νησιά. Μα η ηπειρωτική Ελλάδα δεν έχει πολλά να ζηλέψει από τις νησιωτικές θάλασσες. Αντίθετα, κρύβει άγνωστους θησαυρούς που περιμένουν τον απαιτητικό και ανήσυχο ταξιδιώτη να τους ανακαλύψει.
Ο νομός Λάρισας είναι γνωστός για τον εύφορο κάμπο του. Έτσι, με εξαίρεση τους ντόπιους, λίγοι γνωρίζουν πως έχει παράλια, κι ακόμα λιγότεροι τα έχουν επισκεφτεί για μια βουτιά ή για διακοπές. Κι όμως, η το μεγάλο, νοητό δέλτα που έχει σχηματιστεί ανάμεσα στο όρος Μαυροβούνι και το Πήλιο από τη μία και στον Κίσαβο από την άλλη είναι μια ενιαία παραλία με μήκος 11,5 χιλιόμετρα. Με ορμητήριο τους οικισμούς Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα και Βελίκα, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις ομώνυμες παραλίες, αλλά και άλλες, μικρότερες, στην ανατολική άκρη του Κισάβου. Οργανωμένες παραλίες αλλά και μικροί όρμοι προσβάσιμοι μόνον με τα πόδια προσφέρουν κάθε μία κάτι διαφορετικό, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Παλιουριά με τα πλατάνια που φτάνουν σχεδόν ως τη θάλασσα, η Κουτσουπιά με τις γραφικές ψαροταβέρνες και το Κόκκινο Νερό, θέση γνωστή για τις πηγές με θεραπευτικό νερό. Μια δροσερή βουτιά σε συνδυασμό με νόστιμες τοπικές γεύσεις προσφέρουν την ιδανική συνθήκη για μονοήμερες αποδράσεις ή και διαμονή μερικών ημερών.
Μπείτε στο τραίνο για Λάρισα και από εκεί πάρτε το λεωφορείο για τον Αγιόκαμπο. Θα ανακαλύψετε την άγνωστη Ελλάδα, τόσο κοντινή και τόσο όμορφη!

Χαλκίδα, ο χαρούμενος προορισμός
Η γοητευτική Χαλκίδα είναι ένας φιλόξενος προορισμός για μια ευχάριστη ημερήσια απόδραση σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνας. Χτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου, με το ένα της κομμάτι στην Εύβοια και το άλλο στην ακτή της Στερεάς Ελλάδας, πήρε το όνομά της από τα μεταλλεία χαλκού που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή. Η κρεμαστή της γέφυρα και η αλλαγή της κατεύθυνσης των θαλάσσιων υδάτων στο στενό του Ευρίπου είναι τα πιο γνώριμα χαρακτηριστικά της. Οι επισκέπτες μαζεύονται στην άκρη της θάλασσας και περιμένουν να δουν τη μοναδική αλλαγή της ροής του νερού.
Η Χαλκίδα είναι ένας τόπος γεμάτος ζωντάνια. Ο απέραντος παραλιακός πεζόδρομος με τα αμέτρητα μαγαζάκια –καφέ, ζαχαροπλαστεία, ουζερί και παραδοσιακές ταβερνούλες- προσφέρει επιλογές για κάθε γούστο, με έμφαση στους πασίγνωστους τοπικούς ψαρομεζέδες. Οι επισκέπτες μπορούν να χαζέψουν το πολύχρωμο διερχόμενο πλήθος, ενώ οι λάτρεις του περπατήματος να απολαύσουν μια ατελείωτη βόλτα στην παραλία, ιδιαίτερα το σούρουπο που η δύση του ηλίου βάφει με τα χρώματά της τη θάλασσα και τον ορίζοντα. Κι όποιος βρίσκεται εκεί γύρω στις 11.00, έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το άνοιγμα της γέφυρας για να περάσουν τα πλοία.
Τα πολλά αξιοθέατα της Χαλκίδας περιλαμβάνουν την Παλαιά Γέφυρα, το Ναό της Αγίας Παρασκευής, το Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Μάνικας με σημαντικά προϊστορικά κατάλοιπα.
Χτισμένη πάνω στο νερό, η Χαλκίδα προσφέρει πολλές επιλογές για δροσιστικές βουτιές στις κοντινές παραλίες. Η γνωστή οργανωμένη παραλία Αλυκές Δροσιάς είναι το αγαπημένο σημείο συνάντησης της νεολαίας που προσφέρει τη δυνατότητα για σπορ, παιχνίδι και μουσική στα ολοζώντανα beach-bars.
Η απόλαυση και η ανεμελιά είναι μόλις 45 λεπτά μακριά. Μπείτε στον προαστιακό με προορισμό τη Χαλκίδα –και φτάσατε!

