ΣOK ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ BΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 9ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Απριλίου 17, 2015

ΣOK ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ BΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 9ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ!

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Γαλλίας από τη δολοφονία ενός 9χρονου κοριτσιού στη χώρα από έναν Πολωνό που βρισκόταν παράνομα στη χώρα παρά την απέλασή του. 

H απαγωγή, ο βιασμός και η δολοφονία ενός 9χρονου κοριτσιού στη βόρεια Γαλλία έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό σε ολόκληρη την χώρα, ένα αίσθημα που οξύνεται από τις αποκαλύψεις για τον φερόμενο δολοφόνο, έναν Πολωνό που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί και είχε επιστρέψει στη Γαλλία παρά το γεγονός ότι είχε απελαθεί. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς εξέφρασε την αποφασιστικότητά του και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου «όλη η αλήθεια να αποκατασταθεί για να κατανοήσουμε το ακριβές δρομολόγιο» του υπόπτου που συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό χθες και ομολόγησε κατά τη διάρκεια της κράτησής του. 

«Επαφίεται στη Δικαιοσύνη τώρα να διεξαγάγει την έρευνα και αυτό που εμείς οφείλουμε, εμείς όλοι, στην οικογένεια, είναι να τους αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια. Όλη αυτή την αλήθεια θα την αποκαταστήσουμε προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τη διαδρομή αυτού του προσώπου», δήλωσε στο Παρίσι. 
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρίσκεται «σε επικοινωνία ιδιαίτερα με τον Πολωνό ομόλογό του» επί αυτού του θέματος. 

Το κοριτσάκι, η Χλόη, ηλικίας 9 ετών, είχε απαχθεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια αυτοπτών μαρτύρων χθες το απόγευμα στο Καλέ (βόρεια Γαλλία), ενώ έπαιζε στο ύπαιθρο μαζί με μία φίλη της. Η σορός της εντοπίστηκε έπειτα από 2 ώρες σε ένα δάσος της πόλης σε κοντινή απόσταση από ένα κόκκινο αυτοκίνητο με πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο είχαν δει στο σημείο της απαγωγής. 

Η αστυνομία προσήγαγε τον ύποπτο και τον ανέκρινε ολόκληρη τη νύχτα. Πρόκειται για ένα Πολωνό ηλικίας 38 ετών, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ο οποίος «ομολόγησε αμέσως την εμπλοκή του στον θάνατο του παιδιού» γνωστοποίησε ο εισαγγελέας της Βουλώνης, Ζαν Πιερ Βαλενσί, που έχει αναλάβει την υπόθεση. 

«Ομολόγησε το βιασμό και τη δολοφονία» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή προσκείμενη στις έρευνες. 

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο άνδρας είχε καταδικαστεί δύο φορές στη Γαλλία, η μία ήταν το 2004 σε ποινή κάθειρξης 4 ετών και η άλλη το 2010 σε ποινή κάθειρξης 6 ετών καθώς είχε κριθεί ένοχος για εκβιασμούς, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη κατακράτηση προσώπων ή απόπειρα απαγωγής. 

Την 27η Μαΐου είχε απελαθεί και παραδοθεί στις πολωνικές αρχές, που είχαν εκδώσει ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης «έπειτα από διαταγή ενός Πολωνού ανακριτή με τις κατηγορίες της κλοπής και του εκβιασμού» είπε ο εισαγγελέας Βαλένσι. 

«Στο πρόσωπο αυτό είχε απαγορευθεί να βρίσκεται στη γαλλική επικράτεια (...) και μόλις αποφυλακίστηκε, εκδόθηκε σε βάρος του εντολή απέλασης από τη γαλλική επικράτεια προς την χώρα καταγωγής του, την Πολωνία» σημείωσε ο Μπερνάρ Καζνέβ. 

«Συνομιλίες διεξάγονται με τις πολωνικές αρχές προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι συνθήκες στις οποίες αυτή η διαταγή απαγόρευσης παραβιάστηκε από τον εν λόγω εγκληματία». 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Βουλώνης ο ύποπτος περιέγραψε στους ερευνητές ότι έφθασε χωρίς να έχει διαβατήριο την Τετάρτη το πρωί στο Καλέ με στόχο να διασχίσει τη Μάγχη και να μεταβεί στην Αγγλία όπου θα επισκεπτόταν την αδελφή του στο Σαουθάμπτον. 

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της απαγωγής 

Ο δρόμος του διασταυρώθηκε με την Χλόη όταν εκείνος πήγε να πιει μια μπίρα, στάθμευσε το αυτοκίνητό του στο δρόμο όπου έπαιζε το κοριτσάκι, το οποίο τον πλησίασε και του «πέταξε νερό με ένα νεροπίστολο» είπε ο εισαγγελέας. Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα: γρονθοκόπησε το κοριτσάκι και το έβαλε με τη βία στον χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου του, κατόπιν μετέβη σε ένα δάσος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, όπου βίασε το παιδί και το σκότωσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Στο Καλέ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σήμερα στα δημοτικά κτίρια και αργότερα σήμερα θα πραγματοποιηθεί μια πορεία στη μνήμη της Χλόης. «Είναι μια οικογένεια, οι συγγενείς της, ένας ολόκληρος πληθυσμός που έχουν βαθύτατα σοκαριστεί» υπογράμμισε ο Μανουέλ Βαλς εκφράζοντας τα «θερμά του συλλυπητήρια» στους γονείς του κοριτσιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: