Σκέψεις για "μπλόκο" στο Grexit μέσω Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Ιουνίου 30, 2015

Σκέψεις για "μπλόκο" στο Grexit μέσω Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Daily Telegraph: Έλληνες αξιωματούχοι εξετάζουν μήνυση κατά της ΕΚΤ για το πάγωμα της έκτακτης ρευστότητας. Η κυβέρνηση θα ασκήσει όλα τα νομικά δικαιώματα της...

Έτοιμη να ασκήσει όλα τα νομικά δικαιώματά της φαίνεται ότι είναι η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, η οποία επικαλείται ακόμα και δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται ότι η Ελλάδα απειλεί ότι να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπλοκάρει μια έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά και για να μπει ένα τέλος στην ασφυξία του τραπεζικού συστήματος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες δεν προβλέπουν έξοδο από το ευρώ και δεν το αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση. «Η συμμετοχή μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Με βεβαιότητα θα εξετάσουμε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο».

Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ελλάδας έχουν δηλώσει ότι δεν αποκλείεται να κατατεθεί ακόμα και μήνυση κατά της ΕΚΤ για το πάγωμα της έκτακτης ρευστότητας προς τις τράπεζες ύψους 89 δις ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: