Είναι επικίνδυνο να φάμε την σοκολάτα όταν ασπρίζει; Τι αναφέρει νέα έρευνα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Μαΐου 15, 2015

Είναι επικίνδυνο να φάμε την σοκολάτα όταν ασπρίζει; Τι αναφέρει νέα έρευνα

Δεν υπάρχει λάτρης της σοκολάτας που να μην έχει έρθει στο δίλημμα ...
«τρώω ή όχι την "ξεχασμένη" σοκολάτα που έχει ασπρίλες;». Τώρα την απάντηση δίνει η επιστήμη και συγκεκριμένα μία έρευνα που παρήγγειλε γνωστή εταιρεία τροφίμων (Nestle)!!! και πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Αμβούργου και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση ACS Applied Materials and Interfaces.

Σύμφωνα με την έρευνα δεν υπάρχει κίνδυνος να φάμε την σοκολάτα που εμφανίζει ασπρίλες στην επιφάνειά της καθώς πρόκειται απλά για λεύκανση της λιπαρής ουσίας και δεν πρόκειται να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας σε όποιον την καταναλώσει.

Σύμφωνα με μία εκ των ερευνητών «παρά το γεγονός ότι η λεύκανση της σοκολάτας δεν παρουσιάζει κανέναν απολύτως κίνδυνο, στοιχίζει μια περιουσία στην βιομηχανία σοκολάτας γιατί επιστρέφονται και οι καταναλωτές παραπονούνται». Σύμφωνα με την έρευνα οι ασπρίλες οφείλονται σε μετανάστευση των λιπιδίων που μεταλλάσσουν την εσωτερική δομή της σοκολάτας και όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια ασπρίζουν την όψη της. Η λύση είναι να κάνουν την σοκολάτα πιο σκληρή ώστε τα λιπίδια να μη μπορούν να μεταναστεύουν με την ίδια ευκολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: