18 από τα πιο ξεχωριστά σπίτια του πλανήτη στα οποία θα μετακόμιζες χωρίς δεύτερη σκέψη. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2015

18 από τα πιο ξεχωριστά σπίτια του πλανήτη στα οποία θα μετακόμιζες χωρίς δεύτερη σκέψη.


Κάθε σπίτι έχει την ομορφιά του. Μικρό ή μεγάλο, μίνιμαλ ή υπερπαραγωγή, είναι το ησυχαστήριο του καθενός. Πέρα από τα κλασικά σπίτια, όμως, των κοινών “θνητών” υπάρχουν και σπίτια που φαίνονται σαν ψεύτικα!

Έτσι και οι παρακάτω 18 κατοικίες είναι με τον τρόπο τους τόσο ξεχωριστές που ο καθένας μας θα ήθελε να μετακομίσει αμέσως εκεί! Κι αν έχετε αμφιβολίες, μια ματιά παρακάτω θα σας πείσει!

1. Αυτό το σπίτι των Χόμπιτ στην Ουαλία είναι κατασκευασμένο από ξύλο. Χρειάστηκε 4 μήνες για να ολοκληρωθεί.



2. Αυτό το πλωτό σπίτι σχεδιάστηκε από τον Dymitr Malcew. Ενδείκνυται για όλους αυτούς που λατρεύουν την ελευθερία και τον παφλασμό του νερού.



3. Αυτό το σπίτι στο Μιζούρι χτίστηκε μέσα σε μία σπηλιά. Χρειάστηκε περίπου 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί κι έχει αυτορυθμιζόμενη ψύξη και θέρμανση.


4. Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι κόστισε περίπου 11.000 δολάρια και χτίστηκε από τον Macy Miller. Πρόκειται για ένα ησυχαστήριο από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.


5. Αυτό το γυάλινο σπίτι κατασκευάστηκε στη Δυτική Βιρτζίνια. Φτιάχτηκε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από παράθυρα που αλλάχθηκαν σε ανακαινίσεις. Πρόκειται για μια εξαιρετικά…φωτεινή…ιδέα!



6. Αυτό το κοντέινερ έγινε ένα πρωτότυπο σπίτι. Μπορεί αισθητικά να μην αρέσει σε πολλούς, αλλά δεν παύει να είναι πρωτοποριακό.


7. Μπορεί να έχετε μείνει κάποια στιγμή σε μια πολυτελή σουίτα. Αλλά ποτέ δεν έχετε φιλοξενηθεί σε ένα ανακαινισμένο Boeing 727! Αυτό το αεροσκάφος έχει μετατραπεί σε έναν ιδιαίτερο ξενώνα στην Κόστα Ρίκα. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν έχετε ξαναδεί.



8. Πρόκειται για ένα παλιό λεωφορείο που αξιοποιήθηκε κάθε του χώρος για να μετατραπεί σε ένα άνετο σπίτι.



9. Είναι άλλο ένα μικροσκοπικό σπίτι που κοστίζει ελάχιστα. Αρκεί κάποιος να έχει ένα μικρό κεφάλαιο να διαθέσει και φυσικά την όρεξη να ζήσει σε ένα σπίτι μινιατούρα.



10. Αυτό είναι το Izaak Walton Inn στην Montana. Πρόκειται για ένα συγκρότημα από ανακαινισμένα βαγόνια τρένου, τα οποία έχουν διαμορφωθεί σε αυτόνομες κατοικίες.



11. Ο θόλος βρίσκεται στην Ταϋλάνδη. Κατασκευάστηκε από έναν άνθρωπο και μερικούς ακόμη βοηθούς. Χρειάστηκε ελάχιστα χρήματα για να ολοκληρωθεί και ανταποκρίνεται πλήρως στην επιθυμία για ένα σπίτι.



12. Αυτές οι κατοικίες βρίσκονται στο Daisen της Ιαπωνίας. Εκεί, αντί να αποψιλωθεί το δάσος, τα σπίτια φτιάχτηκαν ανάμεσα στα δέντρα!


13. Άλλο ένα μοντέρνο χοπιτόσπιτο στην Ελβετία. Το μεγαλύτερο μέρος του είναι υπόγειο, αλλά διαθέτει μια βεράντα με εκπληκτική θέα!



14. Το σπίτι στον ποταμό Drina στη Σερβία είναι απλά μοναδικό. Εδώ και σαράντα χρόνια ισορροπεί στην κυριολεξία πάνω σε ένα βράχο.



15. Αυτό το μοναδικό σπίτι καταρράκτης φτιάχτηκε στην Πενσυλβάνια από τον ταλαντούχο Frank Lloyd Wright το 1935. Σήμερα είναι το ορόσημο της περιοχής. Κι όχι άδικα!



16. Πρόκειται για έναν παλιό πύργο νερού που μετατράπηκε σε σπίτι. Βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι ιδιοκτήτες του, οι Leigh Osborne και Graham Voce χρειάστηκαν μόνο λίγους μήνες για να το κατασκευάσουν. 



17. Αυτό είναι ελληνικό υπόγειο σπίτι, το οποίο βρίσκεται καμουφλαρισμένο στη μέση του πουθενά. 



18. Παλιότερα ήταν σιλό. Πλέον, έχουν ανακαινιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπούν σε υπέροχες κατοικίες.


διαφορετικό





Δεν υπάρχουν σχόλια:

add