Με τραίνο στην Πιερία

Με την πρώτη εμφάνιση του καλοκαιριού, το μυαλό μας ταξιδεύει σε μαγικές παραλίες με γαλανά νερά, το κύμα να σκάει στα πόδια μας και το αεράκι να χαϊδεύει το πρόσωπό μας. Αναμφίβολα έχουμε την τύχη να διαθέτουμε πολλούς τέτοιους μικρούς παραδείσους –και μάλιστα σε κοντινή απόσταση. Για τους κατοίκους της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, μια τέτοια επιλογή είναι η Πιερία που συνδυάζει αρμονικά τις υπέροχες παραλίες με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τα ιστορικά μνημεία και τον πολιτισμό με την έντονη ζωντάνια και τη νυχτερινή ζωή.
Ο επιβλητικός Όλυμπος δεσπόζει στην περιοχή και ρίχνει τη σκιά του στην Πιερική γη. Στη σκιά του απλώνονται εκπληκτικές ακτές, μήκους 70 χιλιομέτρων, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία. Οι πλατιές ακτές με την πλούσια χρυσαφένια άμμο εναλλάσσονται με τους πευκώνες και τις παραλίες με τα βότσαλα. Υπάρχουν παραλίες απόμακρες και απάτητες, όπως και παραλίες οργανωμένες, κοσμοπολίτικες με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και θαλάσσια σπορ. Ο Πλαταμώνας με τα υπέροχα πλατάνια μέχρι το νερό, η Σκοτίνα και ο Κορινός θα σας γοητεύσουν!
Όμως οι επιλογές δεν εξαντλούνται εκεί. Τα πανέμορφα τοπία με τα δάση, τα ποτάμια και τους παράκτιους υδροβιότοπους αξίζουν σίγουρα μια επίσκεψη. Το ίδιο ισχύει και για το αρχαιολογικό πάρκο στο Δίον με το ιερό του Διός Υψίστου, το πετρόχτιστο παραδοσιακό χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα και, τέλος, το Λιτόχωρο.
Η κουζίνα της Πιερίας είναι μια γαστριμαργική απόλαυση. Προσφέρει νοστιμιές παραδοσιακές που συνδυάζουν την υγιεινή διατροφή με την έξοχη γεύση. Τα βότανα και τα καρυκεύματα της πιερικής γης προσδίδουν ιδιαίτερο άρωμα σε κάθε πιάτο.
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι ευκαιρία να μπείτε στο τραίνο και να φτάσετε στον δικό σας μικρό παράδεισο, την Πιερία.

Εκδρομή στην Έδεσσα

Με αφετηρία την όμορφη Θεσσαλονίκη, έχετε τη μοναδική ευκαιρία να πάρετε το τραίνο και σε μιάμιση μόλις ώρα να βρεθείτε στην υπέροχη Έδεσσα – την πόλη που ο Λουντέμης περιέγραψε ως το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό.
Οι επιλογές είναι αμέτρητες, με κορυφαία την επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού. Στο χώρο του υπάρχουν νερόμυλοι, βοτανικός κήπος, ενυδρείο, σπήλαιο και φυσικά οι πασίγνωστοι καταρράκτες της Έδεσσας, ένα συναρπαστικό θέαμα, μοναδικό για την
Ελλάδα. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το πάρκο των καταρρακτών – ένας μικρός παράδεισος με αιωνόβια πλατάνια, πλούσια βλάστηση, κιόσκια, πλακόστρωτα, συντριβάνια, προτομές ηρώων και δεκάδες είδη πουλιών.
Το Λαογραφικό – Εθνολογικό μουσείο παρουσιάζει όλη την ιστορία της πόλης, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να αφεθεί να ζήσει με την φαντασία του όσα διαδραματίστηκαν σε παλαιότερους καιρούς. Από τα εκθέματα ξεχωρίζουν αντικείμενα και φορεσιές από την παραδοσιακή ζωή των κατοίκων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, επίσης, μια βόλτα στον ιστορικό οικισμό Βαρόσι με τα πανέμορφα λιθόστρωτα δρομάκια, τα μακεδονίτικα σπίτια και τους Βυζαντινούς ναούς.
Οι δυνατότητες όμως δεν εξαντλούνται στην πόλη της Έδεσσας. Στην ευρύτερη περιοχή, η μαγευτική φύση με τα μονοπάτια του νερού, τα καταπράσινα τοπία και τις ορεινές ομορφιές προσφέρει ιδιαίτερα ελκυστικές επιλογές και σας υπόσχεται μοναδικές στιγμές. Κι όλα αυτά σε απόσταση μόλις λίγης ώρας από την συμπρωτεύουσα. Εύκολα και γρήγορα, με το τραίνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: